Προς το περιεχόμενο

Shopping in Athens, Greece.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ωραία τα λες, μόνο που στις τοπικές αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, η κεντρική αντιπροσωπία παραχωρεί ( και όχι πουλάει ) ένα αυτοκίνητο για test drive, του οποίου την μετέπειτα πώληση αναλαμβάνει η ίδια ( δηλαδή η κεντρική ) και όχι ο τοπικός αντιπρόσωπος..επίσης ως γνωστόν δεν παρέχουν όλες οι ελληνικές αντιπροσωπίες την υπηρεσία του  test drive... αυτές που πουλάνε λιγότερα αυτοκίνητα δεν διαθέτουν αυτοκίνητο προς δοκιμη...

Στα λόγια μου έρχεσαι, ακριβώς το ίδιο γίνεται και με τους εμπόρους μουσικών οργάνων που δεν πουλάνε πολύ, συνήθως έχουν λίγα πράγματα για δοκιμή. Επίσης, μάλλον σου διέφυγε ότι ο άνθρωπος πήγε στον ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ για να αγοράσει τον ενισχυτή, όχι σε μεταπωλητή. Δεν απάντησες στο ερώτημα όμως...

Υ.Γ. Τον 5άρη θέλει ρε παιδιά, ο 20άρης πρέπει να απάνθρωπα δυνατός...

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 39
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Το παίρνεις και φέυγεις, απαιτείς έκπτωση ή απλά αποχωρείς διακριτικά; ::)

ε να απαντήσω... αυτοκίνητο δεν θα έπαιρνα ετσι... αλλά κιθάρες έχω πάρει 2 με αυτόν ακριβως τον τρόπο...

Στα λόγια μου έρχεσαι, ακριβώς το ίδιο γίνεται και με τους εμπόρους μουσικών οργάνων που δεν πουλάνε πολύ, συνήθως έχουν λίγα πράγματα για δοκιμή.

επομένως αν έχουμε ένα προιόν που δεν είναι τόσο εμπορικό, και άρα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί ο αντιπροσωπος να διαθέτει demo (για την ελληνική αγορά μιλάμε πάντα), προτιμάς να μην μπορεις να το δοκιμάσεις πριν το αγοράσεις...

οκ... εγώ διαφωνώ με αυτό.

Επίσης, μάλλον σου διέφυγε ότι ο άνθρωπος πήγε στον ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ για να αγοράσει τον ενισχυτή, όχι σε μεταπωλητή.

όχι δεν μου διέφυγε, όπως δεν μου διέφυγε η "διασφάληση" του earendil  σχετικά με την εμπορικότητα του προιόντος που έκανε τον αντιπρόσωπο να φέρει μόνο ένα κομμάτι.

και κάτι άλλο, θεωρώ πως πολύ καλά έκανε o earnedil που δεν αγόρασε,εφόσον είχε κάποιες απαιτήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν....

απλά εγώ θέλησα να θέσω μια ακόμα παράμετρο του ζητήματος, σε ρεαλιστική βάση, με αντικείμενο την ελληνική αγορά, και την πολυποικιλότητα των προιόντων ήχου ( που μπορεί να μείνουν και 1-2 χρόνια στο ράφι κάποιου μαγαζιού ή αντιπροσώπου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό)

Για να καταλάβω, θεωρείς λογικό ο αντιπρόσωπος να έχει φέρει μόνο ένα κομμάτι από κάποιο προϊόν; Πόσο έξω να έπεφτε αν έμενε δύο τεμάχια και του έμενε το ένα απούλητο δηλαδή;

Ειδικά ο αντιπρόσωπος είναι υποχρεωμένος να έχει ένα (έστω υποτυπώδες) στοκ για όλα τα προϊόντα αλλιώς καλύτερα να αφήσει την αντιπροσωπεία και να το γυρίσει στο κοπανέλι!

Yes it is!!!

θεωρώ λογικό ο αντιπρόσωπος να φέρει όσα θέλει απο κάθε προιόν... συμπεριλαμβανομένης και της ποσότητας 0*** λαμβάνοντας υπόψην πολλούς παράγοντες που καθορίζονται απο την φύση του προιόντος ( με παρανομαστή την εμπορικότητά του πάντοτε, έμπορος είναι ο άνθρωπος, όχι χορηγός ) και από την συμφωνία που έχει κάνει με τον προμυθετή του...

*** μιας και μιλούσες για αυτοκίνητα, δες το παράδειγμα της αντιπροσωπίας της ΤΟΥΟΤΑ στην Ελλάδα, η οποία δεν εισάγει τα μοντέλα που παίζουν στις μεγάλες κατηγορίες, καθως ξέρει οτι ο έλληνας αν διέθετε τόσα λεφτά κατα 99% θα τα εδινε για Μercedes BMW και AUDI.... φαντάζομαι ότι έχει την αδειά σου να το γυρίσει στο κοπανέλι  ;D ;D ;D

ΟΚ, απλά εγώ θεωρώ λογικό να έχει ο αντιπρόσωπος ένα επαρκές στοκ για κάθε προϊόν που αποφασίζει να εισάγει, δεν με απασχολεί αν έχει κάνει συγκεκριμένη συμφωνία με την εταιρία.

Προς Θεού, δεν ζητάω από τον εκάστοτε αντιπρόσωπο να έχει 100 κομμάτια από τα πάντα αλλά αν κάτι υπάρχει στον κατάλογό του, πρέπει να έχει 2-3 κομμάτια, έτσι για το τυπικό ρε αδερφέ! Έστω για να μην εμφανίζεται εκτεθειμένος σε περιπτώσεις σαν αυτή του Earendil...

Όσο για την Toyota, τα μόνα αυτοκίνητα που γνωρίζω ότι δεν έρχονται στην Ελλάδα είναι όσα δεν έρχονται γενικά στην Ευρώπη και είναι μοντέλα που σχεδιάστηκαν εξ' αρχής για άλλες αγορές (κυρίως την αγορά των ΗΠΑ). Άρα δεν έχω κάτι να προσάψω στην ελληνική αντιπροσωπεία. Τα μοντέλα που κοντράρουν τις BMW, Mercedes και Audi είναι τα Lexus και απ' όσο ξέρω, έρχονται όλα στην Ελλάδα.

Ακόμα κι έτσι όπως τα λές να είναι, εγώ δεν μιλάω για περιπτώσεις που κάποιος αποφασίζει να μη φέρει ένα προϊόν στην Ελλάδα, μπορώ να κατανοήσω τις δυσκολίες που έχουν συγκεκριμένα είδη. Μιλάω για περιπτώσεις που εισάγει μεν κάτι αλλά γίνεται τσίπης και δεν φροντίζει για να υπάρχει διαθεσιμότητα στο προϊόν που έχει ήδη αποφασίσει ότι θα φέρει. Απαράδεκτο αν θέλεις να αντιπροσωπεύεις σοβαρά μια εταιρία και ναι, εμμένω στις απόψεις μου για το κοπανέλι... ;D 8)

Yes it is!!!

Για να καταλάβω, θεωρείς λογικό ο αντιπρόσωπος να έχει φέρει μόνο ένα κομμάτι από κάποιο προϊόν; Πόσο έξω να έπεφτε αν έμενε δύο τεμάχια και του έμενε το ένα απούλητο δηλαδή;

Ειδικά ο αντιπρόσωπος είναι υποχρεωμένος να έχει ένα (έστω υποτυπώδες) στοκ για όλα τα προϊόντα αλλιώς καλύτερα να αφήσει την αντιπροσωπεία και να το γυρίσει στο κοπανέλι!

+1

Δυο λεπτάκια τώρα, να τα βάλουμε σε σειρά...

Μαγκιά του κάθε αντιπροσώπου να εισάγει ό,τι και ό,πως νομίζει. Ο συγκεκριμένος ενισχυτής κατά πάσα πιθανότητα είναι όντως σε άριστη κατάσταση αλλά, καλώς ή κακώς, με δεδομένο ότι είναι η πρώτη μου αγορά "καλού" ενισχυτή γίνομαι και λίγο σχολαστικός. Είχα κάθε καλή θέληση να φεσωθώ μερικά ευρώ (σε σχέση με τις τιμές κάποιων ευρωπαϊκών μαγαζιών) και να τον πάρω αγκαλιά, να τον φέρω σπίτι και να τον ξεκαπνίσω μέχρι να μου φέρουν την αστυνομία...

Ξαφνικά όμως, αφού ο άλλος αντιλαμβάνεται ότι εγώ για τους x δικούς μου λόγους θέλω τον ενισχυτή όπως έφυγε απ'τη Laney, το ρίχνει στην παραφιλολογία μπας και μου δώσει τον ένα και μοναδικό που έχει. (Ανατρέξτε στις ατάκες στην αρχή του thread)

Όχι, έτσι δεν παίζω.

Κατά τ'άλλα, αρχιλαμόγιο Αλχημιστή, Πήλιε Γούση του forum, κανόνισε στην επικείμενη μπυροποσία να κάθεσαι μακριά μου. ;D ;D ;D

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Κατά τ'άλλα, αρχιλαμόγιο Αλχημιστή, Πήλιε Γούση του forum, κανόνισε στην επικείμενη μπυροποσία να κάθεσαι μακριά μου. ;D ;D ;D

Αφού την είχες δει σαν τον τύπο στο avatar σου και τόση ώρα αγωνιούσε ο κόσμος, τι να έκανα; Έβαλα λοιπόν την κουκουλίτσα μου και σε έδωσα ωραία-ωραία... :P 8)

Πάντως δεν ανησυχώ, μετά από τα 3 πρώτα ποτήρια δεν θα διατρέχω κίνδυνο! ;D

Yes it is!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου