Προς το περιεχόμενο

Οι "ερασιτέχνες" δεν δικαιούνται χρήματα από τα live??

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ρε μαγκες? ναι ρε σε σας τους ......μοντερειτορς (my ass) Μιλαω!!!!

Τι λες παιδάκι μου; Το έχεις χάσει;

καθολου γιατρε!!!!!!

δες αν υπαρχουν τα ποστ μου στις τελευταιες 3-4 σελιδες

αλλα οταν γραφεις και ενοχλεις αυτια ευαισθητα τοτε ερχονται οι τζαμπα μαγκες με τα κουμπακια και σε φιμωνουν

γκε γκε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 201
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ρε μαγκες? ναι ρε σε σας τους ......μοντερειτορς (my ass) Μιλαω!!!!

Τι λες παιδάκι μου; Το έχεις χάσει;

καθολου γιατρε!!!!!!

δες αν υπαρχουν τα ποστ μου στις τελευταιες 3-4 σελιδες

αλλα οταν γραφεις και ενοχλεις αυτια ευαισθητα τοτε ερχονται οι τζαμπα μαγκες με τα κουμπακια και σε φιμωνουν

γκε γκε?

Τσσσσσσου ρε Λάκη, ανατρίχιασα

Όλα είναι κατόπιν συμφωνίας, αν θέλεις να παίξεις τσάμπα η με χρήμα εξηγείσαι εξ΄αρχής.

Έχω παίξει δωρεάν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, για αναγνώριση (για να μας μάθουν), για εφέ (στα γκομεν@κι@), όλα αυτά όμως από μιά φορά σε κάθε μαγαζί δεύτερη δεν υπήρχε εκτός αν πλήρωνε (έστω και σε είδος, ποτά κλπ).

Δεν υπάρχει μουσική σαν την Ελληνική πουθενά. Ακόμα και το Ροκ σε 4-5 κλίμακες βασίζεται ενώ οι "δρόμοι" μόνο του μινόρε είναι πάνω από 100. Να σου παίξω Rast στον S6R με την TOKAI καρφί με βάθος μόνο να σου φύγει η μασέλα, Ousac Husam κλπ που είναι ευκολοι δρόμοι πάλι έχουν την γλύκα τους.

Βουτάς λοιπόν ένα riffaki του τραβάς μιά καλή παραμόρφωση και σαλτάρει όλος ο κόσμος (το έπόμενο πείραμά μου).

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Ίσως είναι λιγάκι off topic αλλά δεν κρατήθηκα με όλα αυτά που διάβασα για το γειτονικό λαό και την οθωμανική αυτοκρατορία.

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πολύ πολύ εύκολα ότι η οθωμανική αυτοκρατορία αποτέλεσε καρκίνωμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού... Σα να καταλάβουν ορδές αφγανών το παρίσι και όλη τη γαλλία... Φυσικά στα τουρκικά σχολικά βιβλία πιθανότατα να αναφέρεται ως η σημαντικοτερη αυτοκρατορία του κόσμου κάτι που είναι εντελώς μα εντελώς παράλογο ως ακραία τουρκοκεντρικό και εθνικιστικό. Αντε πες το αυτο στους κινέζους, στους βρετανους, στους πρωην ρωμαίους πολιτες, στους μογγόλους, στους ινκας, στους άραβες (φτάσανε μεχρι την ισπανια) στους στους.... Να τα άκουγα αυτα απο τουρκο θα καταλάβαινα αλλά να το ακουσω απο οποιοδήποτε άλλο σημαίνει ότι έχει πέσει θύμα προπαγάνδας.

Κατά τη διάρκεια της ανατολικής ρωμαικής αυτοκρατορίας (πριν πλακώσουνε οι οθωμανοί) στα σχολεία διδάσκανε αρχαίους έλληνες φιλοσόφους (ω ναι) και το βιοτικό επίπεδο των ρωμαίων (της ανατολής, δηλ του ελληνόφωνου πληθυσμού) ήταν πολύ υψηλότερο της υπόλοιπης ευρώπης του μεσαίωνα, του σκοταδισμού, των ασθενειών, της πείνας, της εξαθλίωσης και των βασανιστηρίων.. Δυστυχώς κατά την οθωμανική αυτοκρατορία όλη περιοχή βυθίστηκε στο σκοτάδι και οι αρχαιελληνικές αξίες και σκέψη χάθηκαν και χρειάστηκε να ξανα-ανακαλυφθούν από τους δυτικούς πολλά χρόνια μετά. Αργότερα, η οθωμανική αυτοκρατορία δεν πήρε μυρωδιά από την Αναγέννηση ενώ η ανατολική ρωμαική αυτοκρατορία απλά δεν θα τη χρειαζότανε γιατί ήτανε ήδη πολύ μπροστά σε όλους τους τομείς και δεν είχε χάσει ποτέ την ελληνικότητά της..

Επίσης δυστυχώς μαθαίνουμε για το "Βυζάντιο", η οποία ήταν άγνωστη λέξη εκείνη την εποχή (κανείς δεν αποκαλούσε τον εαυτό του Βυζαντινό αλλά Ρωμαίο ή Ρωμιό) και όχι για την "Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία" που ήταν λιγο πολύ μισητη από τους υπόλοιπους δυτικούς (ένας Ρωμαϊκός αυτοκράτορας μόνο χωρούσε στο χάρτη) οι οποίοι γράψανε τελικά την ιστορία (βλ. Wolf) την οποία και μαθαίνουμε μέχρι και σήμερα στα σχολεία... τσ τσ.. ντροπή... Θεωρούσα την Ανατ. Ρωμ. Αυτοκρ. (το Βυζάντιο είναι απαγορευμένη λεξη για μένα) ως φωλιά χριστιανικού ορθόδοξου φανατισμού (α πα πα) αλλά ανακαλύπτω ότι τελικά η εικόνα του έχει διατρεβλωθεί και ειδικότερα στο εξωτερικό. Pls μην βιαστείτε να με θεωρήσετε εθνικιστή ή δεν ξερω γω τι.. Εκεί φτάσαμε όμως που αν πούμε κάτι καλό για την Ανατ.Ρωμ.Αυτ. και ειδικά αν τη συνδέσουμε με τον ελληνισμό να κινδυνέυουμε να κακοχαρακτηριστούμε.. Τα πρώτα χρόνια της ευρύτερης αποδοχής του χριστιανισμού οτιδήποτε αρχαιελληνικό ήταν όντως στο περιθώριο αλλά μετά από εκατοντάδες χρόνια φυσικό ήταν αυτο να αλλάξει σε κάποιο βαθμό... Η Ανατολ.Ρωμ.Αυτ ΔΕΝ ήταν το αντίθετο του αρχαιελληνικού κόσμου αλλά αντίθετα υπήρξε ιστορική συνέχεια του ελληνισμού με ότι και αν αυτό σημαίνει.

Όσο για την τουρκική μουσική δεν έχω ακούσει ποτέ μου μα ποτέ μου κάτι τουρκικο που να μου αρέσει.. Τα αυτιά μου είναι ανοιχτά και η διάθεσή μου εξερευνητική. Να σημειώσω ότι κατά την παραμονη μου για λιγα χρονια στις ΗΠΑ συναναστράφηκα με αρκετούς τούρκους και κάναμε καλό χαβαλέ. Νομίζω όμως ότι δε θα έπρεπε ο γείτονας λαός να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όσο αφορά τον πολιτισμό του. Τέλος αρνούμαι να δεχτώ οποιοδήποτε κείμενο του wikipedia (που ο καθένας γράφει ότι γουστάρει) ως σημείο αναφοράς.

Για να αναφέρω ολοκληρωμένες και επιστημονικά αποδεκτές πηγές για τα παραπάνω θα έπρεπε να αφιερώσω όλην την υπόλοιπη ημέρα οπότε ζητώ συγνώμη αλλά δε θα μπορέσω. Αν σας έβαλα σε σκέψεις και κίνησα το ενδιαφέρον μερικών να το ψάξουν περισσότερο θεωρώ ότι το ποστ αυτό ήταν πετυχημένο.

• Moderator

....

...

Τζάμπα μάγκας με κουμπάκια (free dude with buttons) και ευαίσθητα αυτιά εκλιπαρεί για σύνεση, αυτοσυγκράτηση και κοινή λογική.  :)

...και το θέμα καλά κρατεί!βγάζοντας κάποια συμπεράσματα:

-Όλα είναι θέμα προηγηθείσας συμφωνίας με το εκάστοτε μαγαζί(νομίζω σε αυτό συμφωνούμε όλοι)

-τα συγκροτήματα πρέπει να διεκδικούνε γενικά...όχι μόνο χρήματα,αλλά καλύτερο ήχο,δωρεάν ποτά,ελεύθερη είσοδο(το έχω δει να γίνεται και αυτό...να πληρώνεις την είσοδο για να παίξεις!!!)κτλ....αυτό κατ' εμε θα πρεπει να είναι και το μήνυμα του thread!

και πάμε στα off-topic:

-Οι πληροφορίες της wikipedia θέλουν μεγάλη προσοχή,καθώς είναι μια ανοικτή εγκυκλοπαίδεια αμφιβόλου εγκυρότητας

-ΟΛΟΙ οι λαοί του κόσμου έχουν λαικές μουσικές και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ τους!

και μερικά προσωπικά σχόλια στο επίμαχο θέμα των γειτόνων:

-Οι τούρκοι όντως έχουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ρυθμικά μοτίβα-που προφανώς δεν περιορίζονται στο τσιφτετέλι

-άλλο λόγια,άλλο κλασσική μουσική,άλλο λαική μουσική

-το οτι έχουν εξαιρετική ΛΑΙΚΗ μουσική,δε σημαίνει ταυτόχρονα οτι έχουν και ΛΟΓΙΑ παιδεία

-ας μην κοροιδευόμαστε είτε το θέλουμε είτε όχι η δυτική μουσική έχει κυριαρχήσει και επομένως μουσικά αναλφάβητος είναι αυτός που δεν γνωρίζει μουσική σημειολόγια...(ούτε εμένα μου αρέσει αυτο!)

-τέλος άλλο ΔΥΣΗ,άλλο ΑΝΑΤΟΛΗ σε ΟΛΑ τα θέματα,ειναι άτοπη μια σύγκριση σε επίπεδο μουσικής...

Όσο για την τουρκική μουσική δεν έχω ακούσει ποτέ μου μα ποτέ μου κάτι τουρκικο που να μου αρέσει.. Τα αυτιά μου είναι ανοιχτά και η διάθεσή μου εξερευνητική. Να σημειώσω ότι κατά την παραμονη μου για λιγα χρονια στις ΗΠΑ συναναστράφηκα με αρκετούς τούρκους και κάναμε καλό χαβαλέ. Νομίζω όμως ότι δε θα έπρεπε ο γείτονας λαός να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όσο αφορά τον πολιτισμό του.

Ψαξτο λιγο με τις μουσικες τους και ισως κατι να βρεις...

Και εδω που τα λεμε μια χαρα κανουν blend τον πολιτισμο τους με τον Δυτικο ...Εδω ενα διαφημιστικο κλιπακι του Playstation που προβληθηκε παντου, με τουρκικο soundtrack και περιεργη αισθητικη απο ενα τουρκικο ροκ γκρουπ...

http://www.youtube.com/watch?v=ydW6D_NLfvc

Οχι οτι η Sony δεν θα προτιμουσε καποιον αληθινα  ;D Δυτικο , εναν δικο μας γνωστο, διαχρονικο, φτασμενο, εμπειρο στα μοντερνα, οπως  Καλομοιρα, Νταλαρα, Βισση, Ρουβα, Ταμτα, Πρωτοψαλτη, Παπακωνσταντινου, Πλιατσικα κλπ για να ντυσει ηχητικα μια διαφημιση της για το PS που θα παιξει ευρωπη  και δεν θα ξενισει στα αυτια των αλλων Ευρωπαιων. Μια χαρα  :'( δεν θα ηταν και οι δικες μας οι μουσικες ε; (Πολλοι απο αυτους που αναφερω αλλωστε εχουν παει και γιουροβιζιον και το εχουν το blend Ελληνικης μουσικης και Δυτικης στο τσεπακι )

Απλα ισως να μην ετυχε να εχουν ακουσει τις δικες μας παραγωγες και γιαυτο κακοπεσαν με τα τουρκικα εκει στην Sony...  ;)

My love for you is ticking clock, Berserker

Με εμένα πάλι δε συμφωνούσες, αλλά τσιμουδιά δεν έβγαλες για την απάντησή μου.....ωραίος!!!

Με συγχωρείς, αλλά δεν είχα καταλάβει ότι θέλεις να πω τη γνώμη μου. Η οποία έχει ως εξής: οι υποστηρικτές της ιδέας ότι κάποιος εκμεταλεύεται τους "ερασιτέχνες" μουσικούς ξεχνάνε κάτι βασικό, ότι οι μουσικοί ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ τους όρους της άθλιας συνεργασίας που τους έχουν προταθεί. Οι μουσικοί δεν είναι υπάλληλοι του μαγαζάτορα, οπότε το δικό σου επιχείρημα ότι κάποιος ΑΠΑΙΤΕΙ (έτσι το έγραψες, με κεφαλαία) να παίξεις τζάμπα δεν είναι ένα επιχείρημα που ισχύει.

Αρχικά, φυσικά και ήθελα τη γνώμη σου, γιατί κουβέντα κάνουμε και με ενδιαφέρει να ακούσω τις γνώμες άλλων, αλλιώς γιατί να είμαι σε ένα forum....?

Αφετέρου, το "τσιμουδιά δεν έβγαλες" αναφέρεται στο ότι είπες κάτι για μένα το οποίο προφανώς δεν ισχύει (περί ερασιτεχνικού φιλολογισμού καi ετυμολογία του "ερασιτέχνης") και επιπλέον απάντησες στο post μου λέγοντας ότι δεν έχω κάτι να πω, ενώ είχα πει την άποψή μου ξεκάθαρα. Σου απάντησα και ενώ ότι ήταν προφανές ότι ήσουν λάθος δεν είπες τίποτε. Anyway

Σχετικά με αυτό που λες τώρα, όντως έχεις κάποιο δίκιο. Δεν σε βάζει στο ζυγό ο μαγαζόταρας. ΑΠΑΙΤΕΙ να παίξεις τσάμπα, ΑΠΑΙΤΕΙΣ να πληρωθείς, οπότε αν δεν υπάρχει συμφωνία απλά δεν παίζεις. Δεν σε ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ να παίξεις τσάμπα, οπότε αν το κάνεις και κλαψουρίζεις μετά είσαι άξιος της μοίρας σου.

Από την άλλη όμως, το γεγονός ότι κάποιοι (οι περισσότεροι ή οι λιγότεροι) θέλουν να βάλουν live μουσική, αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν είναι μία πραγαμτικότητα. Αυτήν την πραγματικότητα δεν γίνεται να μην την κατακρίνω. Αυτό ακριβώς έκανα, γιατί αυτή είναι η άποψή μου. Όταν κάποιος ανοίγει ένα μαγαζί είναι επιχειρηματίας, νόμιμος και κατοχυρωμένος επαγγελματίας. Αφού, λοιπόν, είσαι επαγγελματίας γιατί δεν απευθύνεσαι στους επαγγελματίες? Δεν απευθύνεσαι γιατί δεν θέλεις να επωμιστείς το κόστος, άρα απευθύνεσαι στους ερασιτέχνες. Παρόλα αυτά ο επαγγελματίας μαγαζόταρας θα βγάλει χρήματα από τη δουλειά του ερασιτέχνη μουσικού που αλλιώς δεν θα τα έβγαζε. Ε, λοιπόν, πιστεύω ότι κάποια από αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρει και αυτός που δούλεψε

Υπογραφή....Πρίφτης

Να τα άκουγα αυτα απο τουρκο θα καταλάβαινα αλλά να το ακουσω απο οποιοδήποτε άλλο σημαίνει ότι έχει πέσει θύμα προπαγάνδας.

Εγω ομως δεν ειπα ΠΟΤΕ αυτα που ισχυριζεσαι οτι ειπα... ::)

Αντε πες το αυτο στους κινέζους, στους βρετανους, στους πρωην ρωμαίους πολιτες, στους μογγόλους, στους ινκας, στους άραβες (φτάσανε μεχρι την ισπανια)

ολα αυτα που λες τα ειπα ΚΑΙ εγω (και αλλοι) αναμφισβητητα ομως ηταν μια μεγαλη αυτοκρατορια που κρατησε παρα πολυ (με αυτη την εννοια ειπα οτι ηταν η "μεγαλυτερη") και βεβαια ηταν πανισχυρη με οτι μπορει να σημαινει αυτο για τις τεχνες γενικα.

Όσο για την τουρκική μουσική δεν έχω ακούσει ποτέ μου μα ποτέ μου κάτι τουρκικο που να μου αρέσει..

προφανως δεν ασχοληθηκες αρκετα  (αν και δεν χρειαζεται να ασχοληθεις και πολυ για να καταλαβεις ποσο εκπληκτικη μουσικη ειναι ειδικα αν εχεις

"αυτιά  ανοιχτά και  διάθεσή  εξερευνητική")

Τέλος αρνούμαι να δεχτώ οποιοδήποτε κείμενο του wikipedia (που ο καθένας γράφει ότι γουστάρει) ως σημείο αναφοράς.

και ΠΑΛΙ δεν διαβασες ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ αυτα που γραφω ,οτι δηλ.το κειμενο αυτο,το οποιο σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ οτι ειναι 100% σωστο και ακριβες, απλα συμπυκνωνει εναν πραγματικο ποταμο πληροφοριων και ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ δεδομενων γυρω απο την τουρκικη ΜΟΥΣΙΚΗ σε εναν easy to read basic guide δεν ειναι επιστημονικη μελετη ....

τελος ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τονιζω οτι το θεμα μας δεν ειναι οι ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ και το αν οι ΤΟΥΡΚΟΙ ειχαν,εχουν ή θα εχουν "πολιτισμο" αλλα ΜΟΝΟ το επιπεδο της τουρκικης μουσικης (και των μουσικων στην Τουρκια) το οποιο μονο αν εισαι ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ δεν μπορεις να δεις/ακουσεις....

(ρωτα π.χ. ΠΟΥ "σπουδαζουν" κανονακι και αλλα τετοια  παραδοσιακα οργανα  ακομα και οι ΕΛΛΗΝΕΣ μουσικοι που ασχολουνται με το ειδος ;)) 

πραγματικα μου θυμιζεις κατι γραφικους εθνικιστες που ισχυριζονται οτι οι Οθωμανοι δεν ειχαν τεχνες...και οτι ηταν μοναχα απλητοι αγρικοι....δηλ το Μπλε Τζαμι και ολες οι απιστευτες αρχιτεκτονικες κατασκευες της εποχης τους οι ..Αρειανοι τις εφτιαξαν? :)

Αυτο που καποιοι στενομυαλοι δεν μπορουν να καταλαβουν ειναι οτι η Οθωμανική Αυτοκρατορια "χρησιμοποιουσε" καθε "υπηκοο" της (γνωριζεις π.χ οτι σχεδον ΟΛΟΙ οι πρεσβευτες της στην Ευρωπη ηταν ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ καταγωγης? ) και "ρουφουσε" οτι μπορουσε απο τις τεχνες,τον πολιτισμο και τις δεξιοτητες των λαων που ειχε κατακτησει (η συντριπτικη πλειοψηφια των τεχνων της εχουν αραβικη ή περσικη προελευση)

http://www.classicalarabicmusic.com/history.htm

και βεβαια ηταν ανοιχτη σε επιρροες και απο τη Δυση.

Οποτε μεσα απο αυτο το ατελειωτο "αλλησβερισι" εφτιαξε και τον δικο της πολιτισμο (οποιος και να ειναι αυτος..δεν ειπαμε οτι ειχαν και...Χρυσο Αιωνα... ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ψαξτο λιγο με τις μουσικες τους και ισως κατι να βρεις...

Και εδω που τα λεμε μια χαρα κανουν blend τον πολιτισμο τους με τον Δυτικο ...Εδω ενα διαφημιστικο κλιπακι του Playstation που προβληθηκε παντου, με τουρκικο soundtrack και περιεργη αισθητικη απο ενα τουρκικο ροκ γκρουπ...

Οχι οτι η Sony δεν θα προτιμουσε καποιον αληθινα Δυτικο, εναν δικο μας γνωστο, διαχρονικο, φτασμενο, εμπειρο στα μοντερνα, οπως  Καλομοιρα, Νταλαρα, Βισση, Ρουβα, Ταμτα, Πρωτοψαλτη, Παπακωνσταντινου, Πλιατσικα κλπ για να ντυσει ηχητικα μια διαφημιση της για το PS που θα παιξει ευρωπη  και δεν θα ξενισει στα αυτια των αλλων Ευρωπαιων. Μια χαρα δεν θα ηταν και οι δικες μας οι μουσικες ε; (Πολλοι απο αυτους που αναφερω αλλωστε εχουν παει και γιουροβιζιον και το εχουν το blend Ελληνικης μουσικης και Δυτικης στο τσεπακι)

Απλα ισως να μην ετυχε να εχουν ακουσει τις δικες μας παραγωγες και γιαυτο κακοπεσαν με τα τουρκικα εκει στην Sony...

Kαταρχήν δε με ενθουσίασε το clip,αλλα αυτή ειναι προσωπική αποψη,κατα δευτερον η ανατολιτικη μουσικη και γενικα το έθνικ είναι πολυ της μόδας,τρίτον σκοπός της κάθε εταιρίας είναι να πρωτοτυπίσει (και καλα) και τέταρτον σε μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία που το διαδίκτυο κυριαρχεί πολύ λίγα πραγματα είναι σε θέση πλέον να ξενίσουν τον ακροατή ;)!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου