Προς το περιεχόμενο

Nik Huber 10th Anniversary Models

mkm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οχι δε τη χτίζεις απότην αρχή.

Γιατί απλούστατα διαλέγεις dolphin orca κλπ και κάνεις τροποποιήσεις στα υλικά.Σπάνια βλέπεις ριζικές αλλαγές στην ίδια τη κιθάρα.Πχ μια φορά εγώ είδα μια huber doublecut.Οσες dolphin έχω δει έχουν απλούστατα ....σώμα dolphin.Πχ του jam έχει hsh μαγνήτες, stopbar-tailpiece και spalted maple top ενώ αυτη στο Ζαχο έχει flame maple, hh one pece wraparound.Δε παυουν όμως να είναι και οι δυο dolphin με ίδιο σχήμα σώματος.

Το να φτιάξεις κάτι όπως το έχεις στο μυαλό σου πάει εντελώς αλλού.Δηλαδή να πάω εγώ πχ σε ένα τεχνιτη όπως ο Pagelli και να κάτσουμε με 3 καφέδες μολυβια και χαρτί εγώ ο pagelli και η κυρά του και να σχεδιάσουμε κάτι εκ του μηδενός.Η να πάω τα σχέδια στο Λάμπη και να του πώ ''Παναγιώτη φτιαχτην''.

Πως έχεις πχ στα fenderοειδή τη δυνατότητα να φτιάξεις partcaster....κάπως παρόμοιο σε άλλη κλίμακα προσφέρει ο huber σε στυλ prsοειδούς,η carvin σε επιλποσουερστρατ.Φτιάχνεις δηλαδή την κιθάρα τροποποιημένη σταμέτρα σου, όχι όμως ακριβώς απο την αρχή...ο huber εχει πάρα πολύ δουλεια και σπάνια ασχολείται με πολύ περιεργες παραγγελίες.Πχ αν θυμάμαι καλά ο deadendmind που ήθελε με ''πειραγμένη'' junior,o huber του είπε ότι δε μπορεί να τη φτιάξει λόγω έλλειψης χρόνου.

By the way η τζουνιορ είναι εμπνευσμένη από μαντέψτε....τη gibson les paul junior όπως είπε  Μεσημεριάρης.Εκτός απο την ακριβή vos junior υπάρχει και η gibson junior με 600 ευρώ που φαίνεται μούρλια.

Πάρα πάρα πολύ κοντά στη Huber junior βρίσκεται και ένα μοντέλο της Hamer (wtf, ίδιες είναι.....και πάνω κάτω στα ίδια λεφτά)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 35
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δύσκολα μπορείς να κατατάξεις την huber σε κάποιο είδος μουσικής...όπως φαντάζομαι δύσκολα μπορεί κάποιος να κάνει το ίδιο με lespaul ή stratocaster...

Είναι πολύ ευέλικτη κιθάρα λόγω και των μαγνητών που σπλιτάρονται.

Ηχητικά βέβαια μπορείς να την φέρεις στα μέτρα σου...μπορεί να μην έχεις την δυνατότητα να σχεδιάσεις το σχήμα, όμως αυτό δεν έχει να κάνει απόλυτα με τον ήχο της κιθάρας.

Διότι διαλέγεις αν θα είναι :

bolt-on , set neck

μασίφ ή semi-hollow

maple ή rosewood ή εβενο ταστιέρα

corina, mahogany

high-low output μαγνήτες

μονούς-διπλούς-P90

tremolo ή stop tail ή bigsby

και εγώ δεν ξέρω τι άλλο...

οπότε πχ μια dolphin standard με μια dolphin bolt-on με maple ταστιέρα, μονό μαγνήτη στην μέση, semi-hollow και τρέμολο (έπαιξα μια τέτοια στον Ντούκα), δεν έχει καμία σχέση σαν κιθάρα με την κλασική...

Η δικιά μου παρ'όλο επίσης που μοιάζει σε χαρακτηριστικά, επίσης δεν έχει καμία σχέση...μόνο τα ξύλα που θα επιλέξεις παίζουν τεράστιο ρόλο στον ήχο της κιθάρας...

Εννοείται βέβαια πως σε κατασκευαστές όπως ο pagelli, φτιάχνεις μια κιθάρα από το μηδέν και σίγουρα οι ηχητικές διαφορές από κιθάρα του σε κιθάρα θα είναι μεγαλύτερες.

www.intravenus.gr

Eχει δίκιο ο Jam...ηχητικά έχεις πάρα πολλές επιλογές.

Δεν μπορεις να επέμβεις στο σχήμα -concept του οργάνου αλλά στα υλικά με πάμπολα αποτελέσματα (ηχητικά και εμφανισιακά).

Αυτή με το μονό και το τρέμολο...μου είχε στειλει φωτο ο Σταυρος όταν φτιαχνόταν.Ειναι παραγγελία ή την έχει για το μαγαζί?Γιατί θα πάω στο χωριό σε κανα μήνα, οπότε μια δοκιμή δε θα με χάλαγε.

Αυτή με το μονό και το τρέμολο...μου είχε στειλει φωτο ο Σταυρος όταν φτιαχνόταν.Ειναι παραγγελία ή την έχει για το μαγαζί?Γιατί θα πάω στο χωριό σε κανα μήνα, οπότε μια δοκιμή δε θα με χάλαγε.

έχω την εντύπωση πως την έχει δώσει χωρίς να είμαι σίγουρος...αλλά δεν χάνεις τιποτα να περάσεις...όλο και κάποια θα έχει εκεί

www.intravenus.gr

έχω την εντύπωση πως την έχει δώσει χωρίς να είμαι σίγουρος...αλλά δεν χάνεις τιποτα να περάσεις...όλο και κάποια θα έχει εκεί

Οχι μόνο θα περάσω, θα κατασκηνώσω στο μαγαζί!Το σπίτι μου είναι τρία λεπτά περπάτημα απο το μαγαζί, ασε που καλοκαιρι/συγγενεις+τα (όπως φαίνεται ) εξαιρετικά αποτελέσματα στις πανελλήνιες= γεμάτη τσέπη

1) ....the eye of the beholder [/b] (κατα παραφραση του αγγλικου ρητου)

ή του γνωστού άσματος των μεταλικα. Σορυ για το άσχετο και άκαιρο πέταγμα...

κοντινιου σαν να μην έγινε ποτέ  ;D

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου