bluesbreaker Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Tι εννοεις προοδο στο rock?για μενα συγκροτηματα σαν τους Pink Floyd και τους King Crimson εχουν παει πολυ μπροστα οχι μονο τη ροκ σκηνη αλλα ολοκληρη τη μουσικη σκηνη!!Δε διαφωνω στην ευκολια και τα ορισμενα πλεονεκτηματα των συγχρονων κιθαρων.αλλα ειναι λιγο αχρωμες..πως να το κανουμε?? μήπως είναι τυχαίο που οι πωλήσεις τις gibson ανέβηκαν το 90 λόγο guns'n'roses? η μήπως πιστεύεις πως δεν ανέβηκαν οι πωλήσεις της jaguar λόγο curt cobain(το 'ανεβήκαν’ είναι σχετικό,δεν ξέρω αν είχε πουλήσει πριν έστω 1 που λέει ο λόγος ;D ;D) τι θέλω να πω με αυτά τα παραδείγματα? ότι είναι λογικό να παίζεις με strat πχ εφόσον έχεις μεγαλώσει με τον srv και τον clapton κατά κάποιο τρόπο τους εξομοιώνεις οπότε η ιστορία επαναλαμβάνεται αφού και τα σημερινά μας κιθαριστικα είδωλα(όχι όλοι) εξομοιώνουν τα δικά τους και δικά μας παλιότερα είδωλα. στην εποχή του srv και του hendrix οι επιλογές στις κιθάρες ήταν 3-4 και δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουν κάτι άλλο. οπότε η ιστορία και οι αγαπημένοι ήχοι αναφοράς ίσως ήταν τελείως διαφορετικοι σήμερα αν υπήρχε τότε και η vigier,prs,parker κλπ δεν ειναι τυχαιο οτι Strat,Tele και LP χρησιμοποιουνται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σε ολα τα ειδη μουσικης!!!απο blues και jazz μεχρι στα κλαρινα και το black metal!! Εκτός της blues και της jazz που είναι είδη μουσικής παλιότερης εποχής είναι πλέον πολύ λιγότερες από οσες ηταν παλιότερα οι κλασσικές strat-tele-les paul στο black metal στα κλαρίνα στα πανηγύρια και στα σκυλάδικα. Δε διαφωνω καθολου μαζι σου ως προς την κατασκευη ειδωλων απο τις δισκογραφικες εταιριες!!εχεις απολυτο δικαιο!!απλα οι κιθαρες που αναφερεις προερχονται απο τις παλαιοτερα χρονολογικα προαναφερθεισες κιθαρες και ως εκ τουτου επηρεαστηκαν απο αυτες σε μεγαλο βαθμο!!Οι συλλογισμοι σου για το αν αυτες οι κιθαρες υπηρχαν στα χερια του hentrix ειναι ειναι μονο για ονειροπολους και φιλοσοφικους στοχαστες!!(χωρις παρεξηγηση παντα ;)) Στην περιπτωση μου ειδωλα μου ηταν o Kiko Loureiro,o Friedman και αλλοι πολλοι μεταλ κιθαριστες!!πολυ αργοτερα στραφηκα σε αλλα ειδη μουσικης,γιατι πολυ απλα με εξεφραζαν πολυ περισσοτερο και δεν ηταν "αχρωμοι"...μηπως εχει και αυτο σχεση με τις κιθαρες τους?? Επετρεψε με να σου πω οτι η βαση της συγχρονης μουσικης-ολης μα ολης-ειναι η blues και η jazz! @Whitenoise:πραγματικα χαιρομαι που μπορουμε και εκφραζουμε τις αποψεις μας ειτε συμφωνοντας ειτε διαφωνοντας και σεβομαι τις αποψεις σου,απλα νομιζω οτι αυτο που στη "σπαει" στις fender και gibson ειναι η υπερεκτιμημενη αγοραστικη τους αξια συν οι μυθοι για τα παλαια ξυλα και τη συλλεκτικη μανια που πιανει μερικους-ειναι καθαρα παιχνιδια των εταιριων,δε νομιζω οτι σε χαλανε τοσο σαν οργανα! http://www.myspace.com/aristidisk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Moderator Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Καλά, ο marathon έχει παραιτηθεί και απλά παρατηρεί το ξέσκισμα του thread του. :) Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει το θέμα της συζήτησης :) Ποιό είναι τελικά το θέμα μας? Αν υπήρχε περιθώριο βελτίωσης επί του αρχικού σχεδίου του Leo, ή αν μια "φτηνή" κιθάρα μπορεί να "κρυφτεί" και επομένως να "περάσει" αξιοπρεπώς σε μία ηχογράφηση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
whiteNoise Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 αλλά επειδή η πορεία της κουβέντας μας μπορεί να παρερμηνεύσει φαινομενικά τις απόψεις μου, είμαι λάτρης και εγώ των παλιών κλασσικών κιθάρων (με κάποιες συνχρονες παρεμβάσεις)εφόσον ακούω παλιότερη μουσική αλλά δεν θεωρώ τον leo και τόσο μεγαλοφυΐα λίγο οι συγκυρίες λίγο η τύχη λίγο η αντιγραφή λίγο το ότι ήταν μαμούνι για να βγάλει λεφτά, τα κατάφερε ο μάγκας και μπράβο του. προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
whiteNoise Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Καλά, ο marathon έχει παραιτηθεί και απλά παρατηρεί το ξέσκισμα του thread του. :) Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει το θέμα της συζήτησης :) Ποιό είναι τελικά το θέμα μας? Αν υπήρχε περιθώριο βελτίωσης επί του αρχικού σχεδίου του Leo, ή αν μια "φτηνή" κιθάρα μπορεί να "κρυφτεί" και επομένως να "περάσει" αξιοπρεπώς σε μία ηχογράφηση? ποιος ειναι ο edison ρε παιδια? ;D ;D ;D προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bluesbreaker Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Καλά, ο marathon έχει παραιτηθεί και απλά παρατηρεί το ξέσκισμα του thread του. :) Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει το θέμα της συζήτησης :) Ποιό είναι τελικά το θέμα μας? Αν υπήρχε περιθώριο βελτίωσης επί του αρχικού σχεδίου του Leo, ή αν μια "φτηνή" κιθάρα μπορεί να "κρυφτεί" και επομένως να "περάσει" αξιοπρεπώς σε μία ηχογράφηση? Τιποτα απο τα δυο!!το θεμα εχει περασει σε αλλα επιπεδα :)! http://www.myspace.com/aristidisk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boukas Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Επετρεψε με να σου πω οτι η βαση της συγχρονης μουσικης-ολης μα ολης-ειναι η blues και η jazz! Τέτοιες γενικότητες δεν μου αρέσουν, καθώς κάποιος θα πει ότι πρώτα η μουσική βγήκε από τα ταμταμ, οπότε θα πάρουν αέρα οι κουβαδάκηδες και θα μας λένε ότι είναι και μουσικοί :D ;D ;D Βέβαια τι σχέση έχει η ηλεκτρονική με το μπλουζ δεν ξέρω! ;D Ως προς το αρχικό ερώτημα, ναι μια φθηνή κιθάρα μπορεί να ξεγλυστρίσει μέσα σε μια μίξη και αυτό έχει αποδειχτεί καμπόσες φορές (προς harilatron), οπότε τσάμπα σελίδες! "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trigga Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Και ζήσαν αυτοί(leo,meo,kseo,xleo) καλά και 'μεις φτωχότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bluesbreaker Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Επετρεψε με να σου πω οτι η βαση της συγχρονης μουσικης-ολης μα ολης-ειναι η blues και η jazz! Τέτοιες γενικότητες δεν μου αρέσουν, καθώς κάποιος θα πει ότι πρώτα η μουσική βγήκε από τα ταμταμ, οπότε θα πάρουν αέρα οι κουβαδάκηδες και θα μας λένε ότι είναι και μουσικοί :D ;D ;D Βέβαια τι σχέση έχει η ηλεκτρονική με το μπλουζ δεν ξέρω! ;D Ως προς το αρχικό ερώτημα, ναι μια φθηνή κιθάρα μπορεί να ξεγλυστρίσει μέσα σε μια μίξη και αυτό έχει αποδειχτεί καμπόσες φορές (προς harilatron), οπότε τσάμπα σελίδες! Συγνωμη για τη γενικευση!!!εχεις καποιο δικαιο!!απλα ηθελα να καταδειξω την επηρροη της αφροαμερικανικης μουσικης στη συγχρονη μουσικη σκηνη και παραφερθηκα απο τον οιστρο :P! http://www.myspace.com/aristidisk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 Moderator Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2008 .. Ως προς το αρχικό ερώτημα, ναι μια φθηνή κιθάρα μπορεί να ξεγλυστρίσει μέσα σε μια μίξη και αυτό έχει αποδειχτεί καμπόσες φορές (προς harilatron), οπότε τσάμπα σελίδες! Μην είσαι σίγουρος πάντως ότι αυτό θεωρείται τόσο προφανές (γενικώς) :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2008 Καλά, ο marathon έχει παραιτηθεί και απλά παρατηρεί το ξέσκισμα του thread του. :) Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει το θέμα της συζήτησης :) Ποιό είναι τελικά το θέμα μας? Αν υπήρχε περιθώριο βελτίωσης επί του αρχικού σχεδίου του Leo, ή αν μια "φτηνή" κιθάρα μπορεί να "κρυφτεί" και επομένως να "περάσει" αξιοπρεπώς σε μία ηχογράφηση? Πές τα χρυσόστομε... απλά σκέφτομαι έαν σπάσω κάποιο ρεκόρ Noiz (το μεγαλύτερο ποστ ever) και κερδίσω και κάτι (1-2 πόντους Κάρμα!!!!!). Θεωρώ σαν δεδομένο πλέον (μετά από 16 σελίδες) ότι ο τελικός ακροατής σε συνθήκες Studio (γιατί όως ξαναείπα δεν έχω εμπειρία live, το τελευταίο μου ήταν το 1978!!!!!) ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ από όσα γράφουμε και διαφωνούμε...το μόνο που κταλαβαίνει και θεωρεί σαν δεδομένο ότι κομμάτι του αρέσει ή όχι. Υ.Γ Και κάτι για να γελάσουμε...είχα ανεβάσει το κομμάτι στο Soundclick για να σας το ποστάρω και σήμερα βρήκα αυτό το mail Congratulations, one of your songs has been added to a SoundClick station! song added: GuiltyByAssociation station title: lifebohemia's station station URL: http://members.soundclick.com/station/331000 Please click the URL if you'd like to contact the station owner. Good networking never hurts :) Η HarleyBenton ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ...τζάμπα έδωσα τα λεφτα για τη Gibson!!!!! Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση