Προς το περιεχόμενο

Οι "ερασιτέχνες" δεν δικαιούνται χρήματα από τα live??

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψαξτο λιγο με τις μουσικες τους και ισως κατι να βρεις...

Και εδω που τα λεμε μια χαρα κανουν blend τον πολιτισμο τους με τον Δυτικο ...Εδω ενα διαφημιστικο κλιπακι του Playstation που προβληθηκε παντου, με τουρκικο soundtrack και περιεργη αισθητικη απο ενα τουρκικο ροκ γκρουπ...

Οχι οτι η Sony δεν θα προτιμουσε καποιον αληθινα Δυτικο, εναν δικο μας γνωστο, διαχρονικο, φτασμενο, εμπειρο στα μοντερνα, οπως  Καλομοιρα, Νταλαρα, Βισση, Ρουβα, Ταμτα, Πρωτοψαλτη, Παπακωνσταντινου, Πλιατσικα κλπ για να ντυσει ηχητικα μια διαφημιση της για το PS που θα παιξει ευρωπη  και δεν θα ξενισει στα αυτια των αλλων Ευρωπαιων. Μια χαρα δεν θα ηταν και οι δικες μας οι μουσικες ε; (Πολλοι απο αυτους που αναφερω αλλωστε εχουν παει και γιουροβιζιον και το εχουν το blend Ελληνικης μουσικης και Δυτικης στο τσεπακι)

Απλα ισως να μην ετυχε να εχουν ακουσει τις δικες μας παραγωγες και γιαυτο κακοπεσαν με τα τουρκικα εκει στην Sony...

Kαταρχήν δε με ενθουσίασε το clip,αλλα αυτή ειναι προσωπική αποψη,κατα δευτερον η ανατολιτικη μουσικη και γενικα το έθνικ είναι πολυ της μόδας,τρίτον σκοπός της κάθε εταιρίας είναι να πρωτοτυπίσει (και καλα) και τέταρτον σε μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία που το διαδίκτυο κυριαρχεί πολύ λίγα πραγματα είναι σε θέση πλέον να ξενίσουν τον ακροατή ;)!

Δεν ειναι αναγκαστικο να μας ενθουσιαζει καθε τι που κανουν οι Τουρκοι (η οι Αμερικανοι η ....). Το θεμα ειναι οτι μουσικα (και οχι μονο εδω που τα λεμε) ηταν και ειναι παντα υπαρκτοι και αναγνωρισιμοι και εχουν σαφως ενα στυλ που αντεχει να ανακατευθει και στην νεα εποχη ακομα και με την Δυτικη κουλτουρα χωρις αποτελει μια γυφτο-ποπ-κακη-απομιμηση και να γελαει και το παρδαλο κατσικι.

My love for you is ticking clock, Berserker

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 201
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

το οτι έχουν εξαιρετική ΛΑΙΚΗ μουσική,δε σημαίνει ταυτόχρονα οτι έχουν και ΛΟΓΙΑ παιδεία

πω,πω κουραστικο καταντησε το θεμα....ΠΟΣΕΣ φορες θα το πουμε οι Τουρκοι εχουν ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΗ μουσικη (δηλ. μουσικη για την ελιτ που παιζεται απο μεγαλα "συμφωνικα" συνολα με ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΕΣ και εχει αυστηροτατους ΚΑΝΟΝΕΣ και ΣΠΟΥΔΑΖΕΤΑΙ σε ΩΔΕΙΑ (αναγνωρισμενα σε ΟΛΟΝ τον κοσμο)

τα κλασσικα αυτα εργα χρονολογουνται σχεδον απο το 1500...

το να αμφισβητει καποιος αυτη την πραγματικοτητα ειναι σαν να αμφισβητει την αρχαια ελληνικη ΚΛΑΣΣΙΚΗ αρχιτεκτονικη.... 

εχουν βεβαια και ΛΑΪΚΕΣ μουσικες (30-40 ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικα ΕΙΔΗ,απο τα τσιφτετελια των ανατολικων και κοντα στον Αραβικο κοσμο περιοχων,μεχρι "ρωσικα" & "ποντιακα"  και ενα σωρο αλλες)

άλλο λόγια,άλλο κλασσική μουσική,άλλο λαική μουσική

συμφωνω,οι Τουρκοι εχουν και τις τρεις...

ας μην κοροιδευόμαστε είτε το θέλουμε είτε όχι η δυτική μουσική έχει κυριαρχήσει και επομένως μουσικά αναλφάβητος είναι αυτός που δεν γνωρίζει μουσική σημειολόγια...(ούτε εμένα μου αρέσει αυτο!)

αν και διαφωνω καθετα σε αυτο,οι Τουρκοι εχουν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ (ενα εντελως διαφορετικο "πενταγραμμο" το οποιο εισηγαγε στην τουρκικη κλασσικη μουσικη ενας ευρωπαϊος συνθετης)  ,βεβαια για αιωνες χρησιμοποιουσαν το ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ μουσικο συστημα (η τουρκικη μουσικη περιλαμβανει και ΜΟΡΙΑ οπως αλλωστε και η Βυζαντινη μουσικη απο την οποια εχει επηρεαστει βαθια) σε "παραλλαγη" που ειχε "εφευρει" ενας Αρμενιος (μου διαφευγει τωρα το ονομα του)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

@sf: Σταματα το αγορι μου, τι το παλευεις, δεν οδηγει πουθενα. Πασχα ερχεται, κανε μια προσπαθεια να γινεις πιο υποχωρητικος και να προσφερεις χαρα σε συμφορουμιτες. Υπογραψε το παρακατω να τελειωνουμε.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Με γνωση των συνεπειων του νομου, εγω ο sf δηλωνω οτι ειναι αποτυχημενοι σε ολα, δεν εχουν παιδεια, δεν εχουν κουλτουρα, δεν εχουν κουζινα, δεν εχουν γλυκα, δεν εχουν παραδοση, δεν ηταν ποτε αυτοκρατορια, δεν εχουν και δεν ειχαν μουσικη.

Ο δηλων

-θεση για -υπογραφη-

My love for you is ticking clock, Berserker

@sf: Σταματα το αγορι μου, τι το παλευεις, δεν οδηγει πουθενα. Πασχα ερχεται, κανε μια προσπαθεια να γινεις πιο υποχωρητικος και να προσφερεις χαρα σε συμφορουμιτες. Υπογραψε το παρακατω να τελειωνουμε.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Με γνωση των συνεπειων του νομου, εγω ο sf δηλωνω οτι ειναι αποτυχημενοι σε ολα, δεν εχουν παιδεια, δεν εχουν κουλτουρα, δεν εχουν κουζινα, δεν εχουν γλυκα, δεν εχουν παραδοση, δεν ηταν ποτε αυτοκρατορια, δεν εχουν και δεν ειχαν μουσικη.

Ο δηλων

-θεση για -υπογραφη-

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Ένα από τα πιο αστεία ποστ ever!! Καλή φάση. ;D..

Κοίταξε superfunk δυστυχώς δεν σε ακούνε.. :-\.Στην αρχή σε αμφισβητούσα και εγώ αλλά από χθες καταλαβαίνω όλα αυτά που μου είπες και που μου πρότεινες...Αφήστε αυτό το Thread ΟΛΟΙ και εισέλθετε στο thread ''Ελληνική Μουσική'' (authorised by Wow!).....Εκεί να δούμε μάχες που θα γίνουν! ;) 8)

...από την πολλή γκαργκανέλα.

To πρώτο χωνευτήρι "μουσικής" παγκοσμίως ήταν η Βυζαντινή που μάζεψε κάθε γνωστό και άγνωστο ήχο της Ανατολής και της τότε υποανάπτυκτης Δύσης (και μουσικά). Για να έρθουν οι Βάρβαροι και απολίτιστοι να κληρονομήσουν πολιτισμό από τις κατακτήσεις τους. Ποιά είναι η μουσική τους που δεν υπάρχει μέσα στην Βυζαντινή μουσική??? ποιά η τεχνοτροπία τους που δεν υπάρχει στην Αραβική??? (πχ το μπλε τζαμί που αναφέρθηκε είναι μιά επιμιξεία 2-3 τεχνοτροπιών που επ' ουδενί δεν μπορούμε να πούμε Τουρκική. Ούτε αλφάβητο δεν είχαν καλά καλά οι Τούρκοι όχι μουσική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σήμερα δεν έχουν πολύ καλούς μουσικούς τολμώ να πώ πολλές φορές κλάσεις ανώτερους από πολλούς Ευρωπαίους (και Έλληνες). Και Φωνάρες είχαν και μουσικάρες γράφουν, ορχήστρες να πάθεις πλάκα. Έχω δεί ένα βράδυ παλιά Νese Karabucec κι έχω πάθει ζημιά (μόνο που δεν έκλαιγα) με την εκτέλεσή της και την ορχήστρα της. Orchan, Ibrahim Tatlises και παλαιότερα Zeki Muren έπερναν κεφάλια, όμως η μουσική τους είναι ένα παρακλάδι της Βυζαντινής, όπως η δική μας που απλά έχει περισσότερες Δυτικές επιρροές.

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Kατά τα άλλα, οι "ερασιτέχνες" δικαιούνται χρήματα από τα λάιβ ή όχι;

Χα,χα,χα. Ευτυχώς, γιατί άμα δει κάποιος τον τίτλο του thread και μπει κατευθείαν στις τελευταίες σελίδες θα νομίζει ότι μπήκε αλλού...

Υπογραφή....Πρίφτης

To πρώτο χωνευτήρι "μουσικής" παγκοσμίως ήταν η Βυζαντινή που μάζεψε κάθε γνωστό και άγνωστο ήχο της Ανατολής και της τότε υποανάπτυκτης Δύσης (και μουσικά). Για να έρθουν οι Βάρβαροι και απολίτιστοι να κληρονομήσουν πολιτισμό από τις κατακτήσεις τους. Ποιά είναι η μουσική τους που δεν υπάρχει μέσα στην Βυζαντινή μουσική??? ποιά η τεχνοτροπία τους που δεν υπάρχει στην Αραβική??? (πχ το μπλε τζαμί που αναφέρθηκε είναι μιά επιμιξεία 2-3 τεχνοτροπιών που επ' ουδενί δεν μπορούμε να πούμε Τουρκική. Ούτε αλφάβητο δεν είχαν καλά καλά οι Τούρκοι όχι μουσική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σήμερα δεν έχουν πολύ καλούς μουσικούς τολμώ να πώ πολλές φορές κλάσεις ανώτερους από πολλούς Ευρωπαίους (και Έλληνες). Και Φωνάρες είχαν και μουσικάρες γράφουν, ορχήστρες να πάθεις πλάκα. Έχω δεί ένα βράδυ παλιά Νese Karabucec κι έχω πάθει ζημιά (μόνο που δεν έκλαιγα) με την εκτέλεσή της και την ορχήστρα της. Orchan, Ibrahim Tatlises και παλαιότερα Zeki Muren έπερναν κεφάλια, όμως η μουσική τους είναι ένα παρακλάδι της Βυζαντινής, όπως η δική μας που απλά έχει περισσότερες Δυτικές επιρροές.

Μα ΑΥΤΑ που λες και εσυ εγραψα και εγω  :o οτι δηλ. οι Τουρκοι "πηραν" ολα αυτα που λες , αρα η αυτοκρατορια τους ΕΙΧΕ πολιτισμο.... ;) (ειπαμε οποιος και να ηταν αυτος...) στη συνεχεια μια και κυριαρχησαν τοσους αιωνες εβαλαν μεσα και "δικα" τους στοιχεια συγχωνευοντας ολους τους πολιτισμους που ειχαν κατακτησει ακριβως οπως εκανε και το Βυζαντιο...

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σήμερα δεν έχουν πολύ καλούς μουσικούς τολμώ να πώ πολλές φορές κλάσεις ανώτερους από πολλούς Ευρωπαίους (και Έλληνες). Και Φωνάρες είχαν και μουσικάρες γράφουν, ορχήστρες να πάθεις πλάκα.

αυτο λεω ρε αρχηγε μου εδω και ..200 σελιδες.... ;) αρα ΕΧΟΥΝ εκπληκτικη μουσικη,εκτος κι αν αυτοι που κανουν ολα αυτα που λες ΔΕΝ ειναι ΤΟΥΡΚΟΙ και ΔΕΝ εχουν ΤΟΥΡΚΙΚΟ διαβατηριο... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Kατά τα άλλα, οι "ερασιτέχνες" δικαιούνται χρήματα από τα λάιβ ή όχι;

Ξυνεις παλιες πληγές τώρα εσύ, θες να αρχισουν αν λενε πάλι για το αν το τζατζικι είναι ελληνική εφευρεση και την έλληνική ρίζα των αυστραλιανών blues?

προφανως δεν ασχοληθηκες αρκετα  (αν και δεν χρειαζεται να ασχοληθεις και πολυ για να καταλαβεις ποσο εκπληκτικη μουσικη ειναι ειδικα αν εχεις

"αυτιά  ανοιχτά και  διάθεσή  εξερευνητική")

ολοι τελικα ονειρευεστε την Αντζελα και τα μεροκαματα που δινει

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου