pliktras1234 Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2008 Καλησπέρα Νίκο. Έκανα τις ρυθμίσεις αυτές που μου είπες αν κατάλαβα καλά μετά από τις ρυθμίσεις που κάνω αριστερά στην οθόνη του pa 50 εκεί που έχει ας πούμε τέσσερις μπαντες με του ήχους σου από επιλογή από τα perform, όταν κάνεις τις επιλογές που λες στην τρίτη μπαντα διαλέγεις ήχο για το Gem και στην πρώτη δεύτερη για το pa50 . αλλά αν έχω ήχο στα perform χρησιμοποιώντας όλες τις μπαντες τότε αναγκαστικά αλλάζει και ο ήχος του pa 50. αν τα λέω καλά έχει καλός αν όχι πες μου λίγο ποιο περιγραφικά τι να κάνω. Από το global ας πούμε π.χ αριθ. Σελίδας κ.τ.λ Και κάτι τελευταίο στο midi setup παίζει κάτι αλλά δεν καταλαβενω τι. De fault accordion1 Master kbd accordion2 Seguener 1 accordion3 Seguener 2 extern.seg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
korg_nikos Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2008 Καταρχήν δεν καταλαβαίνω το μήνυμά σου. Τι είναι η μπάντα? Θα πρέπει να στήσω ένα set up με ένα master controller το οποίο να ελέγχει ένα track του PA-80 μου το οποίο όμως να μην ακούγεται όταν παίζω με το PA-80. Είναι μια δουλειά που πρέπει να βρω λίγο χρόνο για να την κάνω και να σου απαντήσω. Νομίζω οτι γίνεται πάντως. Ασε με λίγο να το ψάξω στο menu του PA80 και θα σου απαντήσω γιατί προς το παρόν δεν έχω το Pa80 μπροστά μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pliktras1234 Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2008 Φίλε Νίκο. Με τον όρο μπάντα εννοώ την δεξιά πλευρά τις οθόνης εκεί που είναι οι ήχοι Π.χ επιλέγεις ήχο από τα perform και όταν πατήσεις exit δεξιά έχει τους ήχους που αποτελείτε ο ήχος που έχεις επιλέξει. Στην τρίτη σειρά αφού κάνω αυτά που είπες πριν, από εκεί μπορώ να επιλέξω ήχο για το gemaki αλλά από τα program. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται βασικά αλλά φιλαράκι με τι υσιχία σου όποτε μπορείς . Ελπίζω να βγάλω άκρη σου είπα με την τεχνολογία δεν πάμε καλά. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Π.χ grand piano μια μπάντα για να καταλάβεις τι λέω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
korg_nikos Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2008 Λοιπόν δεν έχω δοκιμάσει ακόμα στην πράξη άλλά δοκίμασε και το εξής. Κάνε mute στην 3 σειρά της μπάντας όπως λες (δηλαδή στο Upper Track 3 όπως λέω εγώ) και δοκίμασε να παίξεις απο το Gem. Mute κάνεις πατώντας τα 2 κουμπιά ακριβώς δεξιά απο τον ήχο που θέλεις. (Οταν γίνεται mute το εικονίδιο του μικρού πιάνου δεξιά από το όνομα του ήχου χάνεται) Κανονικά θα πρέπει απο το Gem, να ακούς τον ήχο που είναι στο Upper track 3 και μόνο αυτόν. Όταν θα παίζεις απο το Pa80 δεν θα τον ακούς γιατί είναι muted. Aν τώρα δεν τον ακούς από το Gem αλλά ούτε απο το PA-50 πήγαινε στο Global στη σελίδα Gbl: Midi In Ctl 2 και στη δεξιά στήλη στην 2η γραμμή θα δεις... Mute In: Off ή Οn Δοκίμασε να το αλλάξεις μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα (Nα ακούς δηλαδή τον ήχο όταν παίζεις απο το Gem και να μην τον ακούς όταν παίζεις απο το Pa50) Με λίγα λόγια "λες" στο Pa50 σου να πάιζει το Upper 3 όταν λαμβάνει εντολή μέσω Midi In από το Gem αλλά να μην το παίζει όταν λαμβάνει εντολή απο το δικό του κλαβιέ. Έτσι ό,τι ήχο βάζεις στο upper 3 θα είσαι σε θέση να τον παίζεις και να τον ακούς μόνο απο το Gem Δοκίμασε και τα ξαναλέμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
korg_nikos Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2008 Eπίσης να σου αναφέρω και κάτι ακόμα. Ένα performance είναι ένα σύνολο ήχων programs (maximum 3 για σόλο οι οποίοι μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα και 1 για lower (συνήθως τον χρησιμοποιούμε για μπάσο ή πλάτες)) Το pa50 και το Gem δεν μπορούν να παίξουν το καθένα διαφορετικό performance την ίδια στιγμή. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι το κλαβιέ του pa50 να παίζει 1,2 ή και 3 ήχους (αντίστοιχα upper 1,2 και 3) για solo και έναν τέταρτο στο αριστερό lower split. Το Gem σε αυτήν την περίπτωση θα μπορεί να παίξει οτι και το Pa50 αλλά δεν θα έχεις "ανεξαρτησία". Αν θες το Gem να παίζει ήχο που να μην τον ακούς όταν παίζεις με το pa50 θα πρέπει να "θυσιάσεις" ένα upper track της performance για να το κάνεις mute έτσι ώστε να ακούγεται μόνο μέσω του κλαβιέ του Gem. Aν θέλεις ο ήχος του Gem να είναι ακόμα πιο πλούσιος τότε θα πρέπει να "θυσιάσεις" και 2ο upper track απο το pa50 να το κάνεις mute και αυτό, έχοντας μόνο ένα διαθέσιμο ήχο απο το Pa50 και 2 ταυτόχρονα απο το Gem. To να έχεις 1 performance στο Pa50 και άλλο performance στο Gem Ξ Ε Χ Ν Α Τ Ο ! ! Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να διαχειρίζεσαι τα 3 upper tracks μιας μόνο performance όπως σου περιέγραψα παραπάνω. Αλλιώς θα χρειαζόσουν 2 γεννήτριες Pa50. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pliktras1234 Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2008 Φίλε μου Νίκο. Γίνετε ότι ακριβός λες παραπάνω . Upper 1 και 2 παίζει το pa Upper 3 to gemaki μου. απλά επιδή έχω ήχους στο performance Upper 1,2.3 αναγκαστικά θυσιάζω κάτι. To να έχεις 1 performance στο Pa50 και άλλο performance στο Gem Ξ Ε Χ Ν Α Τ Ο ! ! Αυτό φίλε μου πολύ καλό κάτι τέτοιο φανταζόμουν έμεινα με τι φαντασία. Τελικά το Upper είναι η μπάντα πω πω θεούλη μου να διαβάζει κανείς το forum αυτό ρεζίλη θα λέει τι Βλάχος είμαι . Πάντως ρε φίλε πέρα από όλα σε ευχαριστώ πάρα πολύ τι να πω χίλια ευχαριστώ. Να είσαι καλά, δεν πίστευα ποτέ ότι στο ιντερνετ και τα forum θα έβγαζα άκρη. Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
korg_nikos Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2008 Σε αυτό το forum πάντα θα βγάζεις άκρη... :) :) Για να μην παρεξηγηθώ οτι περιαυτολογούμαι δεν το λέω φυσικά για μένα...άλλά για το επίπεδο αυτού του forum. Να είσαι καλά. Ό,τι άλλο χρειαστείς ψάξε ή ρώτα στο forum. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
korg_nikos Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2008 Eπίσης μια άλλη ιδέα για να εμπλουτίσεις τον ήχο που θα παίζεις απο το κλαβιέ του Gem είναι η εξής. Αν έχεις κάποιο mixer σύνδεσε τα 2 όργανα σε 2 κανάλια και στείλε τον ήχο απο το master της κονσόλας στα ηχεία σου. Με το παραπάνω set up που σου επιτρέπει να παίζεις ήχο του Pa50 από το GEM κάνε το εξής. Επέλεξε έναν ήχο απο το Gem που σου αρέσει. Ο ήχος αυτός θα βγαίνει από την έξοδο του GEM κάθε φορά που παίζεις από το GEM και η ένταση του δεν είναι στο 0. Aυτός ο ήχος θα συνδυάζεται με τον ήχο Upper 3 που θα παίζει το PA50 παίρνοντας εντολή από το κλαβιέ του Gem ο οποίος όμως θα φτάνει στην κονσόλα από την έξοδο του Pa50. Άρα έχεις τα εξής: 1. Volume PA50 ανοιχτό και Volume Gem κλειστό Παίζεις συγχορδίες και Upper 1 και 2 από PA50 και το Upper 3 από το Gem. O ήχος φτάνει στην κονσόλα από την έξοδο του Pa50 και τον κάνεις Master από το fader του καναλιού στο οποίο εισέρχεται το σήμα του PA50 2.Volume PA50 ανοιχτό και Volume Gem ανοιχτό Παίζεις συγχορδίες και Upper 1 και 2 από PA50. Το Gem παίζει το Upper 3 το οποίο εξέρχεται απο την έξοδο του Pa50 αλλά ταυτόχρονα παίζει και τον δικό του ήχο ο οποίος βγαίνει απο τη δική του έξοδο και φτάνει στο κανάλι της κονσόλας στο οποίο έχεις συνδέσει την έξοδο του Gem. To mix μπορείς να το ελέγχεις από το Volume του Gem ή απο το κανάλι της κονσόλας στο οποίο έχεις συνδέσει το Gem. Το μόνο που θέλει προσοχή σε αυτήν την περίπτωση είναι -αν χρησιμοποιείς κλίμακες- θα πρέπει να ξεκουρδίζεις και τα 2 όργανα το ίδιο για να ακούγονται οι ήχοι Gem και Upper 3 σωστά. Βάζοντας μόρια στο upper 3 δεν σημαίνει οτι το Gem θα τα αναγνωρίσει αυτόματα. Νίκος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
korg_nikos Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2008 Φίλε μου Νίκο. Γίνετε ότι ακριβός λες παραπάνω . Upper 1 και 2 παίζει το pa Upper 3 to gemaki μου. απλά επιδή έχω ήχους στο performance Upper 1,2.3 αναγκαστικά θυσιάζω κάτι. Σχετικά με τη "θυσία" του upper 3. Έχε στο νου σου οτι κάθε ήχος program ακούγεται τόσο "φτωχός" όσο λιγότεροι oscilators συμμετέχουν σε αυτό. Οι περισσότεροι ήχοι programs που κυκλοφορούν για τη σειρά PA βασίζονται σε 2 oscilators (αναφέρονται ως osc στο όργανο) Αυτό που μπορείς να κάνεις στο Pa50 σου είναι να φτιάξεις programs τα οποία θα βασίζονται σε 3 ή 4 (maximum) oscilators. Αυτό το κάνεις όταν τρέχεις το Pa50 σου στο program mode στο οποίο λειτουργεί ως ένα sample based synth. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να φτιάξεις ενα program (ήχο) ο οποίος να αποτελείται απο 4 διαφορετικά βασικά δείγματα. Σκέψου ενα performance που χρησιμοποιεί 2 upper tracks και σου ακούγεται ικανοποιητικά. Αν δεις ποια samples χρησιμοποιούν τα programs που έχουν αναχθεί στα upper track 1 και 2 (και έιναι σχεδόν σίγουρο οτι χρησιμοποιούν μόνο 2 από τα 4 που μπορούν να χρησιμοποιήσουν) μπορείς να κάνεις το εξής. Φτιάχνεις ένα program το οποίο αποτελείται απο 4 oscilators. Στους 2 πρώτους βάζεις τα samples που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα που είναι στο upper track 1 και στους 2 δεύτερους βάζεις τα samples που χρησιμοποιεί το program που ειναι στο upper track 2. Kάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις στις εντάσεις και σε οτι άλλο edit θες έχεις καταφέρει να φτιάξεις τον ήχο σε ότι αφορά το solo μιας "performance" σε ένα program. Έτσι το program αυτό μπορεί εκ νέου να ανατεθεί σε μια άλλη performance ως upper 1,2 ή 3 και από μόνο του να ακούγεται πιο πλούσιο (σαν να ήταν performance από μόνο του) Το νέο program αυτό μπορείς να το αναθέσεις σε οποιο upper θες και μπορείς να το παίξεις είτε από το PA50 είτε ανεξάρτητα από το GEM όπως συζητήσαμε παραπάνω. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι υπομονή δημιουργικότητα και φυσικά χρόνο! Το γεγονός οτι οι περισσότεροι ήχοι programs του Pa50 αλλά και άλλων της σειράς PA βασίζονται σε 2 oscilators και όχι σε 4 που παρέχει κανονικά το όργανο, νομίζω οτι οφείλεται στο οτι οι ήχοι που κυκλοφορούν αριστερά και δεξιά έχουν γίνει από τα Triton τα οποία διαθέτουν μόνο 2 oscilators σε αντίθεση με το PA50. Το θέμα είναι να μην μένεις στο τι υπάρχει έτοιμο αλλά να δοκιμάζεις να φτιάχνεις και δικό σου υλικό κάνοντας όσο το δυνατό καλύτερη χρήση των εργαλείων που σου παρέχει το Pa50 σου. Νίκος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-OurDarkness Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2008 To να έχεις 1 performance στο Pa50 και άλλο performance στο Gem Ξ Ε Χ Ν Α Τ Ο ! ! Νίκο: Το να έχεις ένα performance σε κάποιο synth και άλλο σε ένα άλλο synth, γίνεται αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερα από ένα καλώδιο. Όταν στέλνεται ένα MIDI μήνυμα τύπου PC (δηλαδή Program Change) εσωτερικά αποστέλλονται 3 σημαντικές πληροφορίες, 1. το MIDI κανάλι, 2. η αλλαγή της τράπεζας (bank) και 3. η αλλαγή του ήχου μέσα στην τράπεζα. Εάν το MIDI μήνυμα αυτό περάσει από ένα logic editor μπορεί να γίνει επεξεργασία πάνω στο μήνυμα. Γενικά για να επιλεχθεί κάποιος άλλος ήχος δεν είναι τίποτε άλλο παρά προσθαφαιρέσεις πάνω στο PC που στέλνει το πρώτο synth, δηλαδή με άλλα λόγια ένα offset. Το σημαντικό πρόβλημα όμως ξεκινά από την στιγμή που για άλλο τραγούδι χρειάζονται άλλοι ήχοι, οπότε με συγκεκριμένο offset ως προς το τι έρχεται σαν MIDI, πάντα θα υπάρχει και η αντιστοιχία στο τι παίρνει το δεύτερο synth. Ένα παράδειγμα: Αν π.χ. ο ήχος στο πρώτο synth είναι ο #001 και στο δεύτερο synth θέλουμε τον ήχο #007, τότε προσθέτεις ένα 6 στον logic editor και είσαι οκ. Όμως εάν στο δεύτερο τραγούδι χρειαστεί να αλλάξεις ήχο και να πας στο #002, τότε και το δεύτερο synth θα πάει στο #008. Αλλιώς χρειάζεται διαφορετικό προγραμματισμό ανά track/program. Στο Cubase και στο Logic γίνεται εύκολα αλλά είναι πολύ δύσκολο χωρίς την χρήση computer. Μεταξύ όμως του PA50 και του GEM, όπως σωστά είπες, δεν γίνεται. Για performance δεν το συζητώ γίνεται ψιλοχαμός, (όχι ότι δεν γίνεται), απλά γιατί σε κάθε performance οι ήχοι έχουν το δικό τους MIDI κανάλι (όχι απαραίτητα βέβαια), οπότε τα πράγματα μπλέκουν πολύ περισσότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση