Προς το περιεχόμενο

Drum machine για Electro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.

Έχω βαρεθεί να ψάχνω για samples της προκοπής κάθε φορά που θέλω να στήσω ενα κομμάτι και μέχρι τώρα δεν έχω βρει και κάτι αξιόλογο ειδικά για electro drumkits που με ενδιαφέρει περισσότερο αυτό τον καιρό.

To όριο μου είναι γύρω στα 1.200 ευρώ και σκέφτομαι είτε για VERMONA DRM1 MKII είτε για ELEKTRON MACHINEDRUM SPS1.

Το MACHINEDRUM μου ακούγεται κάπως ψυχρό στα demo αλλά είναι πολύ ευέλικτο και αρκετά πιο compact απ'ότι η VERMONA.

Δεν έχω όμως καθόλου εμπειρία με τα GROOVEBOX της Korg και γενικά ήθελα να ζητήσω τα σχόλια σας και την γνώμη σας πάνω στο θέμα.

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 χρόνια αργότερα...

Όταν λες electro, σε τι είδους electro αναφέρεσαι; ::) επειδή οι περισσότεροι όταν λένε electro αναφέρονται σε electro house, minimal, tech κλπ. Αναφέρεσαι στο γνήσιο electro; ;D http://www.noiz.gr/index.php?topic=160364.10

Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να σε βοηθήσω ρωτάω. ;)

ti simasia exei ti idous electro asxolite milame gia mixanima den milame gia akrivos idos mousiki pou grafeis .,, kai den thimame kanena synth groove box i drum machine na exei vgei kai na leei pos mono apoklistika giaftoto idos mousikis einai , aftos lathos  :P anyway ,, an thess kati sovaro , pare akai MPC 5000 ;D

Φιλε Ghen,

απο οτι καταλαβαινω ενδιαφερεσαι για συνθετικα drums.

Για το vermona δεν εχω την παραμικρη ιδεα αλλα για το machinedrum εχω πολυ καλες εντυπωσεις. Απλως μου φενεται πολυ ακριβο για Drummachine.

Προσωπικα θα επερνα ενα waldorf Micro-q και θα εφτιαχνα τα δικα μου synthesized κρουστα. Δυστηχως ομως δεν εχει sequencer.

Θα σου προτεινα να τσεκαρεις και το electribe er-1, που ειναι τσαμπα και εχει χαρακτηριστικο ηχο. Αν και δεν εχει πολλες modulation ικανοτητες και filter section, πιστευω το TR sequencer και η ποιοτητα των ηχων να σε ικανοποιησουν. 

Hi guys,

Είμαι καλυμένος προς το παρόν με drum machine της Roland.

Όταν είπα πρίν electro εννούσα electro όπως Bambata. Kick/Snare/Hat/Rim.

Ευχαριστώ και τους δύο για το support.

Ghen

Για ανεξήγητο λόγο προτιμώ τον ήχο του TR-909 των οποίων είμαι ευτυχής κάτοχος.

Όσο tweaking όμως και να γίνει ο ήχος δεν ξεφεύγει πολύ ούτε στο 808 ούτε το 909, οπότε με βλέπω είτε προς sampling με το Battery - είτε προς MachineDrum.

Ghen

ti simasia exei ti idous electro asxolite milame gia mixanima den milame gia akrivos idos mousiki pou grafeis .,, kai den thimame kanena synth groove box i drum machine na exei vgei kai na leei pos mono apoklistika giaftoto idos mousikis einai , aftos lathos  :P anyway ,, an thess kati sovaro , pare akai MPC 5000 ;D

Των ρώτησα γιατί μπορεί να χρησιμοποιήσει samples στο pc πχ. (βρίσκεις τόνους αλλά θέλει ψάξιμο – τα καλύτερα τα κάνεις ο ίδιος όμως.) Η ένα korg electribe SX που είναι sampler. Επειδή η (πραγματική) electro δέν είναι ''commercial'' μουσική δεν θα βρει τίποτα έτοιμο σε drum machines – groove boxes. Εκτός και αν είναι αρκετά παραμετροποιήσιμα. Άντε να βρεις αισχρούς πλαστικούς ήχους απο TR x0x – αλλά δεν αξίζει ούτε για πλάκα.

Θα σου πρότεινα ένα groovebox με δυνατότητα sampling και αρκετή μνήμη. Δέν έχω κάποιο συγκεκριμένο στο μυαλό μου, το μόνο που έχω χρησιμοποιήσει είναι το electribe sx που...μαμάει. Απλό και καλό.

Όσον αφορά το micro-q, ναι, φτιάχνεις υπέροχους συνθετικούς drum ήχους αλλά το είδος της electro που καλύπτει είναι σχολής kraftwerk, παγωμένος και clinical ήχος. (αυτό είναι καλό) αλλά για drums τύπου roland ΤR X0X μόνο samples. H τα γνήσια (δεν θα το πρότεινα)

Οι καλύτεροι ήχοι αναλογικών drums που υπάρχουν αυτή την στιγμή είναι από αυτόν εδώ τον τύπο.

http://www.goldbaby.co.nz/

Σαμπλάρει vintage drum machines και περνάει τα δείγματα από αναλογική ταινία. Έχω επενδύσει σχεδόν σε ότι έχει βγάλει. Το folder με τα samples απο το 808 είναι γύρο στα 80mb. Τεράστια ποικιλία. Μπορείς να κάνεις multy-layering τους ήχους σου και να trigαρουν με velocity (αυτό όμως μόνο με softare). Έχεις για παράδειγμα 10 δείγματα από BD ενός tr-808, το κάθε ένα απο αυτά έχει υποστεί παραμετροποιήσεις απο πρίν, απο decay μέχρι πραγματικό αναλογικό tape saturation κλπ κλπ. τα ορίζεις να χτυπάνε αναλόγως με το velocity και το αποτέλεσμα είναι λες και ακούς ένα πραγματικό tr-808. Τσέκαρε........

Έχω ήδη μια συλλογή από δείγματα vintage drum-machines από την φάρμα. Και είναι και αυτή αρκετά μεγάλη, με ποικιλία στα shots, όπως περιγράφεις, αλλά δεν θα ήταν άσχημο να τσεκάρω την συλλογή του τύπου.

Δεν θα έλεγα ότι ο ήχος 808/909 της Roland περιγράφεται ως <<πλαστικούρα>>.

Όταν βγήκανε στην αγορά, ναί ο ήχος θεωρούνταν πλαστικός. Για το είδος της μουσικής που προορίζονται σήμερα όμως είναι ο ενδεδειγμένος. Και το feeling δυχτυχώς δεν πιάνεται μέσα απο multi-layered kits 100%. Ναι κάνει δουλειά ο συνθέτης, αλλά άλλο να έχει το μηχάνημα μπροστά του και άλλο το Battery.

DrumStation/J0m0x/ΜachineDrum/etc...Για κάποιο λόγο βγήκαν.

Ghen

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου