Προς το περιεχόμενο

Τι πιστεύετε ότι καθορίζει την τιμή ενός μεταχειρισμένου synth ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με αφορμή μία αντιπαράθεση σε μία αγγελία μου (http://www.noiz.gr/index.php?topic=154579.0)ανοίγω το παραπάνω θέμα. Περιμένω τις γνώμες σας με μεγάλο ενδιαφέρον. Όσοι πιστοί..... προσέλθετε !

Nothing is said that has not been said before...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 27
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αυτό που καθορίζει την τιμή ενός αντικειμένου (μεταχειρισμένου) είναι η ποσοστιαία έκπτωσή της από την αρχική τιμή συναρτώμενη με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Mea Culpa

Σαφώς επηρρεάζει και αυτό που λέει ο Eyeprotocol, αλλά νομίζω ότι ο σημαντικότερος παράγοντας που καθορίζει την τιμή οποιαδήποτε μεταχειρισμένου αντικειμένου είναι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης...!

Θεωρώ ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να κοστολογεί όσο θέλει το αντικείμενό του και από κει και πέρα όλα θα πάρουν το δρόμο τους...

Κλασσικό παράδειγμα τα Μoog τα οποία θεωρητικά δεν θα άξιζε να δώσεις και πολλά, αλλά η πράξη λέει άλλα... Πολλοί τα θέλουν, λίγοι τα δίνουν...

www.okband.gr

Συμφωνώ με Βαγγέλη, ας το αναπτύξω λίγο παραπάνω:

1. Η ζήτηση που έχει ένα όργανο στην αγορά. Κατανοητό τι σημαίνει αυτό.

2. Το αν το όργανο παράγεται ακόμα ή όχι. Ένα όργανο που μπορεί να βρεθεί και ως καινούριο, δύσκολα θα δωθεί σε μια γερή τιμή ως μεταχειρισμένο.

3. Γενικότερα η διαθεσιμότητα ενός οργάνου στην αγορά. Κάτι που είναι σπάνιο κρατάει την τιμή του σε πιο ψηλά επίπεδα από κάτι άλλο που βρίσκεται παντού. Συμπεριλαμβάνονται τα συλλεκτικά, limited και λοιπά special μοντέλα.

4. Προφανέστατα παίζει ρόλο η ηλικία/κατάσταση του οργάνου.

5. Επίσης προφανέστατα παίζει ρόλο και η τιμή που κόστιζε ως καινούριο.

Αυτό που δεν μπορεί να κοστολογηθεί αντικειμενικά είναι το τυχόν hype και mojo που συνοδεύει ένα όργανο (και πολλές φορές χρυσοπληρώνεται). Και αν μπει και ο παράγων άνθρωπος που είναι εντελώς απρόβλεπτος, τράβα βγάλε άκρη... :D

Yes it is!!!

Σαφώς επηρρεάζει και αυτό που λέει ο Eyeprotocol, αλλά νομίζω ότι ο σημαντικότερος παράγοντας που καθορίζει την τιμή οποιαδήποτε μεταχειρισμένου αντικειμένου είναι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης...!

Σωστά, αλλά υπάρχει μία λεπτομέρεια η οποία σπανίως αναφέρεται: ότι το στατιστικό δείγμα που θα συνυπολογιστεί για να καθορισθεί η σχέση προσφοράς/ζήτησης, περιλαμβάνει ΜΟΝΟ όσους έχουν τη βούληση ΚΑΙ τα χρήματα για να αγοράσουν κάτι.

Δηλαδή, όταν συζητούμε ποιοι παράγοντες καθορίζουν την τιμή μίας Φεράρι, δεν συνυπολογίζομαι εγώ διότι εγώ ΔΕΝ έχω τα χρήματα για να την αποκτήσω. Αντίθετα, προσπαθούν να βρουν τη μέγιστη τιμή που θα πλήρωνε κάποιος από εκείνους που έχουν ΟΝΤΩΣ τα χρήματα.

Παρομοίως, η τιμή ενός Microkorg δεν μπορεί να καθορισθεί από το πόσα χρήματα θα έδινε για δαύτο η αδελφή μου (η οποία ποσώς ενδιαφέρεται για τα  Microkorg) ή το ανηψάκι μου (το οποίο δεν έχει ούτε ένα ευρώ δικό του), αλλά από το πόσα θα έδινε κάποιος που το θέλει (άρα αναγνωρίζει κάποια αξία σε αυτό) και παράλληλα έχει κάποιο ποσό διαθέσιμο για να διαπραγματευθεί.

Αυτά (και ο νοών νοήτω).

Mea Culpa

Αν και με κάλυψαν οι προλαλήσαντες, θέλω να παρατηρήσω ότι διάφοροι πωλητές κατά καιρούς κοστολογούν αυτό που έχουν για πούλημα λες και τους ενδιαφέρει περισσότερο να διαλαλήσουν "κοιτάξτε ρε μάγκες τί ωραίο εργαλείο έχω" παρά να το πουλήσουν.

Συνήθως είναι αυτοί που μετά από πολύ ψυχανάλυση κατάλαβαν ότι δεν είναι δυνατόν το προϊόν τους να κοστολογηθεί με αφετηρία την υπερβολική τιμή που κάποτε πλήρωσαν γι'αυτό (π.χ. Epiphone Les Paul= €700  ;D).

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Σωστά, αλλά υπάρχει μία λεπτομέρεια η οποία σπανίως αναφέρεται: ότι το στατιστικό δείγμα που θα συνυπολογιστεί για να καθορισθεί η σχέση προσφοράς/ζήτησης, περιλαμβάνει ΜΟΝΟ όσους έχουν τη βούληση ΚΑΙ τα χρήματα για να αγοράσουν κάτι.

Δηλαδή, όταν συζητούμε ποιοι παράγοντες καθορίζουν την τιμή μίας Φεράρι, δεν συνυπολογίζομαι εγώ διότι εγώ ΔΕΝ έχω τα χρήματα για να την αποκτήσω. Αντίθετα, προσπαθούν να βρουν τη μέγιστη τιμή που θα πλήρωνε κάποιος από εκείνους που έχουν ΟΝΤΩΣ τα χρήματα.

Παρομοίως, η τιμή ενός Microkorg δεν μπορεί να καθορισθεί από το πόσα χρήματα θα έδινε για δαύτο η αδελφή μου (η οποία ποσώς ενδιαφέρεται για τα  Microkorg) ή το ανηψάκι μου (το οποίο δεν έχει ούτε ένα ευρώ δικό του), αλλά από το πόσα θα έδινε κάποιος που το θέλει (άρα αναγνωρίζει κάποια αξία σε αυτό) και παράλληλα έχει κάποιο ποσό διαθέσιμο για να διαπραγματευθεί.

Αυτά (και ο νοών νοήτω).

Συμφωνώ μαζί σου σε αυτό.  Για την περίπτωση της αγγελίας γιατί μάλλον με παρεξήγησες θα ήθελα να επισημάνω πως ο προβληματισμός στη σύγκριση MS2000B vs Microkorg δεν είναι μόνο για το χρηματικό θέμα αλλά για πολλά πράγματα. Καταρχήν να πούμε πως οι γεννήτριες ήχου είναι ίδιες αλλα οι δυνατότητες που έχει το MS είναι περισσότερες, είναι πιο εύχρηστο σαν synth λόγω περισσότερων knobs, πολυφωνίας κτλ αλλά το Microkorg από την πλευρά του είναι πιο μικρό και πρακτικό και μπορείς να το έχεις ανά πάσα στιγμή μαζί σου. Επίσης είναι πιο "καινούριο" από το MS και αυτό είναι ένα από τα + του. Η τιμή πώλησης ορίζεται από πάρα πολλούς παράγοντες αλλά αυτός που τελικά την ορίζει είναι ο πωλητής και όχι ο αγοραστής. Ο καθένας επιλέγει τι είναι καλύτερο γι'αυτόν και αφού επιλέξει και έχει τα χρήματα, το αγοράζει.

Αυτό που καθορίζει την τιμή ενός αντικειμένου (μεταχειρισμένου) είναι η ποσοστιαία έκπτωσή της από την αρχική τιμή συναρτώμενη με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Λαμβάνωντας μόνο την πρόταση σου ως κανόνα, μπορείς να δώσεις ένα πραγματικό παράδειγμα με βάση την πώληση ενός synth ?

Καμιά απάντηση Wow! ?

Νομίζω πως το ότι δεν έχεις ακόμη βρεί ανταπόκριση στην αγγελία σου (παρά το ότι υπάρχει για πολλές ημέρες και την βοηθήσαμε ανεβάζοντάς την ψηλά με αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις) είναι η απόλυτη επικύρωση των επιχειρημάτων μου. Όσο για παράδειγμα, όχι δεν έχω κάποιο που να μπορείς να επιβεβαιώσεις.

Mea Culpa

Καμιά απάντηση Wow! ?

Νομίζω πως το ότι δεν έχεις ακόμη βρεί ανταπόκριση στην αγγελία σου (παρά το ότι υπάρχει για πολλές ημέρες και την βοηθήσαμε ανεβάζοντάς την ψηλά με αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις) είναι η απόλυτη επικύρωση των επιχειρημάτων μου. Όσο για παράδειγμα, όχι δεν έχω κάποιο που να μπορείς να επιβεβαιώσεις.

Ανταπόκριση υπάρχει από αρκετούς χρήστες απλά είναι ιδιόμορφη η περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτός άλλωστε είναι και ο κύριος λόγος που ανοίχτηκε αυτό το θέμα.

Π.χ. για το Microkorg.. Γνωρίζω πως πολλοί το έχουν αγοράσει 2-3 χρόνια πριν από 400 εώς 500 ευρώ... Απλά αυτή τη στιγμή καινούριο από τον Γαλλο "Θωμά" (Playback) κοστίζει 338. Οπότε πιστευω πως μία τιμή γύρω στα 200 με 250 ευρώ (αναλόγως της κατάστασής του βέβαια) είναι καλή πράγμα που όπως είναι φυσικό δεν αρέσει στους υποψήφιους πωλητές. Από την άλλη σε online δημοπρασίες στο Αμέρικα έχω δει να πωλούνται δεκάδες Microkorg από 150-250 δολλαρια αλλά ποιος το φέρνει από εκεί?

Για την περίπτωση του Prophecy τώρα .... Το εν λόγω synth έχει αποκτήσει μία φοβερά συλλεκτική αξία σε χώρες που ασχολούνται με την παραδοσιακή ψυχοπονιάρικη μουσική (π.χ. Ελλάδα, Αλβανία, Τουρκία ακόμα και Γερμανία "βλέπε θέμα μεταναστες" :D) λόγω MOSS. Αυτό δεν είναι κακό και μάλιστα έχω δει να παίζονται απίστευτα σόλο με φοβερά πειστικούς ήχους κλαρίνου, βιολιού κτλ αλλά για μένα δεν είναι αυτός ο λόγος που θέλω να το αγοράσω οπότε καταλαβαίνεις πως δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω τα ποσά που ζητούνται (500-800 ευρώ)την στιγμή που βλέπω Ζ1 (12 Prophecy μαζί δηλαδη  :D) να πωλούνται 700-800 ευρώ !!!. Βεβαίως όπως και στην περιπτωση του Microkorg, το Prophecy στην άλλη άκρη της γης αλλά και ευτυχώς (για μένα) σε κάποιες ευρωπαικές χώρες που δεν επηρεάζονται από την ανατολική μουσική έχει την λογική τιμή ενός 12ετούς μεταχειρισμένου synth.  Είμαι κοντά στην αγορά κάποιου από Γερμανία οπότε ο ένας στόχος μάλλον εκπληρώνεται.

Για το Kaoss Pad δεν είχα καμία ανταπόκριση ακόμα οπότε δεν μπορώ να πω κάτι γι'αυτό.

Εγώ θα κρατήσω ζωντανή την αγγελία και ο χρόνος θα δείξει......

Κρίμα όμως που δεν μπορείς να μου δώσεις κάποιο χειροπιαστό παράδειγμα που να αντιπροσωπεύει αυτά που λες όπως το "Αυτό που καθορίζει την τιμή ενός αντικειμένου (μεταχειρισμένου) είναι η ποσοστιαία έκπτωσή της από την αρχική τιμή συναρτώμενη με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται". Λαμβάνοντας το παραπάνω ως μοναδικό κάνόνα πείτε μου ένα παραδειγμα βρε παιδιά....

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου