Προς το περιεχόμενο

upstrokes και downstrokes να εμπιστευτουμε τους guitar heroes?

blind

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας μαγκες εχω μια τεραστια απορια. Παιζω κιθαρα εδω και 6-7 χρονια και προσφατα αγορασα το πολυ καλο βιβλιο για ασκησεις του Troy Stetina - Speed Mechanics.

Εχω μια πολυ καλη ταχυτητα στο αριστερο χερι (δακτυλισμους) αλλα με την πενα δε μπορω να φτασω την ιδια ταχυτητα. Ετσι παρατηρωντας ενα κεφαλαιο διαπιστωσα οτι τοσο καιρο κατι επαιζα λαθος(υπαρχει λαθος τελικα στη μουσικη ή καποιος πρεπει να παιζει οπως τον βολευει) στα κατεβασματα κυριως.

Στις ασκησεις που βλεπετε 39-41 υπαρχει τουλαχιστον μια νοτα (στην καθε ασκηση) που ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι απο εσας (συμπεριλαμβανομαι και εγω) την παιζετε με με λαθος τροπο. Πανω απο καθε νοτα υπαρχει ενα σηματακι το τετραγωνο χωρις τη βαση του, που σημαινει downstroke (χτυπημα πενας προς τα κατω) ή ενα V που σημαινει upstroke (χτυπημα προς τα πανω).

Θα ηθελα αν εχει καπιος χρονο να παιξει μια ασκηση την 39 ας πουμε που ειναι απλη και μετα να δει αν τα upstrokes/downstrokes συμβαδιζουνε με αυτα που γραφει η σελιδα. Μηπως γιαυτο πιανουνε τις τρελες ταχυτητες οι guitar heroes? Ειναι μια λεπτομερεια μπορει να μου πειτε αλλα μηπως κανει τη διαφορα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Economy picking φίλε blind εννοείται κάνει διαφορά (συν τη θρησκευτική εξάσκηση με μετρονόμο από βδελυρά χαμηλές ταχύτητες).

Το upstroke που σημειώνει με το βελάκι στην αλλαγή της χορδής, πολλοί που δεν έχουν δουλέψει με alternate picking το βρίσκουν "αφύσικο" και κάνουν downstroke, οπότε προσθέτουν μια περιττή κίνηση που όσο ανεβαίνει η ταχύτητα σε περιορίζει.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Το alternate picking που εφαρμοζεται σε αυτες τις ασκησεις ειναι μεγαααααλο κεφαλαιο στη ηλεκτρικη κιθαρα. Δεν ειναι ο μοναδικος τροπος picking (βλ. sweep picking, economy picking, hybrid κτλ. κτλ.) Προφανως σε ξενίζει η τάση να χτυπας upstroke καθως κατεβαινεις μια χορδη. Οι ασκησεις ειναι απλες σχετικα που να δεις και ταυτοχρονα string skipping προς τα κατω. Παρολο που ειμαι οπαδος του ότι ο καθενας το κάνει όπως τον βολευει και δεν υπάρχει το απόλυτα σωστο, η τεχνική αυτη ειναι θεμελιώδης και σε βοηθά να ξεφυγεις ως προς την ταχύτητα. Εαν η πενα πάει όπως να'ναι θα φτασεις στο σημείο που δεν θα μπορεσεις να κάνεις κατι παραπάνω και θα σε μπερδευει. Εαν το συνηθίσεις το δεξι θα πηγαίνει πάνω κάτω μόνο του και θα δεις μεγάλη διαφορά.Επίσης σε βοηθά να έχεις σωστό timing. Διαλέγεις και παίρνεις, πάντως μην νομίζεις ότι οι παλιοί μπλουζάδες ξέραν από alternate picking... Αντιθετα εαν θες κάτι πιο σύγχρονο και βιρτουόζικο αυτή η τεχνική θα σου φανεί πολύ χρήσιμη για να μην σου πω είναι η αρχή όλων και μετά προχωράς σε πιο ανεβασμένες τεχνικές.

Αυτο σκεφτομαι και εγω οτι μπορει μεν να φαινεται λιγο αφυσικο αλλα οταν το εχεις κατανοησει ισως να ειναι το κλειδι για την ταχυτητα.  Πηγα να το παιξω την πρωτη φορα και νομιζα οτι ξεκινουσα εκεινη την ωρα να μαθαινω κιθαρα  απο την αρχη.Εσυ το χεις δοκιμασει ??  Αξιζει να αφιερωσει κανεις χρονο τελικα δλδ βοηθαει στο θεμα ταχυτητας γιατι εγω βλεπω στο δεξι μου χερι το προβλημα και σκεφτηκα οτι πιθανοτατα φταιει και αυτο

Ταχύτητα δεν σημαίνει γρήγορα αριστερό μόνο. Είναι συνδυασμός δεξι-αριστερού. Πιστεύω αξίζει να το αρχισεις και θα δεις διαφορά σε λίγο καιρό. Σιγά σιγά με μετρονόμο και τονίζοντας το πρώτο εξάηχο. Αν θες σπαστα σε τρίηχα για να γίνει λίγο πιο βατό. Μην βάζεσαι να ανεβάσεις ταχύτητα θα έρθει μόνη της. Αλλά θυμίσου ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ!!! Εαν θες και μια συμβουλή ταχύτητα δεν είναι το παν στην κιθάρα. Περί αυτού υπάρχουν όσες απόψεις όσες και οι μάρκες κιθάρας και είναι χιλιοσυζητημένο το θέμα. Αλλά πιστεύω δεν πρέπει να αγνοείς μια τόσο σημαντική τεχνική.

Αυτο σκεφτομαι και εγω οτι μπορει μεν να φαινεται λιγο αφυσικο αλλα οταν το εχεις κατανοησει ισως να ειναι το κλειδι για την ταχυτητα.  Πηγα να το παιξω την πρωτη φορα και νομιζα οτι ξεκινουσα εκεινη την ωρα να μαθαινω κιθαρα  απο την αρχη.Εσυ το χεις δοκιμασει ??  Αξιζει να αφιερωσει κανεις χρονο τελικα δλδ βοηθαει στο θεμα ταχυτητας γιατι εγω βλεπω στο δεξι μου χερι το προβλημα και σκεφτηκα οτι πιθανοτατα φταιει και αυτο

Εννοεις οτι σου φαινεται αφυσικο το alternate?

• Guru

και επισης, η προσπαθεια για ταχυτητα και αποτελεσματα σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα, ειδικα με το alternate picking, ειναι ισως ο νουμερο ενα λογος τενοντιτιδας. οποτε προσεξε το χερι της πενας να ειναι ΠΑΝΤΑ χαλαρο, καi παιζε μονο μεχρι την ταχυτητα που βγαινει αβιαστα. απο κει και περα, μετρονομος και αργη ανοδος των bpm..

το alternate picking ειναι η πιο διαδεδομενη μεθοδος για γρηγορη πενα, και φερνει εκπληκτικα αποτελεσματα αν τη μελετησεις σωστα. εμενα ομως δε με βολεψε ποτε, και χρησιμοποιω τη μεθοδο του gambale (sweep).

Εννοεις οτι πηγες σου φαινεται αφυσικο το alternate?

Ενοω οτι οταν παιζει καποιος κιθαρα δε θα σκεφτει αυτο το ειδος picking  γιατι κατεβαινοντας την κλιμακα το πρωτο stroke που θα κανεις στην αλλαγη χορδης θα ειναι προς τα πανω, ετσι βγαινει σε εμενα τουλαχιστον. Εδω μαθαινεις το αντιθετο

οταν ανεβαινω την κλιμακα(κατεβαινω τις χορδες) ναι downstroke βγαινουν. αλλα στο κατεβασμα ειναι το δυσκολο γιατι εκει λεει θελει παλι down

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου