Προς το περιεχόμενο

boost ή overdrive?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Mα αυτό είναι τόσο στοιχειωδώς αυτονόητο... χρειαζόμασταν κάποιο famous quote για να το αντιληφθούμε; Γενικά το θέμα με τα boosts και με τα od έχει συζητηθεί τόσες πολλές φορές εδώ που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αποτελεί τέτοια σπαζοκεφαλιά - είναι γελοιωδώς απλό.

καλα ρε bloody, μη βαρας...  ;D

Το στοιχειωδως αυτονοητο για σενα ή για μενα, μπορει για καποιον αλλο να ειναι οντως "σπαζοκεφαλια"...

και επικαλεστηκα το ονομα του RG για να δωσω βαρος και να αποφυγω πιθανες "κατηγοριες" του στυλ: τι μας λες ρε φιλε κλπ κλπ....

Όχι, δεν βαράω!!! :o :o :o :P :-*  Ήθελα μόνο να επισημάνω ότι είναι πάρα πολύ απλό!!!! Οποιοδήποτε πεταλάκι έχει πάνω διακόπτη με τη λέξη "gain" εξ ορισμού δεν χρησιμοποιείται για clean boost (πρόσεξε, clean, πχ ακόμη και το RC Booster έχει ρυθμίσεις για bass - treble, αντίο απουσία χρωματισμού όταν πειράζεις συχνοτικά το σήμα σου). Και από τα boosts μόνο μια από τις τρεις -τέσσερις κατηγορίες είναι το transparent, και ο Blue Harris αυτό χρειάζεται για "παραπάνω ένταση χωρίς παραμόρφωση του ήχου" (αλήθεια, γιατί δεν ανεβάζεις το vol του ενισχυτή; σε κάποιο σημείο το boost θα πουσάρει τόσο τις λάμπες που η ένταση θα μεταφραστεί σε παραμόρφωση, είτε το θες είτε όχι, εκτός αν έχεις κανέναν... Οrange Graphic, κανένα παλιό Ampeg ή Τwin Reverb).

Τώρα για το Fat Boost, υπάρχουν και οι απαντήσεις του Fuller, oι οποίες πάντως όντως δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν κάποιον που διαβάζει αυτό το θρεντ... μην πιστεύεις μόνο την μια πλευρά, η αλήθεια έχει πολλά πρόσωπα...

Βlue Harris, KANE μου τη χάρη σε παρακαλώ να διαβάσεις τουλάχιστον αυτά που σου παραθέτω επειδή δεν πας να ψάξεις στο φόρουμ ο ίδιος. Όσον αφορά σε αυτά που ρωτάς, sustain χωρίς να σου συμπιέζει τον ήχο είναι αδύνατο, σαν να ζητάς ομελέτα χωρίς αυγά. Ένα compressing πρέπει ούτως ή άλλως να γίνει.

Αν θες sustain ατελείωτο (που και πάλι σπάνια υφίσταται), χρειάζεσαι ή κομπρέσσορα, ή Fernandez Sustainer, ή ebow, ή απλά να αυξήσεις σε κάποιο σημείο της αλυσίδας σου το gain (σε πετάλι ή στον ενισχυτή) και να φροντίζεις με την κατάλληλη θέση σου να εκμεταλλεύεσαι το feedback που δημιουργούν οι χορδές όταν πάλλονται από το ηχητικό κύμα που παράγει ο ενισχυτής σου. Εννοείται βέβαια ότι μιλάμε για ικανοποιητικές έως μεγάλες εντάσεις - αν τόση ώρα μιλάμε για bedroom levels δεν οδηγούμεθα πουθενά.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 38
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Όχι δεν μιλάω για bedroom level! Μιλάω για πρόβα και live.

Έψαξα και στο φόρουμ, απλά δεν έβγαλα άκρη. Οι απόψεις που εκφράστηκαν κυμαίνονταν σε όλα τα μήκη και πλάτη κι αυτό δεν με βοήθησε στο να καταλήξω κάπου.

Απ'ό,τι κατάλαβα το sustainer της fernandez είναι αυτό που θέλω, ή τουλάχιστον κοντά σε αυτό που θέλω (αφού δεν προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω κομπρέσορα). Αλλά αυτό αλλάζει το χρώμα του ήχου?

Jizzzzzzzzzzzzzzzz da pit!

Πολύ λίγο έως καθόλου, θα'λεγα... ίσως τον αγριέψει λίγο. Κοίτα κι αυτά:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=155880.msg197619#msg197619

http://www.noiz.gr/index.php?topic=155682.msg195544#msg195544

Οποιοδήποτε πεταλάκι έχει πάνω διακόπτη με τη λέξη "gain" εξ ορισμού δεν χρησιμοποιείται για clean boost (πρόσεξε, clean)

εγω το ξερω. Ας το πει καποιος και στον Mike:

FatBoost2.jpg

;D  ;D  ;D   πλακα κανω, οκ bloody?

...ρε Blue Harris, μηπως να εριχνες μια ματια στο "american woman overdrive" της Tech21?

Αμα κανει αυτα που υποσχεται, θεωρητικα θα εχει το ατελειωτο sustain που εχει η κιθαρα στο εν λογω κοματι.

Βεβαια αυτο θα ισχυει μονο σε βρωμια. Για καθαρα δεν νομιζω οτι θα κανει.

ετσι μου' ρθε τωρα...  ;D

wood matters

Αφού Fat λέει κι όχι Clean, ντε (όπως και το debatable προηγούμενο μοντέλο)... ίσα ίσα που τα Fat/Mid boost είναι και τα αγαπημένα μου...  :)

Aυτό πχ. κάνει ακριβώς αυτό που λέει (εις την αργκό βρετανικήν, "it does what it says on the tin"), και με αστραφτερή καθαριότητα: 345057.jpg

Τα βίντεο με το sustainer με έστειλαν! Ξέρετε που μπορώ να το βρω στην Αθήνα και ποιος θεωρείται αξιόπιστος για την εγκατάστασή του?

Epi Les Paul έχω

Jizzzzzzzzzzzzzzzz da pit!

επειδη απο ολους μας - μαζι και εγω - θα ακουσεις γνωμες ειδικων ακου πως εχει το πραγμα

κατ αρχην θα θελεις boost μονο οταν κρινεις εσυ οτι ο ενισχυτης σου - καλο ειναι να ειναι λαμπατος - απλα πρεπει να υπεροδηγηθει σε ενα ομορφο γλυκο ΔΙΚΟ του overdrive

εαν τωρα ο ενισχυτης σου ειτε δεν ειναι λαμπατος ειτε ειναι λιγοτερο ας πουμε ικανοποιητικος απο τη δικη του υπεροδηγηση τοτε θελεις ενα εξωτερικο overdrive pedal

ως προς το sustain ειτε εσυ το θεωρεις καλο ειτε οχι ως φαινομενο, μονο το keeley compressor θα σου δωσει εξαιρετικο αποτελεσμα.

κρινε μονος σου, ακου και αποφασισε

αυτα

καλο ψαξιμο

ως προς το sustain ειτε εσυ το θεωρεις καλο ειτε οχι ως φαινομενο, μονο το keeley compressor θα σου δωσει εξαιρετικο αποτελεσμα.

ενταξει μην ειμαστε και απολυτοι υπαρχουν και καλυτεροι compressors δεν ειναι και ο απολυτος.... :) (προσωπικα τον ειχα και τον εδωσα...)

αυτος ας πουμε...

http://www.musiciansfriend.com/product/ElectroHarmonix-Black-Finger-Compressor-Pedal?sku=153325

Τον "εξαφανιζει" απλα (τους εχω βαλει πλαϊ-πλαϊ και ο Keeley ηταν απλα για γελια..οπως αλλωστε και ολοι οι solid state compressors)

αλλα και του Jam ο κομπρεσορας μου αρεσε πολυ περισσοτερο ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου