AndyC Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Συμφωνω σε αυτο που λες φιλε exarhe, αλλα αν βαλεις μια παλια strat π.χ., δε θα παιξει καλα σε ενα BadCat? σε ενα Trainwreck? Με αλλη χροια βεβαια, αλλα δε θα ειναι καλος ως ηχος? Γι'αυτο ειπα οτι δε σημαινει οτι "ειναι μαπα ο εν λογω..." Και δευτερον, δεν ειναι ολες οι καινουριες κιθαρες με high output μαγνητες... Ουτε ολες οι παλιες με low... Τελος παντων, δεν πιστευω οτι ειναι αυτο το θεμα αυτου του thread. Παλια και vintage εναντιον νεων high end και boutique. Απλα εγραψα κατι ως παραδειγμα σε σχεση με το καθαρο των Matchless. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Αλλο το να σου αρεσει περισσοτερο (ισως και απο οτιδηποτε αλλο) και αλλο το να θεωρεις οτι το SuperLead (το παγκοσμιως ultimate metal μηχανημα) ειναι πιο clean απο ενα Matchless. Και ειδικα απο σενα που θυμαμαι σε αλλα thread να "υποτιμας" τα VHT. ισως δεν προσεξες οτι αναφερομουν στο ΚΑΘΑΡΟ του καναλι (εχει νομιζω 3 καναλια) ειναι ΦΥΣΙΚΟ o VHT με... 4 κτηνωδεις ΚΤ88 να ειναι πολυ πιο καθαρος απο εναν ενισχυτη με 4 "κουτσικες" ;D EL84,elementary my friend. ;) βεβαια δεν σημαινει οτι ειναι ο VHT η επιτομη του καθαρου ηχου ,αυτη θα ειναι παντα για εμενα ενας Fender ή Fender style ενισχυτης (RIVERA,BOOGIE MARK 1 κτλ) Προσωπικα ο ενισχυτης με τα καλυτερα καθαρα που εχω ακουσει ποτε μου ειναι ο Βoogie ΜΑRΚ 1 (με το EV φυσικα),ολοι οι αλλοι για εμενα απλα επονται... ;) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AndyC Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Φυσικο δεν ειναι καθολου, αφου ο ενας λειτουργει ταξη Α/Β και ο αλλος Α. Επισης elementary... Γι'αυτο και τα 15 watt του Matchless ακουγονται σα πενηνταρι κεφαλι και τα 30 του Cat η του Star σα 100αρι... Αλλα επειδη μου ανεφερες boogie ως δειγμα καθαρου, μαλλον προσανατολιζεσαι εντελως αλλου απο το στυλ ενισχυτων σαν και αυτο για το οποιο ρωταει ο φιλος που ξεκινησε το thread. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ffmakis Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Εχω δοκιμασει σχεδον οτι υπαρχει στην αγορα. Τελευταια πηρα και Bad Cat Απο ολα αυτα που δοκιμασα ειχα και Vox Ac-30 JMI 1959. Τελικα κρατησα τον Vox AC-50 1965 Δεν εχω ακουσει ποιο Vintage ηχο για τα καθαρα λεω, τον εχω και σαν τελικο οτι και να του βαλω πεταλακια preamps κλπ παιζει καταπληκτικα !!!! (Ειχα και ενα ατυχημα με τον Bad Cat, τον κατουρησε ο σκυλος μου) ;D ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Φυσικο δεν ειναι καθολου, αφου ο ενας λειτουργει ταξη Α/Β και ο αλλος Α. Επισης elementary... Καλα κατα ποσον λειτουργει ο Matchless (& o VOX) σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ταξη Α,επιτρεψε μου να αμφιβαλλω.. :) αλλα ακομα και αν λειτουργουσε σε ταξη Α αυτο δεν σου δινει περισσοτερο headroom σου δινει καποια ΕΝΤΑΣΗ παραπανω (που ειναι ΑΛΛΟ πραγμα) ,επισης τα λαμπατα rectifier των Matchless δεν ειναι και οτι καλυτερο για μεγαλο headroom ;) Ισως βεβαια ο ιντερνετικος λογος δεν μας επιτρεπει να συνενοηθουμε,μπορει δηλ.εσυ να αναφερεσαι στην γενικη "ποιοτητα" των καθαρων (που ειναι υποκειμενικη) ενω εγω αναφερομαι καθαρα στο headroom και στο ποσο ενας λαμπατος ενισχυτης δεν "σπαει" οταν τον πουσαρεις ;) ,ο Boogie ας πουμε στο καθαρο καναλι στο ...δεκα,οπου εχει ηδη σκοτωσει τη μιση Αθηνα ;D,παραμενει clean as a whistle ενω ο Matchless εχει βρωμισει του θανατα (αλλωστε για ΑΥΤΟΝ τον ηχο τον αγοραζουν οι περισσοτεροι) ;) γενικα μιλωντας παντως σπανια θα δεις καποιον να προτεινει εναν ενισχυτη με EL84 για πεντακαθαρο παιξιμο σε υψηλες εντασεις ,οι περισσοτεροι θα σε παραπεμψουν σε εναν 6L6,KT88 (αντε και EL34 στην περιπτωση των HIWATT) ενισχυτη Να τονισω βεβαια οτι τα καθαρα των EL84 μου αρεσουν σε λογικες εντασεις (κυριως σε υλοποιησεις με ss rectifier οπως ο PΕAVEY CLASSIC & o KOCH Studiotone τον οποιο και εχω) αν και τους λειπει αρκετο απο το bottom end των 6L6 o ιδανικος καθαρος ηχος ειναι για εμενα ενα στερεο σετ απ με εναν ενισχυτη με EL84 (για την γλυκα στις υψηλες συχνοτητες) & εναν ενισχυτη 6L6 (για το "γεμισμα" του ηχου και το punch) σε λογικες εντασεις. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AndyC Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Φιλε SF, δε λειτουργει σε ταξη Α με την εξ ορισμου εννοια του single ended... Με την εννοια της cathode bias λειτουργιας, η και του parallel single ended, λειτουργει. Μαλλον δεν εχεις παιξει με αρκετα Matchless για να λες οτι δεν εχουν headroom. Και διαφωνω σε αυτο που λες οτι καποιος αγοραζει matchless για τα βρωμικα του. Τουλαχιστον εισαι ο μοναδικος και ο πρωτος που ακουω να το λεει... Και να μην ειχα παιξει με αρκετα, δε μπορω να πιστεψω οτι Clapton, Jimmie Vaughan, Buddy Guy κ.λ.π., εχουν matchless για τα βρωμικα του... Ενω οι savatage πηραν ultra lead για το clean channel του... Ειναι κατι τουλαχιστον οξυμωρο! Για τα hiwatt συμφωνω, οπως επισης και για τα city. Ισως το καλυτερο καθαρο, με ολη την εννοια του ορου.- Εννοειται οτι δε βγαινει ακρη μεσω δικτυου, αλλα και απο κοντα να ημασταν, παλι ακρη δε θα βγαζαμε... Αλλα αναφερομαι σε αυτο που ειπες ως "ποιοτητα" καθαρου, οχι στο headroom. Headroom μπορεις να εχεις και σε gain. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AndyC Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 και επαναλαμβανω, παλι καλα που απαντησαμε στο παιδι που ρωτησε για τα matchless... ακομη ενα ενημερωτικο thread του noiz... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alchemist Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 ακομη ενα ενημερωτικο thread του noiz... Είναι η 3η φορά που λες την παραπάνω φράση σε αυτό το thread. Μήπως να σταματούσες το trolling καλύτερα; BTW, τι σόι απάντηση έπρεπε να δωθεί σε ένα θέμα-αρχαιολογία; Αν ήταν ένα πρόσφατο θέμα που η απάντηση απασχολούσε ακόμα αυτόν που το ξεκίνησε, τότε ΟΚ. Καμία σχέση με αυτό που έχουμε εδώ. Απλά ο bokos την είδε κάπως (ως συνήθως), ξέθαψε το θέμα και του έδωσε να καταλάβει. Big deal... Yes it is!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AndyC Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Φιλε alchemist, αν το καθε thread ειναι με ημερομηνια ληξης, τοτε να σβηνεται... Δευτερον, το θεμα αυτο μπορει να μην απασχολουσε πλεον αυτον που το ξεκινησε, μπορει να ενδιεφερε ομως καποιον αλλο. Δε με απασχολει τι εγραψε ο bokos και το οποιοδηποτε μελος, απλα απο καποιο σημειο, δεν εκανε κανεις τιποτα, για να υπαρξει μια "σοβαροτητα" στο θεμα και να μην βγει off topic... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2008 Ηλία μήπως του είπατε του άλλου όχι ότι θα... βρεθεί σε κανά κάδο αλλά ότι ΓΡΑΦΕΙ από κανένα κάδο, και σας παρεξήγησε; Ας γυρίσουμε στους Matchless. Nα σε ρωτήσω βρε Άντυ κάτι; Tι παραπάνω θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο θρεντ; Από ένα σημείο και έπειτα όλα τα γραφόμενα είναι περιττά αν δεν μπορεί ο άλλος να τους ακούσει με τα αυτάκια του (και να τους ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ για να αντιληφθούμε τι είναι αυτό που το λένε αγάπη... εεε, headroom ;D) Μαλλον δεν εχεις παιξει με αρκετα Matchless για να λες οτι δεν εχουν headroom. Φοβούμαι ότι κι εγώ το ίδιο θα πω... η μόνη εξήγηση που δίνω είναι ότι το αυτί σου αντιλαμβάνεται διαφορετικά το headroom από των υπολοίπων - φιλικά! :) Και διαφωνω σε αυτο που λες οτι καποιος αγοραζει matchless για τα βρωμικα του. Τουλαχιστον εισαι ο μοναδικος και ο πρωτος που ακουω να το λεει... Και να μην ειχα παιξει με αρκετα, δε μπορω να πιστεψω οτι Clapton, Jimmie Vaughan, Buddy Guy κ.λ.π., εχουν matchless για τα βρωμικα του... Και ποιος σου είπε ότι τους θέλουν για τα καθαρά τους; O ήχος που επιθυμούν είναι ο bluesy, το slight breakup και ο φοβερός έλεγχος της εναλλαγής πολλών χροιών καθαρού - βρώμικου ανάλογα με τις δυναμικές του παιξίματός τους. Αν ΔΕΝ τους ήθελαν για τα βρώμικά τους, πολύ απλά αυτό δεν θα γινόταν με τίποτα! Γιατί; Πολύ απλά, γιατί σε έναν ενισχυτή με μεγάλο headroom παίζεις ήπια - παραμένει καθαρός, παίζεις πιο άγρια - παραμένει καθαρός - την κοπανάς την κιθάρα κάτω σαν χταπόδι - ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να παραμένει καθαρός - άρα άχρηστοι για τον ήχο που σου περιγράφω πιο πάνω. Ενω οι savatage πηραν ultra lead για το clean channel του... Εννοείται ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ούτε το είπε κανείς... οι μέταλ οπαδοί παίρνουν ενισχυτές για κύριο λόγο για το φυσικό τους distortion - τώρα, αν έχουν και αξιοπρεπές καθαρό είναι σίγουρα bonus, αλλά όχι αυτό που καθορίζει την αγορά. Headroom μπορεις να εχεις και σε gain. Δεν σε καταλαβαίνω καθόλου!! Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση