Earendil Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 Μπορει εγω να μην εχω βιωσει μεροδουλι-μεροφαι, αλλα το βιωνουν οι καθαριστριες στην σχολη μου και μεσα απο αυτες το βιωνω και εγω. Το βιωνω μεσα απο τους αστεγους ζητιανους του δρομου και τους ναρκομανεις. Τα επιχειρήματα σου είναι-κατά τη δική μου γνώμη- διάτρητα, αλλά ειδικά το παραπάνω τμήμα θα ήταν ξεκαρδιστικό αν δεν ήταν τόσο προσβλητικό για τόσο πολλούς ανθρώπους. Εν αγνοία σου ή όχι, μας εμπαίζεις, και το ξεχειλώνεις με το ινστρουκτορικό σου ύφος. Ανασκεύασε το ή εξαφάνισε το, να χαρείς. Δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως προσβαλλω. Εξηγησε μου και αν οντως εχω λαθος, θα ανασκεβασω και θα το σβησω. Μπορει απλα να παρεξηγηθηκαν τα λεγομενα μου, οποτε γινε λιγο πιο σαφης σε παρακαλω. ΟΚ. Κοίτα, δεν τραβάω ζόρι με τη ζωγραφική (αν εξαιρέσεις ότι δεν μ'αρέσει ο Καντίνσκυ), και μπράβο που μπορείς να εξοικονομείς κάποιο χαρτζηλίκι έτσι. Αλλά είναι πολύ τραβηγμένο να ισχυρίζεσαι ότι βιώνεις ο,τιδήποτε μέσα από το βίωμα των άλλων. Αν το κυνήγι του μεροκάματου, σαν απτή πραγματικότητα, δεν σου έχει χτυπήσει ακόμα την πόρτα, αρκέσου σ'αυτό, και καλύτερα μη σπεύδεις να ισχυριστείς πως μοιράζεσαι το βίωμα της καθαρίστριας ή του άστεγου. Γιατί δεν το μοιράζεσαι. Ευτυχώς. Εν πάσει περιπτώσει, και επειδή μάλλον ο μήνας σου βγαίνει με δανεικά (πάλι ευτυχώς), αυτά που έγραψες θεωρώ ότι προσβάλλουν αυτούς που ιδρώνουν συστηματικά-και δη με αβέβαια ανταλλάγματα. τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 Αλλά είναι πολύ τραβηγμένο να ισχυρίζεσαι ότι βιώνεις ο,τιδήποτε μέσα από το βίωμα των άλλων. Αν το κυνήγι του μεροκάματου, σαν απτή πραγματικότητα, δεν σου έχει χτυπήσει ακόμα την πόρτα, αρκέσου σ'αυτό, και καλύτερα μη σπεύδεις να ισχυριστείς πως μοιράζεσαι το βίωμα της καθαρίστριας ή του άστεγου. Γιατί δεν το μοιράζεσαι. Ευτυχώς. Εν πάσει περιπτώσει, και επειδή μάλλον ο μήνας σου βγαίνει με δανεικά (πάλι ευτυχώς), αυτά που έγραψες θεωρώ ότι προσβάλλουν αυτούς που ιδρώνουν συστηματικά-και δη με αβέβαια ανταλλάγματα. Ήθελα να γράψω πάνω κάτω τα ίδια αλλά άφησα να απαντήσει ο o Earendil πρώτα μιας και είχατε αυτήν την άτυπη συνομιλία δεν έλεγε να μπω ξέμπαρκος. Εγώ απλά έχω να προσθέσω ότι δεν μπορεί να ξέρει κανείς την ζωή του διπλανού απλά βλέποντάς τον. Στην ουσία έτσι κρίνουμε απ'το εξώφυλλο, κάτι που θεωρητικά προσπαθούμε όλοι να αποφύγουμε. Σε προηγούμενό μου ποστ γράφω: Πραγματικά, έχοντας δει με τα μάτια μου μερικά πράγματα, είναι προφανές ότι δεν θα μπορέσω ποτέ να κατανοήσω/εμπεδώσω την ανέχεια, τον φόβο, την καταπίεση και τη δυστυχία που έχουν περάσει ορισμένοι λαοί στο παρελθόν χωρίς να βιώσω και γω ο ίδιος κάτι αντίστοιχο. Γι'αυτό ο φίλος (αν και ολίγον τι γκαντέμης ;D) Earendil έχει μεγάλο δίκιο σ'αυτό που σου επισημαίνει. Μερικές φορές με το να λες ότι μπορείς και συμμερίζεσαι τον πόνο/βίωμα κάποιου ενώ η ζωη σου είναι μακριά από αυτά τα βιώματα προσβάλεις τον ίδιο και στην ουσία υποβαθμίζεις αυτά που έχει περάσει. Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
deadendmind Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 Σε καμια περιπτωση δεν ισχυριστικα πως βιωνω αμεσα, αυτο που περναν οι προαναφερθεντες. Δεν εμπαιζω και δεν κοροιδευω κανεναν. Σου ειπα πως βιωνω τον πονο τους, υπαρχει μεσα στην καθημερινοτητα μου, δεν ξερω πως αλλιως να στο πω. Λεω πως δεν ειναι αναγκη να σου χτυπησει την πορτα η ανεργια, για να την αντιληφθεις, δεν ειναι αναγκη να εισαι ναρκωμανης για να τα αναγνωρισεις τα ναρκωτικα σαν σοβαρο κοινωνικο προβλημα, κ.ο.κ. Αισθανομαι τυχερος που δεν ανοικω σε καποια απο τις παραπανω κατηγοριες. Αλλα ποναω με αυτα που βλεπω γυρω μου. Στο λεω οσο πιο απλα μπορω, δεν ξερω τι το προσβλητικο εχουν ολα αυτα τα λογια μου, και αν με ηξερες, δεν θα το επερνες ετσι. Νιωθω πολυ ασχημα που παρεξηγησες αυτα που ειπα, γιατι επουδενει, απο την σιγουρια του καναπε μου και της ζεστασιας του σπιτιου μου δεν θα τολμουσα να πω πως "ΞΕΡΩ" πως ειναι η ελλειψη στεγης. Απλα βλεπω και νιωθω πως ειναι η ελλειψη στεγης. ΔΕΝ ειμαι ινστρουχτορας, και ελπιζω να αναφερεσαι στην γενικοτερη ερμεινεια του ορου και να μην παρομοιαζεις τα λεγομενα μου με αυτα των ινστρουχτορων των κομμουνιστικων κομματων της ΕΣΣΔ ειναι τουλαχιστον τραγικο εκ μερους σου,και ουτε αναλωνομαι να αναλυω σε σαλονια την εργατοζωη.Το να αντιλαμβανεσαι εναν απλα πολιτικοποιημενο λογο σαν ινστρουχτορισμο, μονο ελλειψη πολιτικοποιησης μπορει να μου δειξει προσωπικα. Ουτε επιτακτικο χαρακτηρα εχουν τα λεγομενα μου, ουτε τα παρουσιαζω ως την μοναδικη αληθεια. Λεω αυτα που σκεφτομαι και στηριζω. Οσο για τα επιχειρηματα μου, εισαι παραπανω απο ευπροσδεκτος να τα διατρησεις. Αυτο το θρεντ ειναι η αποδειξη πως δεν γινεται να πραγματοποιηθουν πολιτικες συζητησεις μεσω νετ. Οδηγουμαστε σε ασκοπες παρεξηγησεις που εκτρεπουν την κουβεντα και δεν μπορει να καταληξεθ πουθενα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 δεν γινεται να πραγματοποιηθουν πολιτικες συζητησεις μεσω νετ. Εδώ που τα λέμε και οι face-to-face πολιτικές συζητήσεις συνήθως δεν καταλήγουν πουθενά, πόσο μάλλον μέσα από νετ.΄ Κώστα, άλλαξες άβαταρ και όπως επισημαίνω εδώ: ...Και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο ότι απουσία χαριτωμένης Νιππονέζας απαραιτήτως μετά μπανάνας ξεκινούν όλοι οι πόλεμοι... Άθελά σου είσαι η αιτία των έντονων μαχών στα thread του ΝΟΙΖ τελευταία! Σε θερμοπαρακαλώ να επιφέρεις την ειρήνη. Ο κλάδος ελιάς είναι ντεμοντέ. Ζήτω οι χαριτωμένες μικρές Νιππονέζες και οι γευστικές κίτρινες μπανάνες. Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
deadendmind Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 ...και ειναι η τελευταια φορα που δεχομαι σχολια για την οικονομικη μου κατασταση. Ειναι η 4η φορα που συμβαινει σε αυτο το φορουμ. Δεν με ξερεις, δεν ξερεις πως περναω, δεν ξερεις αν ειμαι δισεκατομυριουχος η αν τα βγαζω ισα ισα, δεν ξερεις ποσα λεφτα βγαζω και πως τα βγαζω κ.ο.κ. (οπως και εγω δεν ξερω για εσενα) και στο κατω κατω δεν σε αφορα. Περιορισου στα σχολεια περι του θεματος, και το αν βγαζω χαρτζιλικι απ την ζωγραφικη η αν ζω με δανεικα, κρατα τα για τον εαυτο σου. Ελπιζω να εξηγηθηκαμε, για να μην παρεξηγηθουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kwstas79 Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 Herr Jasemeister όντως ξεφτιλίστηκα χειρότερα και από τον αγαπητό Έλκαβλντ στο γνωστό θέμα, υπόσχομαι να επιστρέψω προστυχότερος όσο ποτέ. LEGO people live in houses made of their own flesh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Earendil Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 ...και ειναι η τελευταια φορα που δεχομαι σχολια για την οικονομικη μου κατασταση. Ειναι η 4η φορα που συμβαινει σε αυτο το φορουμ. Δεν με ξερεις, δεν ξερεις πως περναω, δεν ξερεις αν ειμαι δισεκατομυριουχος η αν τα βγαζω ισα ισα, δεν ξερεις ποσα λεφτα βγαζω και πως τα βγαζω κ.ο.κ. οπως και εγω δεν ξερω για εσενα. Περιορισου στα σχολεια περι του θεματος, και το αν βγαζω χαρτζιλικι απ την ζωγραφικη η αν ζω με δανεικα, κρατα τα για τον εαυτο σου. Ελπιζω να εξηγηθηκαμε, για να μην παρεξηγηθουμε. Πίστεψε με, την οικονομική σου κατάσταση δεν την γνωρίζω. Το σχόλιο που έκανα ήταν μια απλή μαντεψιά, ορμόμενη από το ότι σίγουρα έχεις μια κάποια σύνδεση Internet, ένα PC, και αρκετό ελεύθερο χρόνο, μιας και σ'αυτό το thread postάρεις όλη μέρα. Ε, μέχρις αυτού του σημείου είμαστε καρμπόν και, πίστεψε με, μόνο εύπορος δεν είμαι. Δεν έχω λοιπόν σοβαρή ένδειξη για να σε θεωρήσω κονομημένο. Τώρα, αν πίστεψες ότι τα σχόλια μου για τις δραστηριότητες σου γίνονται με δόλιο σκοπό, τί να πω; Το κατάλαβες λάθος. Αν κι εσύ συμφωνείς ότι τελικά μάλλον διαφωνούμε, τότε πράγματι εξηγηθήκαμε. Και σε ότι αφορά στην πλευρά μου, όχι, καθόλου δεν παρεξηγηθήκαμε. Απλά και μόνο, το περί βιωμάτων των πρεζάκηδων, αστέγων και καθαριστριών (αφού δεχτούμε ότι προφανώς δεν είσαι τίποτα απ'όλα αυτά, το κρίνω σαν ένα ελαφρά τη καρδία πεταμένο πυροτέχνημα. Α, και για την ελλειπή πολιτικοποίηση που μου εξακόντισες, δόξα τω Θεω έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν μου στερεί και τη γνώμη όμως, ε; τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 @ deadendmind Όλα καλά, αλλά δεν μπορεί να είμαστε όλοι οι αναγνώστες σου επιπόλαιοι. Γιατί όλοι (χωρίς καμία εξαίρεση) εισπράξαμε την εντύπωση ότι κάνεις κατήχηση υπέρ μίας συγκεκριμένης πολιτικής νοοτροπίας; Είτε διότι όντως το κάνεις (αυτό πιστεύω εγώ), είτε διότι πρέπει να ραφινάρεις τη γραφή σου ώστε να μην αφήνει τέτοια περιθώρια. Και στις δύο περιπτώσεις, ορθώς εγκαλείσαι. Για την οικονομική σου κατάσταση, ούτε καν είχα προσέξει ότι έχει ξανασυζητηθεί, αλλά ε, δεν είναι και κανένα φοβερό θέμα, τόσα και τόσα παιδιά έχουν δηλώσει που περίπου κινούνται οικονομικά, δεν είμαστε δα και το Σ.Δ.Ο.Ε... Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
deadendmind Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 Σε καμια περιπτωση δεν σου στερει την γνωμη. Αλλα ακομα περιμενω, με την οποια πολιτικοποιηση σου, να δω τα διατρητα επιχειρηματα μου, καθος και τον ινστρουκτορισμο και τον πατρονισμο που με διακρινει. Οσο για το "πεταμενο πυροτεχνημα", δεν μπορεις να ξερεις τα βιωματα μου, οποτε και δεν δεχομαι την κριτικη σου πανω σε αυτο. Θα ειναι καλυτερο λοιπον, να σκεφτομαστε πριν πεταξουμε την κριτικη μας αβιαστα, γιατι μπορει να πληγωσει τον αλλον. Και ολα αυτα δεν στα λεω προσβεβλημενος, ουτε μου εθιξες το πολιτικο μου ειναι. Απλα με πληγωσες. Σκεψου απλα την πιθανοτητα να εχω καποια παραπανω σχεση με τις κατηγοριες που ανεφερες και συνεπως μια παραπανω ευαισθησια. Και ξαναλεω, δεν ισχυριζομαι πως ΞΕΡΩ πως ειναι, αλλοιμονο, αν δεν εχεις βρεθεις σε αυτην την θεση δεν μπορεις να καταλαβεις ουτε στο ελαχιστο τι περνανε αυτοι οι ανθρωποι. Απλα εχω βιωσει τον πονο και τον καημο τους, καθως και την αδυναμια να τους βοηθησω. Και το αναγνωριζω σαν κοινωνικο προβλημα που πρεπει να ληθει. Αν εχεις ενσταση σε κατι απο αυτα, πες μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2008 Απαγορεύεται δηλαδή να έχουμε κάποιες ευαισθησίες για πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας αν εμείς οι ίδιοι δεν τα βιώνουμε προσωπικά??.. Φίλε Earendil, δυσκολεύομαι λίγο να κατανοήσω αυτή τη θέση... και είναι ίσως η πρώτη φορά μέσα στα 1000 και βάλε posts σου που μου συμβαίνει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση