Προς το περιεχόμενο

Reason help!!!


Thanos.k(kapa)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πως μπορώ ένα δείγμα wav η aiff τνα το συγχρονίσω με το beat μου που έχω φτιάξει στο reason ???

το δείγμα το φορτώνω στα samplers του nn19 και nn-xt αλλα δεν μπορώ να καταφέρω να το συγχρονίσω πάω στο midi editor γράφω με το μολυβάκι αλλα το δείγμα παίζει σε άλλο συγχρονισμό κάποιος μου είπε πως μπορώ να το παίξω μέσα spo το matrix το συνδέω το matrix all τίποτα αν μπορείς πέσμου πως ακριβώς μπορώ να το κάνω..

επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την λογική του recycle έχω φτιάξει το ων μου έτοιμο ok αλλα poses μπάρες να του βάλω? δεν μπορώ όπως και να το κάνω δεν παίζει σωστά η παίζει το μισό η κομμένα κτλ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

kopse to wav arxeio sou ekei pou xreiazetai me enan wave editor(cool edit,audition...). Mporeis na to fortoseis sto drum machine tou reason se thesi pou na exei sample start (3,4..) gia na montareisk kalitera to simeio apo to opoio tha arxisei.to idio mporeis na kaneis kai sto NN19 sampler. Sto sequencer bale mpara ekei pou thes, me diarkeia osi xreiazetai gia na akoustei olo to sample. Xrisimopiise kai delay me xrono se ms kai wet sima gia kaliteri rithmisi.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

poses μπάρες να του βάλω? δεν μπορώ όπως και να το κάνω δεν παίζει σωστά η παίζει το μισό η κομμένα κτλ...

 

Το προβλημα προφανως ειναι οτι δεν εχεις βαλει τις σωστες τιμες στα μετρα(Bars+Beats) στο Recycle.

 

Ακουσε τη λουπα ολοκληρη πριν την κομματιασεις, δες ποσα μετρα ειναι και μετα αρχισε το slicing.Μετα το σε ποσα κομματια θα την κοψεις θα το κρινουν τα αυτια σου :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι απλό αποφάσισε το κομμάτι σου σε τι ρυθμό (π.χ.4/4) – tempo (π.χ.100) – bars κτλ. Θα παίζει Και μετά άνοιξε το recycle, βάλε το wav, βάλε τα ίδια [ρυθμό (π.χ.4/4) – tempo (π.χ.100) – bars] στη συνέχεια κάνε slicing και εξαγωγή σε *.rx2.

Τέλος ανοίγεις το κομμάτι και από το Dr.Rex άνοιξε το *.rx2 πάτα το κουμπί δίπλα από αυτό που λέει preview και είσαι Ο. Κ.

πειραματίσου και λίγο και θα δεις ότι είναι εύκολο και έχει πολλές δυνατότητες για τρελό sampling :P

 

Μετά για να έχεις τέλια αποτελέσματα κάνε ένα post να μας πεις τι κατάφερες 8)

 

Αν δεν τα καταφέρεις μη μασάς τα ξανά λέμε. :D

(Καλύτερα να λέμε για το reason παρά για κιθάρες κτλ. κτλ. κτλ...........)

uff P. *Μάγος*

~Hip-Hop Salonika~

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσον αφορά αυτό που είπες για το matrix, μπορείς να ανοίξεις το ΝΝ-ΧΤ (για μένα το ποιο βολικό,γιατί μπορείς να αλλάξεις το pitch,key κτλ. πιο εύκολα),να συνδέσεις ένα matrix (όπως ακριβώς θα στο βάλει από μόνο του το reason),να φορτώσεις το wav. και στο matrix θα γεμίσεις όλο το φάσμα με μπάρες.Προσοχή, όμως,τις μεγάλες, όχι αυτές με το μισό διάστημα.Ύστερα,θα γράψεις αυτό που βγήκε από το matrix στο τμήμα που αφορά το ΝΝ-ΧΤ στο sequencer (το right end του loop βαλτο αρχικά πολύ μακρυά για να πιάσει όλο το αρχείο).Κατά τα άλλα,αυτά που είπαν τα παιδιά είναι.Δεν θα σου συνιστούσα drum mashine πάντως,γιατί θα σου βγάλει λίγο τον αδόξαστο.

Tip: (αν δεν το έχεις ήδη κάνει δηλαδή):φόρτωσε το αρχείο που θέλεις ας πούμε στο cool edit pro (εγώ αυτό χρησιμοποιώ κυρίως),αλλά φόρτωσε κιόλας ένα loop me drums π.χ. ή πιανάκι που θέλεις να προσθέσεις από το reason (κάνε export δηλαδή) και κάνε σωστό κόψιμο ράψιμο μέσα στο cool.Μετά ξαναπέρνα τα όλα στο reason και θα έχεις αυτούσιες λούπες.(ο καλύτερος τρόπος για μένα,ειδικά όταν γράφω κιθάρα - αυτός ο μετρονόμος δεν μου κάθεται καλά!).Δοκίμασε και ξαναρώτα αν έχεις απορίες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

χιλια ευχαριστω .βασικα επειδη το δειγμα που ειχε μεσα στο ριζον αν και το εκανα εξπορτ σαν λουπα δεν επεζε σωστα...ηθελε ιστορια.αλλα σκευτικα μετα οτι μπορο να κανο εγω ολα τα αλλα να παιζουν συμφωνα με το δειγμα ετσι με κοπο εψαξα και βρηκα το τεμπο του που ηταν 125 και στο διπλα κουτακι ο αριθμοσ 4 δεν κσερο τι σημαιει αυτο αλλα εφοσον το δειγμα δεν ξεχρονιζεται μετα απο ενα λεπτο μπορο να δουλεψο το κοματι και μαλιστα βγηκε πολυ ωραιο πολυ groovy.Ωστοσο ακομα δεν εχο καταλαβει για το recycle> λοιπον με την σειρα! εχο βρει και εχο κοψει το κοματι μου τελέια (editing κανω με το soundforge 8) ωστε και στο soundfoerge ακουγετε τελεια αλλα και σε οποιο sampler του reason το βαλω και το ακουο με το keyboard.το κανω Τωρα import στο recycle θελω να ειναι το original τεμπο του στα 128bpm ακριβως το κοματι ειναι 4/4 μεχρι εδο τα καταλαβαινω απολυτα αλλα αυτο με τισ μπαρεσ δεν μπορο αν θυμαμε καλα καπου λεει Bars εχει και ενα κενο και ενα + νομιζω πρεπει να βαλο 2 αριθμουσ εκει που λεει bars.. ασ που με οτι το κανω και αυτο ετσι οπωσ θα μου πειτε. μετα θυμαμε οτι καπου ειχε ενασυρομενο fader εικονικο.. το οποιο οσο δεξια το κουναγεσ τοσα ποιο πολλα "κοψιματα" εκανε πανο στο sample ετσι τα εβλεπα εγω διλαδη.απο οτι εχο καταλαβει αυτα ειναι τα slieces ? και ποσα τετοια βαζο ? !!!! εχο ακουσει κοματια απο reason με τρομερα samples απο recycle πολυ καλα δεμενα. χιλια ευχαριστω για την βοηθεια παιδια αναμενω απαντηση.

Α ΚΑΙ κατι αλλο που μπορω να βρω SOUNDBANKS GIA REASON ΚΑΙσυλλογεσ με rex files οπωσ αυτεσ που βλεπω σε sites του εξωτερικου. βασικα ασχολουμε με house apo soulful εωσ progressive. αν καποιος εχει αναλογεσ συλλογες μπορει αν θελει να κανουμε ανταλαγη με αλλα πραγματα που εχω αρκετα ενδιαφεροντα οπωσ soft synths ktl.......programs...PM

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Θα σε παρακαλούσα οι ερωτήσεις σου να είναι πιό ευανάγνωστες.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι βαριέσαι, γιατί με την ίδια λογική θα πρέπει να βαριούντε και αυτοί που απαντούν σε θέματα που γι αυτούς είναι αυτονόητα ή απλά έχουν μπεί στον κόπο να διαβάσουν το manual.

Απλά δεχόμαστε στην συγκεκριμένη περίπτωση την άγνοια της αγγλικής γλώσσας.

Σε ότι αφορά τα soundbanks κλπ θα τα βρείς σε πολλά καταστήματα της Αθήνας όπως ο Νάκας, η Ελίνα ΑΒΕΕ κ.α. αλλιώς θα πρέπει αναγκαστικά να παραγγείλεις online.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου