takis Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2005 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2005 επειδη θελω να διαμορφωσω καταλληλα τον χωρο του home studio που φτιαχνω ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος να μου πει που πρεπει να βρισκονται η κιθαρα με τον ενισχυτη. ενας φιλος μου για παραδειγμα που ηταν στο σπιτι του scott henderson τον πηρε μου ειπε στο δωματιο του που ηχογραφει και του ειπε οτι τα τελευταια 3χρονια οτι βγαινει στην κυκλοφορια η ηχογραφηση της κιθαρας εχει γινει αποκλειστικα στο σπιτι του.εκει εχει ενα ξεχωριστο δωματιο που το εχει μονωση και που βρισκεται μεσα σε αυτο μονο ο ενισχυτης του αλλα ενας παραγωγος στην αγγλια ειπε ενος...αλλου φιλου μου οτι η κιθαρα ειναι καλυτερα να βρισκεται στο ιδιο δωματιο με τον ενισχυτη γιατι και λογω των ξυλων εχει πιο καλο reasonance και γενικα ειναι καλυτερα τι απο τα δυο μου προτεινετε;να κανω στο studio μου και ενα ξεχωριστο χωρο για τον ενισχυτη ή ενα χωρο για ολα και να τελειωνω... σκεφτομαι που θα μου βγει και πιο φτηνα η μονωση αν βαλω τον ενισχυτη σε ξεχωριστιο δωματιο γιατι θα ειναι πιο μικρος ο χωρος,αλλα μετα πως θα βγει ο ηχος;ποσο επηρρεαζει τον ηχο της κιθαρας ενα μικρο δωματιο απο ενα πιο μεγαλο :roll: heeeelp :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gerasimos Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2005 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2005 Από πλευράς ερμηνίας, η καλύτερη λύση είναι να βρίσκεσαι στο ίδιο δωμάτιο με τον ενισχυτή σου. Αν τώρα κάνεις εσύ και την ηχοληψία τα πράγματα αλλάζουν καθώς δεν θα μπορείς να ελέγξεις τη λήψη του μικροφώνου παρά μόνο με την τεχνική του "δοκιμάζω να γράψω κάτι, το ακούω και ξανα-ρυθμίζω το μικρόφωνο". Σε αυτή τη περίπτωση είναι καλύτερα να έχεις τον ενισχυτή σε άλλο δωμάτιο και εσύ να παίζεις από άλλο δωμάτιο. Έτσι μπορείς να ελέγχεις καλύτερα το τι πραγματικά θα ηχογραφήσεις και μπορείς να "τσιτώσεις" τον ενισχυτή σου όσο θέλεις χωρίς να κουφαθείς. Συνίσταται να έχεις 2 δωμάτια. Αν το σηκώνει η τσέπη σου είναι ό,τι καλύτερο. Ο λόγος είναι ότι πρέπει ο ήχος που βγαίνει από τα monitor να μην επιβαρύνεται με τον ήχο της πηγής σου, αλλιώς δεν κάνεις σωστό monitoring, και έχεις και feedbacks. Ιδίως αν πρόκειται να κάνεις και λήψεις με πυκνωτικά μικρόφωνα. Μία ενδιάμεση λύση είναι όταν κάνεις την ηχογράφηση (στον ίδιο χώρο) να παίζεις με ακουστικά. Δεν μου αρέσει αλλά βολεύει. Πάλι όμως πρέπει να έχεις προ-αποφασίσει για τις συνθήκες λήψης μέσω δοκιμών. Αυτό με τα ξύλα και το resonance δεν το κατάλαβα για να πω την αλήθεια... Γεράσιμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2005 OP Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2005 thanks γερασιμε :wink: βασικα τωρα ηχογραφω με ακουστικα ετσι δεν εχω προβλημα οσο αναφορα τον ήχο που βγαίνει από τα monitor να επιβαρύνεται με τον ήχο της πηγής μου.αρα δεν εχω προβλημα με το monitoring,ουτε εχω feedback :wink: ηθελα να σε ρωτησω γιατι δεν σου αρεσει με ακουστικα.δεν θεωρειται σωστο; για το reasonance εννοω οτι η κιθαρα "ανταποκρινεται "πιο καλα οταν ειναι στο ιδιο δωματιο με ενισχυτη.εχει πιο καλο sustain επειδη ειναι κοντα το ηχειο του ενισχυτη με τους μαγνητες της κιθαρας.αρα εχεις feedback οταν παιζεις...[/img] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2005 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2005 Οποτε κάνω overdubs ακόμα και σε επαγγελματικά στούντιο προτιμω να γράφω απο το control room & να έχω τον ενισχυτή μεσα στο recording room.Ετσι ακούω απο τα monitors και οχι απο ακουστικά & βέβαια ακούω τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ μου ήχο (ετσι οπως γραφεται) μεσα στο κομματι. Επίσης δεν μου πέρνουν τα αυτιά οι υψηλές εντάσεις των ακουστικών (μια και ΔΕΝ χρειάζονται) & του ενισχυτή.Αν θέλω feedback ανεβάζω την ενταση των monitors & πλησιάζω την κιθάρα μου :wink: www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2005 OP Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2005 οκ ευχαριστω παιδια θα κανω μια δοκιμη πριν καπου που ελπιζω να βρω για να δω τις διαφορες και μετα βλεπουμε.για να δω και πως θα τον διαμορφωσω τον χωρο.παντως μου φαινεται λιγο ..περιεργο να ειναι ο ενισχυτης σε αλλο δωματιο...ασχετα αν ειναι το σωστο...δεν ειναι τυχαιο που εχουν καταληξει να ηχογραφουν ετσι 2μεγαλα ονοματα στον χωρο της ηλεκτρικης κιθαρας οπως ο scott henderson αλλα και ο superfunk :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gerasimos Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2005 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2005 ηθελα να σε ρωτησω γιατι δεν σου αρεσει με ακουστικα.δεν θεωρειται σωστο; ¶μα είσαι στον ίδιο χώρο με τον ενισχυτή σου' date=' ο οποίος φαντάζομαι θα παίζει σε ...αξιοπρεπείς εντάσεις, είναι αδύνατο, ό,τι ακουστικά και να έχεις, να ακούς μόνο το σήμα των ακουστικών στα αυτιά σου. Έχεις λοιπόν ένα ακουστικό μπάχαλο να διαχειριστείς (τον ήχο του ενισχυτή έξω από τα ακουστικά, τον ήχο της κιθάρας από τα ακουστικά - monitor, τα υπόλοιπα όργανα από τα ακουστικά), το οποίο βέβαια, αν το έχεις κάνει πολλές φορές και έχεις μάθει "τυφλοσούρτη" τις σωστές ρυθμίσεις είναι αμελητέο. για το reasonance εννοω οτι η κιθαρα "ανταποκρινεται "πιο καλα οταν ειναι στο ιδιο δωματιο με ενισχυτη.εχει πιο καλο sustain επειδη ειναι κοντα το ηχειο του ενισχυτη με τους μαγνητες της κιθαρας.αρα εχεις feedback οταν παιζεις... Για το feedback έχεις δίκιο, όπως είπα "εκφραστικά" είναι σωστό να είσαι κοντά στον ενισχυτή. Δεν ξέρω αν το feedback μέσω των monitors (SUPERFUNK) είναι ακουστικά το ίδιο με το feedback του ενισχυτή...χμμμ :) κάτι σαν ...σεξ με προφυλακτικό; παντως μου φαινεται λιγο ..περιεργο να ειναι ο ενισχυτης σε αλλο δωματιο...ασχετα αν ειναι το σωστο... Την πρώτη φορά είναι όντως περίεργο το αίσθημα, να παίζεις δηλαδή σε ένα δωμάτιο και ουστιαστικά να ακούς τη δόνηση του ενισχυτή από το δίπλα δωμάτιο ("που είναι ο ήχος μου;;;")...αλλά συνηθίζεις. Πολλές φορές είναι καλύτερο μαλίστα γιατί έχεις και άμεση αντίληψη, άρα και λόγο, σχετικά με το τι κάνει ο ηχολήπτης σου, οπότε μπορείτε μαζί να στρώσετε τον ήχο. Γεράσιμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση