spiretos Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Με την άδειά σας και για να μην ανοίγω νέο thread να ρωτήσω και εγώ κάτι; Λέμε ότι τα μεγάφωνα πρέπει κατα κανόνα να έχουν περισσότερα βατ από τον ενισχυτή που τα οδηγεί. Ποιά όμως είναι τα προς τα πάνω όρια; Δηλαδή ένας ενισχυτής Α βατ μέχρι πόσα βατ ηχείο μπορεί να οδηγήσει; Επίσης αν σε έξοδο ενισχυτή 8ωμ συνδέσει κανείς ένα ηχείο 4ωμ και μια ωμικη αντίσταση 4ωμ σε σειρά τι γίνεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Ποιά όμως είναι τα προς τα πάνω όρια; Δηλαδή ένας ενισχυτής Α βατ μέχρι πόσα βατ ηχείο μπορεί να οδηγήσει; δεν υπαρχουν αυτα τα ορια που λες στα βαττ,αυτο που μετραει ειναι η EYΑΙΣΘΗΣΙΑ του μεγαφωνου (sensitivity) γενικα ολα τα κανονικα μεγαφωνα για κιθαρα/pa οδηγουνται ΑΝΕΤΑ απο ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ wattage ενισχυτη (οσο χαμηλο & να ειναι) (για παρα πολλα χρονια το βασικο μου σετ απ ηταν ενας Boogie Mark 3 στο 16watt setting με ενα 300αρι EV & ο ηχος ηταν απιστευτος) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spiretos Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 ΟΚ καπίτο...Για την άλλη την τρέλα τι λες; Επίσης αν σε έξοδο ενισχυτή 8ωμ συνδέσει κανείς ένα ηχείο 4ωμ και μια ωμικη αντίσταση 4ωμ σε σειρά τι γίνεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Επίσης αν σε έξοδο ενισχυτή 8ωμ συνδέσει κανείς ένα ηχείο 4ωμ και μια ωμικη αντίσταση 4ωμ σε σειρά τι γίνεται; ...ΒΟΟΟΟΜ! :o περαν πλακας, ΜΗΝ το κανεις ποτε. Αλλο τα απλα Ωμικα 4Ω και αλλο τα 4Ω εμπεδηση (χωρητικα επαγωγικα ωμικα μαζι) wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 οντως παρε καλυτερα ενα 8 ohm μεγαφωνο μη βαλεις καμμια φωτια μεσημεριατικα... :) ;) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spiretos Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 ;D ;D ;D Καλή φάση! Να πω την αλήθεια ψηνόμουν να το δοκιμάσω...αλλά άσε καλύτερα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Να πω την αλήθεια ψηνόμουν να το δοκιμάσω. θα ψηνοσουν σιγουρα!! :) :) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Marillion Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι τσιγγουνευονται τα watt σε combo οι κατασκευαστες!!! Εχω βαλει ενα Eminence Delta pro σε μια καμπινα 1χ12 κ σε οποιον ενισχυτη μου την δοκιμασα ζωγραφιζε!!!!Ειχα την περιεργεια να δω πως ακουγεται ενα 400αρι μεγαφωνο πανω σε εναν 20αρι ενισχυτη! Εξαφανιστηκε το speaker distortion ανεβηκε το headroom κλπ.Στον 20αρη Koch εχω ενα tonker! Οταν βλεπω μεγαφωνο μικρου wattage κατι με πιανει...!!!!! Lets ...Rock! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Πουλανε ακομα τη ΜΟΥΦΑ του speaker distortion φιλε μου & ο κοσμος μασαει δυστυχως... :-[ Με εξαιρεση τους κιθαριστες που παιζουν καρφι-καρφι μπλουζ τα μικρα μεγαφωνα ειναι παντελως αχρηστα κατα την ταπεινη μου γνωμη. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Marillion Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουλίου 2008 Συμφωνω απολυτα φιλε SF!!! Lets ...Rock! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση