gmoll Δημοσιευμένο 14 Μαρτίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 14 Μαρτίου 2008 Τραγουδάω πολλά χρόνια,αλλά όχι επαγγελματικά ή σε κάποιο συγκρότημα.Εδώ και δύο χρόνια κάνω μαθήματα φωνητικής στο studio phonetics,όπου ποτέ δεν έχω πει ελληνικό κομμάτι.. ;D ;D ;D.Τραγουδάω κυρίως rock kai metal..Στα δικά μου κομμάτια τώρα,γράφω ελληνικούς στίχους επειδή πιστεύω πως αν,λέμε αν..ποτέ,κάνω κάτι σοβαρό με κάποια μπάντα ή κάποιος θελήσει να ασχοληθεί με τη μουσική μου,θα είναι πιο εύκολο να προχωρήσει το project,αν υπάρχει ελληνικός στίχος.. Δεν είμαι απόλυτος ή κάθετος σ αυτή την άποψη,απλά πιστεύω πως έτσι απευθύνεσαι σε μεγαλύτερο κοινό από οτι με τον αγγλικό στίχο,τουλάχιστον για τα εδώ δεδομένα..Πάντως μην νομίζεις πως είναι εύκολο να γράψεις ελληνικό στίχο σε ροκ ή ακόμα και σε μεταλ κομμάτι..πρέπει να μην πέσεις στην παγίδα να αντιγράψεις "αγγλικά νοήματα" γιατί τότε θα βγεί μια πατάτα και μισή (σκέψου να μεταφράσεις το highway star...ή το touch of evil.. ;D ;D..ω ρε γέλια..).Προσπαθώ να προσέχω στον στίχο μου να μην ακούγεται κάτι "off" ή ξεκάρφωτο ,αν με καταλαβαίνεις, και αυτό που ακούς να μην σε ενοχλεί ή να μην σε κάνει να πεις "καλή η μουσική,το στίχο τί τον ήθελες?" ;D ;D.. Ελπίζω να τα κατάφερα.. ::) :) p.s για τις νότες:ξεκινώντας από Bm,παίζω D,Ε και μετα G,F# (power chords).Αυτό που πιστεύω σου ακούγεται off ,στο riff που παίζω από πάνω,είναι επειδή περνάω στο Ε την g# (δηλαδή κάνω dorian την κλίμακα) και δεν παίζω g natural που ανήκει στην Bm αλλά θα ταίριαζε αν έπαιζα Em..Ελπίζω να μην σε ενοχλεί πια.. ;D ;D ;) If the house is rocking,don't bother knocking... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 14 Μαρτίου 2008 Share Δημοσιευμένο 14 Μαρτίου 2008 Ωραία φωνή! Στηρίζει το τραγούδι και δεν το ακολουθεί απλά. Ωραία χροιά και απόδοση! Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoll Δημοσιευμένο 14 Μαρτίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 14 Μαρτίου 2008 Σ ευχαριστώ meister!! :) If the house is rocking,don't bother knocking... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kontras Δημοσιευμένο 14 Μαρτίου 2008 Share Δημοσιευμένο 14 Μαρτίου 2008 φίλε μου από τη μουσική θα ήθελα περισσότερο όγκο στις κιθάρες, και λίγο περισσότερα μπασα. αυτό είναι βέβαια γούστο και ξέρεις τί λένε για τα γούστα και τις απόψεις... αυτό που μου έκανε όμως εντύπωση είναι η φωνή σου. μπράβο ρε μάστορα, ανεβαίνεις πολύ όμορφα και τουλάχιστον διαφοροποιείσαι από τις κλασσικές ελληνικές ροκοφωνές, πράγμα (τουλάχιστον για μένα) σπάνιο. Dreamers come and go, but a dream's forever Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoll Δημοσιευμένο 14 Μαρτίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 14 Μαρτίου 2008 Thanks kontras!!Χαίρομαι για ό,τι λες για τα φωνητικά.Προσπαθώ να τραγουδάω πάντα με την φωνή μου και να κρατάω την χροιά μου ανεπηρέαστη,άσχετα με ότι επιρροές έχω.Έτσι πιστεύω,μακροπρόθεσμα κερδίζεις,αν και πάντα βέβαια υπάρχουν ακροατές που μπορεί να μην τους αρέσει ο προσωπικός μου ήχος. :) If the house is rocking,don't bother knocking... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kontras Δημοσιευμένο 14 Μαρτίου 2008 Share Δημοσιευμένο 14 Μαρτίου 2008 δεν έχει σημασία τί αρέσει στους άλλους, αρκεί να έχεις τον προσωπικό σου ήχο και να τον γουστάρεις εσύ. Φτιάξε όμως και τα οργανάκια, γιατί ναι μεν ωραίο πράμα να έχεις αντρική ελληνική ροκ φωνή καλή, αλλά ακόμα καλύτερα να είναι ένα δεμένο σύνολο με σωστές αναλογίες στον ήχο. Δηλαδή ναι μεν η φωνή σου είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, αλλά θα πρότεινα να μην την εγκλωβίζεις σε ένα λιγότερα καλό μουσικό πλαίσιο. Και πάλι μπράβο κυρίως για το γεγονός ότι ανέβασες τη δουλειά σου να την ακούσουμε Dreamers come and go, but a dream's forever Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoll Δημοσιευμένο 14 Μαρτίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 14 Μαρτίου 2008 kontras το ηχητικό αποτέλεσμα που ακούς δεν είναι προιόν δικιάς μου μίξης.Όπως θα διάβασες σε προηγούμενο ποστ,είμαι υπεύθυνος για το κομμάτι της σύνθεσης και των παικτικών στις κιθάρες και την φωνή.Αλήθεια πάντως δεν νιώθω εγκλωβισμένος,ούτε "αδικημένος" από το τελικό αποτέλεσμα.Αυτό που μπορώ να πώ με σιγουριά είναι πως αν είχα και άλλους μουσικούς,θα ήταν πιο εμπνευσμένο,διότι δεν είναι ευκολο να μπεις στο κεφάλι ενός πιανίστα,ενός ντράμερ ή ενός μπασίστα και να αποφασίσεις τι θα ταίριαζε καλύτερα στο κομμάτι σου.Τα λιγότερα ή περισσότερα πρίμα-μπάσα είναι μια καλή συζήτηση αλλά έχει να κάνει και με πολύ προσωπικούς παράγοντες,όπου ο καθένας έχει μια "αντικειμενική" γνώμη. p.s Άκουσα την δουλειά σου στο myspace και μπορώ να την χαρακτηρίσω πολύ ισορροπημένη ηχητικά και άκρως ενδιαφέρουσα.Next time,θα σε χρήσω παραγωγό μου! :) :) ;) If the house is rocking,don't bother knocking... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Χάρης Ο Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2008 Φιλε μου, δεν θα σχολιασω για τεχνικα/ηχητικα θεματα, αφου η εγγραφη εγινε σε στουντιο και ειναι αρκετα καλη. Πολυ καλη η φωνη σου, με χαλαγαν λιγο οι χαμηλες σου,ως προς την χροια,αλλα γουστα ειναι αυτα. Στις ψηλες πηγες αρκετα καλα,αλλαζει και η χροια,μου αρεσε περισσοτερο. Τωρα στην συνθεση. Πιστευω οτι οι αλλαγες στην ταχυτητα, ριχνουν το κομματι,γιατι αλλαζει και η διαθεση του ακροατη. Παρατηρησε, οτι τα περισσοτερα κομματια, τα εμπορικα παντα(αν ειναι αυτος ο στοχος σου), εχουν σταθερο τεμπο. Προδιαθετουν τον ακροατη αναλογα με το τεμπο, για να φτιαξουν και την αναλογη διαθεση.Πιστευω, να καταλαβαινεις τι εννοω. Σαν κομματι, δεν με συγκινησε ιδιαιτερα, του ελειπε η καλη μελωδικη γραμμη, οι αλλαγες, ηταν μονοτονο και κουραστικο, αλλα σωζοταν απο τις καλες σου ψηλες, που τις προσεξα σαν μουσικος και οχι σαν απλος ακροατης, που σιγουρα θα τις προσπερνουσα, οπως εκανε η γυναικα μου, που δεν της εκανε καθολου εντυπωση και οπως μου ειπε, δεν της εμεινε τιποτα. ??? Πιστευω οτι αν δωσεις βαση στο να τραγουδας και οχι να συνθετεις, θα τα πας πολυ καλυτερα,αν και αληθεια,δεν εχω ακουσει αλλο κομματι σου.Παντα φιλικα και καλοπροαιρετα. Πρώην VARTANIS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoll Δημοσιευμένο 21 Μαρτίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 21 Μαρτίου 2008 Ok,vartanis.Ενδιαφέρουσα η άποψή σου,κάνει καλό να ακούς και την άλλη πλευρά όταν φτιάχνεις κάτι και το παρουσιάζεις. :) If the house is rocking,don't bother knocking... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση