Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση-Απορία για casio cz 101

steliosKam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια.Θα ηθελα να ρωτησω κατι για το συγκεκριμενο οργανο.Δεν το γνωριζω καθολου,το βρηκα ομως σε πολυ καλη τιμη.το προβλημα που εχει ειναι οτι εχει χαλασει η δισκετα του κ δεν διαβαζει τους ηχους.Επειδη ειμαι του λαικου ρεπερτοριου και επειδη μου αρεσουν οι ηχοι του "amza" θετω τα ερωτηματα:

1)μπορω να βρω δισκετα?

2)μπορω να βρω λαικους ηχους?

3)αξιζει να το ψαξω το θεμα ή να στραφω προς αλλη κατευθυνση?

Οσοι γνωριζουν για το οργανο και δεν βαριουνται να μου γραψουν κανα 2 πραγματακια θα ηταν πολυτιμη η βοηθεια τους.

ευχαριστω πολυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γεια σου λαικε πληκτρα!!!Για πες και σε μας ποσο το πηρες και θεωρεις οτι το πηρες σε καλη τιμη?Το οργανο ειναι μια απο τα ιδια,αν εχεις ασχοληθει καθολου με analog synth.Εχει καποιο ιδιαιτερο ηχο αλλα σε γενικες γραμμες...αυτο ειναι ολο.Το μονο που το κανει να ξεχωριζει απο τα αλλα ειναι το μεγεθος των πληκτρων,και το οτι εχει midi.Και φυσικα και τα καταληλα χερια για να το χειριστουν...Απο που εισαι?Βασικα θα επρεπε να το εχω παρει ηδη εγω αυτο το οργανακι,αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα εδινα αυτα τα λεφτα που ζηταν καποιοι που το πηραν και τωρα το κοιτουν με απογνωση....και δεν ξερουν που να το ακουμπισουν.

(DRGs)

Φίλε steliosKam

1.Δεν παίρνει δισκέτα άλλα cartridge

2.Μπορείς να βρεις λαϊκούς αλλά όχι και τόσο εύκολα. Ο λόγος είναι οτι αυτό το όργανο πολύ λίγοι το χρησιμοποίησαν στην Ελλάδα και ακόμα λιγότεροι έφτιαξαν ήχους για αυτό. Το όργανο αυτό έχει γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό κυρίως από Βαλκάνιους πληκτράδες (Αλβανία Σερβία Κόσοβο Σκόπια) και φυσικά λόγω του Amza ο οποίος όμως δεν βασίζεται μόνο στους ήχους του αλλά είτε το συνδυάζει και με το Triton Studio μιξάροντας με midi τους ήχους τους ή το χρησιμοποεί ως Controller γιατί τον βολεύει η ροδέλα και τα μικρά πλήκτρα για ταχύτητα

3.Αξίζει μόνο αν του αφιερώσεις εξωτερική μονάδα εφφέ Korg Pandora PX4D για παράδειγμα. Εγώ αυτό του έχω βάλει γιατί ο ήχος του είναι εντελώς dry χωρίς αυτό.

4.Δεν χρειάζεται να έχεις cartridge για να του περάσεις ήχους. Mπορείς να του περάσεις με system exclusive αρχεία με μια εφαρμογή για μεταφορά midi δεδομένων. Το μόνο που θες είναι ενα midi interface (πχ Κάρτα ήχου με midi in/out) Midi in και out απαιτείται ταυτόχρονα λόγω "handshake".

5.Έχει 16 preset ήχους σε μια Preset Bank και άλλους 16 σε μια Internal Bank. Οι ήχοι της Preset δεν σβήνονται ούτε μπορούν να αποθηκευθούν άλλοι από πάνω τους. Aντιθέτως οι ήχοι της Internal είναι επανεγγράψιμοι

6.Στο όργανο υπάρχει και μια Cartridge Bank η οποία μπορεί να αποθηκεύει ήχους όταν έχεις cartridge στο όργανο. Υπάρχουν 2 τύποι Cartridge για το Casio CZ-101. O πρώτος είναι ο RA-3 ο οποίος αποθηκεύει maximum μια τράπεζα των 16 ήχων. Ο δεύτερος και πιο σπάνιος τύπος είναι ο RA-6 που σου δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις 4 τράπεζες των 16 ήχων. Άρα:

-Casio CZ-101 χωρίς Cartridge: Maximum 32 patches on board

-Casio CZ-101 + RA-3 CARTRIDGE: Maximum 48 patches on board

-Casio CZ-101 + RA-6 CARTRIDGE: Maximum 96 patches on board.

Eγώ θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω την RA-6!!

7.Πέρα από το τροφοδοτικό του οργάνου θα χρειαστεί να έχεις και μπαταρίες (6 μεγάλες) διότι συντηρούν τη μνήμη του οργάνου (Τεχνολογία 1984 βλέπεις!!)

Όποια άλλη πληροφορία χρειαστείς εδώ είμαστε

Γεια σου λαικε πληκτρα!!!Για πες και σε μας ποσο το πηρες και θεωρεις οτι το πηρες σε καλη τιμη?Το οργανο ειναι μια απο τα ιδια,αν εχεις ασχοληθει καθολου με analog synth.Εχει καποιο ιδιαιτερο ηχο αλλα σε γενικες γραμμες...αυτο ειναι ολο.Το μονο που το κανει να ξεχωριζει απο τα αλλα ειναι το μεγεθος των πληκτρων,και το οτι εχει midi.Και φυσικα και τα καταληλα χερια για να το χειριστουν...Απο που εισαι?Βασικα θα επρεπε να το εχω παρει ηδη εγω αυτο το οργανακι,αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα εδινα αυτα τα λεφτα που ζηταν καποιοι που το πηραν και τωρα το κοιτουν με απογνωση....και δεν ξερουν που να το ακουμπισουν.

[email protected]

(DRGs)

Το όργανο δεν είναι καθόλου μια απο τα ίδια. Η μηχανή σύνθεσής του είναι αποκλειστική πατέντα της Casio και βασίζεται στη μέθοδο Phase Distortion. Δεν είναι αναλογικό όργανο αλλά ψηφιακό. Στο top panel του οργάνου υπάρχει σχεδιασμένο block diagram με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει την εντύπωση αναλογικής additive synthesis.

Όσο για ήχους μπορεί να κάνει πράγματα που έκαναν ανταγωνιστές του που κόστιζαν τα 5πλάσια χρήματα τότε.

Καλησπέρα καταρχήν

Ρε παιδιά τι είναι τόσο αυτό το πραγματάκι που κάνει τι διαφορά?

Φίλε μου steliosKam έχω ακούσει τρελές τιμές  γι αυτό το πράγμα.

Για δες και εδώ λίγο .

http://www.vintagesynth.com/index2.html

Όσο θέλει ο καθένας το κοστολογεί αλλα σε γενικές γραμμές με μεταφορικά από Αμερική που το βρίσκεις πιο εύκολα το φέρνεις με καμιά 450 € σε καλή κατάσταση. Δεν λέω οτι τόσο θα έπρεπε να κάνει αλλά τόσο το βρίσκεις σε καλή κατάσταση.

Ξέρω και περιστατικό βέβαια που άτομα έχουν δώσει μέχρι και 900€ για 1 CASIO χωρίς Cartridge και χωρίς Μultieffect

πρωτα απ'ολα φιλε korg_niko δεν εχω λογια να σε ευχαριστησω για τις τοσες πολλες πληροφοριες που μου εδωσες.πραγματικα μενω υποχρεος ;D.οσο για το οργανο μιας κ ο αλλος φιλος ρωταει για την τιμη το βρηκα 150 ευρω κ μεσα στη βδομαδα θα παω να το παρω.το οργανο το ειδα,ειναι απο γερμανια αγορασμενο πριν πολλα χρονια κ μαλιστα ειναι πρωτο χερι!!!!εκει ειναι που κολλησα!!!ο ανθρωπος που το εχει,καποτε επαιζε αλλα το βαρεθηκε και το αφησε.τωρα το εχει τυλιγμενο και παρατειμενο.γι'αυτο μαλλον κ το δινει.του πιανει χωρο.του ζητησα να μου πει μια τιμη και μου λεει 150 ευρω.Οταν ομως μου λετε,γιατι ξαναεπαναλαμβανω οτι δεν το γνωριζω καθολου το οργανο,οτι το βρισκεις γυρω στα 450 ευρω,τοτε μαλλον ειμαι τυχερος.Τι να πω ::)

Νίκο το αρχείο που έστειλες φίλε με τι ανοίγει? :'(

Να δούμε τι ακούμε από αυτό το μικροσκοπικό οργανάκι.

Αν και τα λατρεύω ότι και να είναι απορώ με τις τιμές που λέτε και εσείς.

Έχω ακούσει έχω δει τέτοιες τιμές και έλεγα τι λένε ρε αυτοί? Τρελοί είναι οι ψώνια?

Αλλά και πάλι απορώ. Το έχεις για να λες έχω? Δεν ξέρω.

Αξίζει τόσο πολύ ένα οργανάκι του 1985?

Η τεχνολογία πάει με χίλια .εδώ ένα pc παίρνεις και σε ένα χρόνο χωρίς αναβάθμιση είναι για πέταμα .Που λέει ο λόγος.

Εκτός παίδες αν το γουστάρετε  να το έχετε.

Εκεί πάω πάσο.

steliosKam  τότε μια χαρά είναι τα 150ευρώ. : ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου