Προς το περιεχόμενο

Modrec...recorded in Athens...mixed in NYC

Ottomo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

...όχι χωρίς gobos ήταν αν θυμάμαι καλά...στήσαμε αρκετή ώρα και με διάφορους τρόπους ώστε να δουλέψει όσο το δυνατόν καλύτερα...αρκετά room mics, ενισχυτές προσεκτικά ώστε να μην βγαίνουν out of phase, προσπάθησα να κανω το leakage  να δουλέψει υπέρ μας κάτι που πάντα προτιμώ απο την χωριστή ηχογράφηση...μια μπάντα που γουστάρει να παίζει μαζί μέσα στο στούντιο είναι κάτι που φάνεται στο τελικό προιόν...βέβαια δεν το κάναμε σε όλα τα κομμάτια επειδή ξεκινήσαμε αλλιώς...και είναι γεγονός οτι πολλοί μουσικοι φοβουνται να το κάνουν...μηπως δεν βγεί καλό κτλ αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι καλοί δίσκο γράφονται κυρίως live...όχι ολοκληροτηκά αλλα σε μεγάλο μέρος τους ακόμα και τώρα...γενίκώς τα 70s ήταν από τις καλύτερες εποχές στην ιστορία της ηχογραφημένης μουσικής για μένα τουλάχιστον...όλα είναι θέμα προτιμήσεων βέβαια αλλα πάντα όταν μια μπάντα έρχεται στο στούντιο μια απο τις πρώτες ερωτήσεις που τους κάνω είναι αν είναι προβαρισμένοι...η διαφορά σε οτιδήποτε ροκ όταν παίζεις live είναι τεράστια...κι αν δεν βγελι με την πρώτη τέλειο πάντα δεν πειράζει...ίναι προτιμότερη μια ηχογράφηση με ένα δυο μικρολαθάκια παρά μια άψυχη εκτέλεση χώρις ενέργεια. Φυσικά δεν εξαρτάται πάντα απο μένα αλλα όταν συμβαίνει αυτο....:)

www.fabliquid.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...όχι χωρίς gobos ήταν αν θυμάμαι καλά...στήσαμε αρκετή ώρα και με διάφορους τρόπους ώστε να δουλέψει όσο το δυνατόν καλύτερα...αρκετά room mics, ενισχυτές προσεκτικά ώστε να μην βγαίνουν out of phase, προσπάθησα να κανω το leakage  να δουλέψει υπέρ μας κάτι που πάντα προτιμώ απο την χωριστή ηχογράφηση...μια μπάντα που γουστάρει να παίζει μαζί μέσα στο στούντιο είναι κάτι που φάνεται στο τελικό προιόν...βέβαια δεν το κάναμε σε όλα τα κομμάτια επειδή ξεκινήσαμε αλλιώς...και είναι γεγονός οτι πολλοί μουσικοι φοβουνται να το κάνουν...μηπως δεν βγεί καλό κτλ αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι καλοί δίσκο γράφονται κυρίως live...όχι ολοκληροτηκά αλλα σε μεγάλο μέρος τους ακόμα και τώρα...γενίκώς τα 70s ήταν από τις καλύτερες εποχές στην ιστορία της ηχογραφημένης μουσικής για μένα τουλάχιστον...όλα είναι θέμα προτιμήσεων βέβαια αλλα πάντα όταν μια μπάντα έρχεται στο στούντιο μια απο τις πρώτες ερωτήσεις που τους κάνω είναι αν είναι προβαρισμένοι...η διαφορά σε οτιδήποτε ροκ όταν παίζεις live είναι τεράστια...κι αν δεν βγελι με την πρώτη τέλειο πάντα δεν πειράζει...ίναι προτιμότερη μια ηχογράφηση με ένα δυο μικρολαθάκια παρά μια άψυχη εκτέλεση χώρις ενέργεια. Φυσικά δεν εξαρτάται πάντα απο μένα αλλα όταν συμβαίνει αυτο....:)

Πραγματικά δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!!! +10000 ;) ;)

Έχεις δίκιο φίλε Ottomo, είναι πολύ καλή η αίσθηση του live και να παίζουν αξιόλογοι μουσικοί πάνω απ' όλα.

Αυτή η αίσθηση με έκανε να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον ζωντανό ήχο. Δυστηχώς βέβαια υπάρχει πολύ σαβούρα εκεί έξω αλλά στα χρόνια που δουλεύω έτυχαν 2-3 στιγμές μαγείας που μου άφησαν ανεξίτηλα σημάδια.

Δυστηχώς όμως δεν έτυχε να γράψω μια καλή μπάντα live σε στούντιο γιατί στο στούντιο που είμαι δεν έχουμε μεγάλο booth για ολόκληρη μπάντα.

Όσο για τον 70's ήχο θα συμφωνήσω 100%.

Ελπίζω να γυρίσουν λίγο οι παραγωγές προς τα κει γιατί σήμερα που υπάρχει και αρκετά καλύτερος εξοπλισμός, πιστεύω ότι μπορούμε να παράγουμε ηχητικά διαμάντια.

...είναι γεγονός....εγώ απο την άλλη φοβάμαι πολύ τον live  ήχο...κάνω πολυ σπάνια συναυλίες και μόνο με μπάντες που έχω ηχογραφήσει και ξέρω τα κομμάτια τους....είναι εντεώς διαφορετική προσέγγιση σε πολλά πράγματα και ίσων είναι ίγο δύσκολό για μένα να μπω σε αυτό το mood...(για τον ίδιο λόγο δεν έχω δίπλωμα οδηγησης...- άχρηστος-)αλλά ναι είναι δύσκολο να βρεις το σωστό επίπεδο εκτελεστών ώστε να βγει καλό το αποτέλεσμα...στα χρόνια μας έχει μάθει ολος ο κόσμος στο ξεφαλτσιζερ και το drum editing και είναι όντως μέρος του μοντέρνου ήχου αλλά είναι κρίμα...μια εμδομάδα συστηματική προβα θα δωσει 1000 φορες καλύτερο αποτέλεσμα... ;)

www.fabliquid.com

Θαυμάσια παραγωγή! Και το στυλ μου αρέσει, σαν Radiohead που συναντούν τους Bokomolech αλλά ελαφρά πιο "ξερό" και λιτό. Μπράβο, και σαν δείγμα δουλειάς (και γραφής) ιδιαίτερα αξιοσημείωτο από μένα...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

• 1 μήνα αργότερα...

...για όποιον ενδιαφέρεται και δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει απόψε στις 1900 τα παιδιά έχουν παρουσίαση του δίσκου στο Vinyl Microstore στα Εξάρχεια(Διδώτου 34, Αθηνα) ...χρειάζονται τη στήριξη μας νομίζω...free booze και διάφορα άλλα. c u there.

www.fabliquid.com

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου