Προς το περιεχόμενο

Σπουδες Μουσικης Τεχνολογιας σε ΙΕΚ-reason-vst's-midi etc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

η γνώση είναι κάτι που κερδίζει κάποιος και όχι κάτι που του δίνεται

Κ ο δάσκαλος έχει να δώσει κάτι παραπάνω απ το βιβλίο κ το manual.Υπάρχουν πράγματα που δεν τα αποκτάς μόνο με μελέτη ή μονο με εμπειρία ή και τα δύο.

Το συγκεκριμένο για να αποκτήσεις σωστες,γερές βάσεις για κατι περα απ' τον ερασιτεχνισμό θέλεις το συνδιασμό σχολή,μελέτη,εμπειρία.

Μιλώ για αυτό συγκρίνοντας το τι έκανα πριν πάω ωδείο κ τώρα που πήγα.Στα 2 χρόνια χωρίς είχα μάθει 2 βασικά πράγματα κ στον 1 χρόνο με έχω μάθει το κερατό μου το τράγιο σε σχέση με πρίν.Δεν τα πήρα όλα απ το δάσκαλο όμως, έλιωσα στη μελέτη κ τώρα βγαίνει κ η εμπειρία λόγω των δύο άλλων.

Υ.Γ.Να συμπληρώσω οτι είμαστε αρκετα μακρυα απ το στόχο πλέον :P ο φίλος που άνοιξε το θέμα μίλησε για ερασιτεχνισμο αν δεν κάνω λάθος και απαντήθηκε απο πολλούς οτι δεν χρειαζεται μια τέτοια σπατάλη.Απλά θίχτηκαν κι άλλα θέματα μέσα απ' αυτό ώς συνήθως σε όλες τις κουβέντες.Συμπερασματικά φιλε ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.Εγω τελειώνω εδω γιατι εχω κ διάβασμα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 70
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

...

...δεν ξέρω:

2. πόσο καλοί επαγγελματίες είναι (αμφιβάλλω αν ένας σωστός επαγγελματίας δίνει τσάμπα συμβουλές σε ένα φόρουμ στο ιντερνετ σε άγνωστους)

Καθε φορα που το λες αυτο καπου πεθαινει ενας linuxας  :'(

My love for you is ticking clock, Berserker

μιας και εχω αποφασισει να μη σθμμετεχω σε τετοιου ειδους ποστς θα ηθελα να πω τη γνωμη μου κ τπτ παραπανω.

εχω ενα σωρρο hardware και ειμαι αρκετα καλος χρειστης σε software (logic, cubase, reaktor, max/msp/jitter, visual studio, etc..), πριν καν αρχισω σπουδες.

Απλα υπαρχει μια διαφορα. Τα λεφτα που ειχα δωσει για σπουδες, δεν θα χασουν ποτε την αξια τουσ οσα χρονια και αν περασουν.

Επισεις οι γνωσεις ειναι κατι που θα 'κουβαλας' μαζι σου οπου και αν βρισκεσε, κατι πολυ σημαντικο για'μενα που αλλαζω χωρα περιπου κατηε 3-4 χρονια (και δεν εχω τη δυνατοτητα να περνω ολο το equipment μαζι μου).

και τελος... οσα λεφτα και να εχεις η γνωση ειναι κατι που δεν συγκρινετε, για τον απλουστατο λογο οτι κανενα hardware, software h' manual δε θα σου μαθει τα fundamentals of digital audio, phycoacoustics, DSP, recording, mixing, etc.

Τωρα για οσον αφορα το εκπαιδευτικο επιπεδο στην ελλαδα, δε θα πω τπτ γιατι δε γνωριζω. Παρ'ολα αυτα (θελω να) πιστευω οτι και στην ελλαδα υπαρχουν πολυ ικανοι ανθρωποι με γνωσεις που τισ μοιραζονται με χαρα. Γιατι αυτο ειναι το σημαντικοτερο για να δειδαξεις. Η ορεξη που εχεις να μοιραστεις τις γνωσεις σου και η χαρα που 'περνεις' οταν βλεπεις το αντιστοιχο ενδιαφερον απ τα ατομα απεναντι σου (η' μαθητες αν προτειματε). Ειδικα σ'εναν τομεα σα τη μουσικη που κανεις δε το σπουδαζει απο υποχρεωση)

PS. ουτε το παιζω, ουτε ειμαι καθηγητης. απλα εχει τυχει και εχω διδαξει σε workshops και γενικα ειμαι λιγο 'χωμενος' στο εκπαιδευτικο συστημα της αγγλιας (και δυστυχως οχι την ελλαδας).

Ελπιζω να μη προκαλεσω τπτ αντιδρασεις αλλα πολυ ευχαριστως να τισ αντικρουσω...   :)

καταρχην ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολα τα μελη που απαντησαν στην ερωτηση μου.το σκεφτηκα καλα λοιπον και επειδη δεν εχω λεφτα για πεταμα,αποφασισα να αγορασω καποιον εξοπλισμο μονος μου και ΑΝ δω οτι οντως με τραβαει και το ενδιαφερον μου ειναι οντως οσο αυθεντικο νομιζω οτι ειναι αυτη τη στιγμη,τοτε να παω και σε καποια σχολη.ομως εχω ακομα ενα ματσο αποριες.καταρχην εχω ενα τοσιμπα intel core duo sta 2,oo Ghz,2giga ram.εχω ακουσει ομως οτι με βιστα αστα να πανε.για αρχη μπορω να μαθω τα βασικα  πανω στο λαπτοπ η πρεπει να τσακιστω να παρω αλλον?ο φιλος OurDarkness προτεινει να παρω καποια πραγματα.sequencer,audio interface,access virus TI ktl.ολα αυτα μπορω να μαθω τι ειναι και πως δουλευουν μονο απο τα μανουαλ τους?παραδειγμα τι στο καλο ειναι access virus??ντρεπομαι να παω να αγορασω κατι και να μη ξερω τι ειναι :-\λοιπον καταρχην αποκλειω να δωσω τωρα 8 κ 10 χιλιαρικα για σπουδες.παει αυτο.το καλυτερο για μενα θα ηταν τι?σαν παρθενικο βημα?να παρω ενα reason και μια καρτα ηχου?δε νομιζω οτι μπορω να μαθω ταυτοχρονα πολλα πραγματα.σαν αρχη βαζω 3 χιλιαρικα που εχω ευκαιρα.τι να κανω?

• Administrator

Οι συμβουλες σου είναι ανεκτίμητες τελικά lambrosgg...

Ακόμα και στο τι πρέπει να ξέρω για το ίδιο το Noiz, γνώσεις που προσφέρεις απλόχερα είναι αλήθεια, αφού τα έχεις κάνει όλα και μιας και μάλλον μόνο η Πυρηνική Φυσική σου διαφεύγει. (για την ώρα...)

Είσαι τόσο υπερφίαλος που δεν διστάζεις να ρίχνεις λάσπη σε τακτά διαστήματα ακόμη και στα ιδεώδη του ιντερνετ αλλά και την ανιδιοτέλεια με την οποία σου έχουν προσφερθεί από τόσο κόσμο με γνώσεις, τόσες πληροφορίες.

Ούτε εκεί δεν σταματάς.

Όχι φίλε μου δεν φταίει η ανωνυμία.

Φταίει η αγένεια και ο ξερολισμός.

Live and let Live.

methatonic,

χωρις να το χρισημοποιω ιδιαιτερα θα σου προτεινα να δουλεψεις λιγο και το reason.

Πιστευω πωσ ειναι κατι σα 'σχολειο' για να κατανοησεις το 'routing' που υπαρχει λιγο πολυ στα περισσοτερα studios.

Όχι φίλε μου δεν φταίει η ανωνυμία.

Ναι φίλε μου. Η ανωνυμια φταίει.

Και σου ξαναλέω φίλτατε yameth. Μπορεί εσύ να φαντάζεσαι (και το πιο πιθανό να φαντασιώνεσαι - όχι απλώς φαντάζεσαι) ότι το noiz είναι ένας χώρος γνώσης, όπου ανταλλάσονται ΜΟΝΟ γνώσεις και απόψεις σύμφωνες με αυτές του Administrator (άρα και σωστές). Και ειλικρινά ντρέπομαι αυτή τη στιγμή που προσπαθώ ΕΓΩ να σου πω τί είναι το δημιούργημά σου.

Μήπως ξεχνάς τί είναι το φορουμ γενικώς? Ένας χώρος όπου μπορεί να πει ο καθένας τις απόψεις του, με μοναδικό προσόν ένα λογαριασμό email.

Γιατί εγώ σαν μέλος του νοιζ ενεργό πρέπει να σωπάσω επειδή διαφωνώ με σένα και κατα τη δική σου άποψη δεν στέκουν αυτά που λέω? Αν δεν ήθελες να ακούσεις την γνώμη μου ή αλλονών με τις οποίες διαφωνείς ας έβαζες κριτήρια στην εγγραφή στο νοιζ. π.χ. να είμαστε ώριμοι, άνω των 35, να έχουμε πτυχία ηχοληψίας, μουσικής, να είμαστε καλοί επαγγελματίες κλπ κλπ κλπ έτσι ώστε να δημιουργηθεί αυτό ακριβώς που θες εσύ (και ο Wow! διότι και αυτός τα ίδια έλεγε)

Το αποτέλεσμα θα είναι ένας κύκλος 100 ατόμων που ...θα συμφωνείτε.

Επειδή όμως είναι καλύτερα για ενα φόρουμ να διαβάζουν 6000 άτομα για ένδειξη χαμηλής μπαταρίας παρα 100 (δεν υποννοώ ότι το νοιζ είναι κερδοσκοπικό. Είμαι σίγουρος ότι απο αυτό απλώς καλύπτετε τα έξοδα και ειλικρινά πιστεύω ότι βάζετε και απο την τσέπη σας) όπως επίσης είναι καλύτερα για ένα φόρουμ (και μια κοινωνία γενικότερα) να ακούγονται 100 απόψεις και όχι 1-2.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός αυτή τη φορά και ας γίνει -100 το κάρμα μου.

Βρε Λάμπρο, παλικάρι μου...

Σαφώς και όσο περισσότερες φωνές τόσο το καλύτερο αλλά ξεχνάς τη βασική ιδιότητα του internet που υπάρχει από δημιουργίας του. Αυτή η ιδιότητα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που όντως έχουν γνώσεις, όντως είναι καλοί σε αυτό που κάνουν και το κυριότερο, όντως θέλουν να μοιραστούν όλα αυτά με άλλους.

Το παραπάνω ισχύει σχεδόν παντού, από τα fora και τα tutorials μέχρι τα torrents και τα warez sites. Έτσι είναι και στο Noiz, υπάρχει αξιολογότατος κόσμος εδώ μέσα. Γιατί πρέπει να το αμφισβητήσεις κι αυτό;

Yes it is!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου