Προς το περιεχόμενο

Gibson Les Paul Studio FB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάρε φίλε μου μιά ρεπλίκα '70s '80s Japan, βάλε ένα σετάκι μαγνήτες της προκοπής και θα ξεχάσεις και τις Gibson μιά κι έξω.......

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 35
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Η Standard δεν είναι καλύτερη επειδή κάνει $1000 παραπάνω (αυτό παίζει αρκετά κιόλας). Η διαφορά τιμής είναι κυρίως λόγω του ότι η standard έχει carved maple top ;)

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

• Moderator

Δεν είναι φυσικά όυτε όλες οι Studio μάπα, ούτε όλες οι Standard και οι Made In Japan καλές. Γεγονός, μιλώντας σε γενικές γραμμές, είναι ότι η Studio είναι πιο "μεσαία" σε ήχο από μια Std που έχει περισσότερα μπάσα και πρίμα, πιο κοντά δηλαδή σε SG. Γι αυτό άλλωστε οι T μαγνήτες που φοράνε και οι SG και οι LP Studio εχουν περισσότερες "άκρες", και ιδιαίτερα πρίμα, για να τις εξισσοροπούν.

Αν θέλαμε να μιλάμε για μια ποιότητα παραπάνω, σταθερά, τότε θα έπρεπε να μιλάμε για τις Custom Shop σειρές R, VOS κλπ, τις ακριβές ΕSP Navigator, τις Collings City Limits, τις Τom Holmes Joelton Classic, τις Τokai LS 380 κλπ. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις όμως, θα έφτανες ή και ξεπερνούσες τις 3000Ε.

Γεγονός επίσης ότι ούτε οι Gibson U.S.A όυτε και όλες οι Made In Japan ρέπλικες έχουν την ιδιάτερα σταθερή ποιότητα στην παραγωγή τους, οπότε αν δεν τις ακούσεις από κοντά, θα πας εντελώς στην τύχη.

Η πρότασεις μου:

A) Προσπάθησε να βρείς κάποια μεταχειρισμένη. Ακόμα κι αν την αγοράσεις χωρίς να την έχεις ακούσει και δεν σου βγεί καλή, οι πιθανότητες να χάσεις λεφτά πουλώντας τη, περιορίζονται σημαντικά.

Β) Προσπάθησε να αγοράσεις κιθάρα που έχεις παίξει και ακούσει. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος που σου εξασφαλίζει ότι θα μείνεις ευχαριστημένος από την κιθάρα, επίσης μπορεί έτσι να κερδίσεις και λεφτά αν π.χ ανακαλύψεις ότι μια Studio σου αρέσει περισσότερο από μια std. Εκτός αυτού όμως είναι και μια διαδικασία με...ψυχολογικά θεραπευτικές ιδιότητες. Κι αν την βρείς στην Ελλάδα και παίζει αλλά είναι 100-200 ευρώ ακριβότερη από το εξωτερικό, μην τα λυπηθείς και δώσεις 1000 ευρώ για να πάρεις...γουρούνι στο σακί...

καλησπερα κ απο μενα παιδια,διαβασα τα post,εγω εχω gibson les paul κ ειμαι μια χαρα ευχαριστημενος δε ξερω γιατι εχει βγει τοση βρωμα για τις συγκεκριμενες κιθαρες ( ουτε με ενδιαφερει ),παιζω κιθαρα απο το 1994, εχω πσιξει με αρκετες μαρκες κ μπορω να πω οτι μεχρι στιγμης αυτη ειναι η καλυτερη κιθαρα που εχω πιασει στα χερια μου....σιγουρα καποια στιγμη θα δοκιμασω κ tokai les paul για να δω αν αξιζει ο ντορος αλλα πιστευω οτι γενικα οι gibson ειναι κ λιγο κολλημα κ φετιχ,δηλ. αν καποιος εχει βαλθει να παρει gibson τελικα θα παρει ανεξαρτητα απο τα απειρα ποστ που γινονται...παιζει ρολο βεβαια κ τα μουσικα προτυπα του καθενος, ενας που γουσταρει slash,zakky wylde,angus young etc, θα παει να αγορασει με κλειστα τα ματια gibson...

anyway περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.... ;D ;D

thanks kpeyos, δεν θα ήθελα να παρω μεταχειρισμένη, αλλά σίγουρα θα πάω σε κάποιο μαγαζί να τη δοκιμάσω πρώτα πριν την αγοράσω. Βασικά σκεφτόμουν από thomann να την παραγγείλω που την έχει 979 ευρώ, αλλά βρήκα ένα ελληνικό κατάστημα που την έχει 900!! Τεσπα, ακόμα αργώ για να την πάρω, απλά είναι κάποιες σκέψεις που έχω!

studio54GR, ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά δεν μου αρέσουν οι ρέπλικες. Προσωπικά μου αρέσουν οι Les Paul και οι Stratocaster, οπότε αν μού πέσει πολύ ακριβή η Les Paul, παίρνω μια ωραιότατη Stratocaster με 500-600 ευρώ και όλα καλα! Κιθάρα παίζω εντελώς για προσωπική ευχαρίστηση, οπότε θέλω απλά μια πολύ καλή κιθάρα... όχι την τέλεια! :P

I'd die without music...

Κιθάρα παίζω εντελώς για προσωπική ευχαρίστηση, οπότε θέλω απλά μια πολύ καλή κιθάρα... όχι την τέλεια! :P

δεν υπαρχει τελεια κιθαρα αφου δεν υπαρχει τελειος ανθρωπος = τελειος μουσικος  ;D ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου