Προς το περιεχόμενο

Ωραια καλουδια απο την Gibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πως φαίνεται ο Fenderάκιας :o :o

Δεν σε ξέρω whiteNoise αλλά έχει πλάκα να βλέπεις ότι όλοι οι Fenderάκηδες λένε τα ίδια και όλοι οι Gibsonάδες τα δικά τους ίδια!! (Φιλικά..)

Γενικά δεν σας λέω τι πιστεύω για Gibson κια Fender για να μην με πάρετε όλοι με τις πέτρες..

Πιστεύω όμως ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τα πάντα με τα δικά μας γούστα μόνο!!

οι μεν λένε ότι οι δε, γουστάρουν τις Fender γιατί κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά, και οι δε λένε πως οι μεν, γουστάρουν τις Gibson ακριβώς για τον ίδιο λόγο!!

ο καθένας ας παίρνει αυτό που θα ικανοποιεί όχι τα μάτια του αλλά τα χέρια του και τ αυτιά του ότι και να γράφει το headstock!!

Έστω ότι οι Fender είναι για μένα οι χειρότερες κιθάρες! Αν λοιπόν δω κάποιον με μια fender και μου πει απλά ότι γουστάρει τον ήχο του και το feel της κιθάρας του πάω πάσο!! αν όμως μου πει ότι γουστάρει τον ήχο του και το feel της κιθάρας του επειδή γράφει fender, ε τότε είναι για σπάσιμο!! (και αυτός και η κιθάρα του!!) :o :o ;)

ελπίζω να με πιάνετε!! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω μία απορία. Γιατί όταν η Fender (USA/Custom Shop) βγάζει νέα "ωραία καλούδια" δε γκρινιάζει κανείς για την τιμή, παρότι οι εν λόγω κιθάρες κάνουν περίπου 30% λιγότερο από μία "μέση" Les Paul πράγμα που δικαιολογείται και λόγω bolt-on κατασκευής;

Aυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση... μάλλον επειδή ξέρει ο κόσμος ότι το bolt on είναι πιο φτηνό κι εύκολο στην κατασκευή από το set neck, του δημιουργείται η υποσυνείδητη εντύπωση ότι το περιθώριο κέρδους της Gibson είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Fender, το οποίο δεν νομίζω να συμβαίνει - πρέπει να έχουν ακριβώς το ίδιο:

για την Gibson υψηλότατη τιμή μείον ακριβή κατασκευή = Α κέρδος,

και για την Fender κάπως υψηλή τιμή μείον χαμηλό κόστος κατασκευής = επίσης κέρδος Α (ή στο περίπου).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δεν σε ξέρω whiteNoise αλλά έχει πλάκα να βλέπεις ότι όλοι οι Fenderάκηδες λένε τα ίδια και όλοι οι Gibsonάδες τα δικά τους ίδια!! (Φιλικά..)...

Και δε μου λες, εσυ τι γουσταρεις να γραφει στο headstock?  ;D

δεν μα χαλάει ότι και να γράφει!! παλιά μπορεί να θεωρούσα ντροπή να γράφει Squier αλλά αν παίξω με μια τέτοια και αποδειχθεί η καλύτερη κιθάρα που έχω παίξει δεν θα κολλήσω στο headstock.. ;D

εννοείται πως συμπαθώ περισσότερο κάποιες μάρκες(vigier, music man, parker, ibanez, framus, suhr)  αλλά αυτό το θεωρό μάλλον θέμα τύχης γιατί μπορεί πχ να δοκίμασα κατα τύχη την καλύτερη Sqier και πάλι κατα τύχη την χειρότερη Suhr που έχει φτιαχτεί ποτέ! άρα λογικά μπορεί να θεωρώ τις squier καλύτερες απ τις Suhr!! (ντάξει το ξέρω! το έσκισα λίγο!!) ;) ;D

edit: τελικά απ τα πολλά που ακούω μάλλον θα καταλήξω να σβήνω τις  φίρμες των κιθάρων με πρήζει κανείς!! το τελευταίο που με νοιάζει είναι να πουλήσω μούρη με την μάρκα της κιθάρας μου!! ;D ;)

Όσο τσακώνεστε για το ποιές είναι καλύτερες και γιατί, δώστε να κρατήσω εγώ τις κιθάρες σας μην πάθουν τίποτα στη σύγκρουση αυτή των τιτάνων και άμα καταλήξετε τελικά κάπου (ναι καλά) θα σας τις δώσω πίσω (ναι κααααααααλά)  :) :-* 8)

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

edit: τελικά απ τα πολλά που ακούω μάλλον θα καταλήξω να σβήνω τις  φίρμες των κιθάρων με πρήζει κανείς!! το τελευταίο που με νοιάζει είναι να πουλήσω μούρη με την μάρκα της κιθάρας μου!! ;D ;)

Σε προλαβα. χαχαχαχα

Κοιτα το σλαιντ με μερικες κιθαρες μου στο myspace    http://www.myspace.com/spyrosdelta

Δεν σε ξέρω whiteNoise αλλά έχει πλάκα να βλέπεις ότι όλοι οι Fenderάκηδες λένε τα ίδια και όλοι οι Gibsonάδες τα δικά τους ίδια!! (Φιλικά..)

Γενικά δεν σας λέω τι πιστεύω για Gibson κια Fender για να μην με πάρετε όλοι με τις πέτρες..

Πιστεύω όμως ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τα πάντα με τα δικά μας γούστα μόνο!!

οι μεν λένε ότι οι δε, γουστάρουν τις Fender γιατί κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά, και οι δε λένε πως οι μεν, γουστάρουν τις Gibson ακριβώς για τον ίδιο λόγο!!

ο καθένας ας παίρνει αυτό που θα ικανοποιεί όχι τα μάτια του αλλά τα χέρια του και τ αυτιά του ότι και να γράφει το headstock!!

Έστω ότι οι Fender είναι για μένα οι χειρότερες κιθάρες! Αν λοιπόν δω κάποιον με μια fender και μου πει απλά ότι γουστάρει τον ήχο του και το feel της κιθάρας του πάω πάσο!! αν όμως μου πει ότι γουστάρει τον ήχο του και το feel της κιθάρας του επειδή γράφει fender, ε τότε είναι για σπάσιμο!! (και αυτός και η κιθάρα του!!) :o :o ;)

ελπίζω να με πιάνετε!! ;)

καμία σχέση κούκλε..

είμαι fender-ακιας ακριβώς όσο και gibson-ακιας,

με λίγα λόγια λατρεύω και τις δυο σχολές για διαφορετικούς λογους.

αλλά εκνευρίζομαι όταν και οι μεν και οι δε χρεώνουν απίστευτα χρήματα για fret dressing και ένα σετ καλύτερα saddles. >:(

ευτυχώς που υπάρχουν τα parts και οι vintage japan les pauls και πληρώνουμε ότι ακριβώς παίρνουμε. ;)

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Θυμίζω ότι το αρχικό post ήταν απλά για να χαζέψουμε κάποιες νέες κιθάρες της Gibson από το NAMM 2008, όχι για να κλαίμε για την ακρίβεια των αμερικανών κατασκευαστών κιθάρας.

Τουλάχιστον τώρα υπάρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ και πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις για όσους βρίσκουν τέτοιες κιθάρες ακριβές. Οι παλιότεροι μπορούν να θυμηθούν μαύρες εποχές (π.χ. αρχές δεκαετίας 90) που για να πάρεις ένα καλό όργανο έπρεπε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να τα σκάσεις κανονικά. Αν πέσει στα χέρια σας κανένα guitar buyer's guide εκείνης της εποχής, θα θυμηθείτε/καταλάβετε τι λέω... :(

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου