Spyros Delta Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Ναι αλλά αυτά που λες delta είναι πολύ γενικόλογα. Προειδοποιησα γι'αυτο εδω Η απαντηση ειναι απλη και δεν χρειαζεται πολυ συζητηση. Η πραγματοποιηση της απαντησης δεν ειναι ευκολη. οι κιθάρες τους θα χαρακτηρίζονταν από πολλούς "ελιτιστές" ως χάρβαλα και κουπιά! Δεν ξερω με τι παιζαν οι "σουηνδοι", αλλα ποιος μου εγγυαται οτι τα "κουπια" αυτα δεν ειχαν τις προδιαγραφες που αναφερω? (καλα ξυλα, καλη συναρμολογηση και καλα ηλεκτρικα) Οι ελιτιστες.....Σε ποιους αναφερεσαι αληθεια? σε πραγματικους ελιτιστες ή σε αυτους που τους αρεσουν απλα τα super axes?. Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
jmone Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 όταν λέμε για χάλια κιθάρες μιλάμε ότι η squier ήταν άπιαστη κιθάρα για αυτούς στην καλύτερη ήταν replica squier ;D ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Βρε συνονόματε, εγώ γνωρίζω ότι είσαι επαγγελματίας και έχεις βαθιά γνώση όλων των σχετικών του παιξίματος και του εξοπλισμού, αλλά νομίζω ότι εδώ είμαστε για να δώσουμε μερικές χειροπιαστές οδηγίες κι όχι... χρησμούς. :) Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boukas Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Στην καλύτερη με καμιά ibanez και bcrich του κιλού ήταν και ελάχιστοι θα φόραγαν κανάν emg. Μετά τους άρπαξε όλους η esp και κυκλοφορούν με τις κιθάρες της. Εξάλλου μεγάλο ρόλο στην δημιουργία του λεγομένου σουιδικού ήχου, έπαιξε και η μετριότητα των οργάνων και των διαθέσιμων μέσων στα πρώτα χρόνια (φοτος από dismember, αλλά και των πρώιμων όσων αναφέρονται στην αρχή το αποδεικνύουν) Ως ελιτίστες αναφέρομαι σε αυτούς που θέλουν ντε και καλά κάποιος να έχει όργανα διαστημικά για να πει ότι βγάζει ήχο. Σε αυτούς αναφέρομαι. "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Βρε συνονόματε, εγώ γνωρίζω ότι είσαι επαγγελματίας και έχεις βαθιά γνώση όλων των σχετικών του παιξίματος και του εξοπλισμού, αλλά νομίζω ότι εδώ είμαστε για να δώσουμε μερικές χειροπιαστές οδηγίες κι όχι... χρησμούς. :) Αν απευθυνεσαι σε μενα, με αναγκαζεις να ψυχαναλυθω μονος μου :D Λοιπον ξεκινησα να ασχοληθω με το θεμα για να αποφυγουμε παλι να επικεντρωσουμε την προσοχη μας στις απαντησεις του στυλ "παρε αυτο το πεταλακι" και "αυτο το πολυεφφε" κλπ. Ηθελα να επιστησω λιγο την προσοχη στο θεμα των ΒΑΣΙΚΩΝ πραγματων, οπως : Καλη κιθαρα με καλα ηλεκτρικα και καλο λαμπατο ενισχυτη. Απο αυτα πρεπει να ξεκιναει η αναζητηση ενος καλου ηχου και οχι οπως ειδα πιο πανω να αρχιζει η αναζητηση καλης "πεταλιερας" (podx3-boss gt8). ;D :P Φυσικα και δεν μπορουσε να εχει αλλη μορφη η προταση μου εκτος απο μορφη "χρησμου" γιατι η αναζητηση του αγιου δισκοποτηρου ειναι παιχνιδακι μπροστα στην αναζητηση των παραπανω τριων "απλων" πραγματων και περισσοτερο στο "παντρεμα" τους. ;D Κοιταζουμε το δασος και χανουμε το δεντρο (αυτο το καλο που βγαζει τα καλα ξυλα :D :D) ΥΓ δεν κατηγορω τα πιοντια κλπ, αλλωστε εχω και γω τετοια και εχουν τις ευκολιες τους αλλα ο "ηχος" ειναι αλλου. Και λυπαμαι που ακουω τοσο καλους παιχτες (γιατι ποσοστιαια στην ελλαδιτσα εχουμε πολυ καλυτερους παιχτες απο UK, USA κλπ) να ακουγονται σαν μυγες και αναποφευκτα να τους τρωει καποια στιγμη η μαρμαγκα. ;D 8) Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
animae Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Λοιπον ξεκινησα να ασχοληθω με το θεμα για να αποφυγουμε παλι να επικεντρωσουμε την προσοχη μας στις απαντησεις του στυλ "παρε αυτο το πεταλακι" και "αυτο το πολυεφφε" κλπ. Γενικά αυτά που έγραψες ήταν σωστά. Γενικόλογα αλλά σωστά. Ποιό είναι το θέμα όμως? Να δούμε σε ποιόν απευθυνόμαστε.Να ξέρουμε τι δυνατότητες εξοπλισμού έχει. Γιατι ναι μεν είναι το ιδανικό να πάρεις ένα λαμπάτο, μια 4Χ12 καμπινα, 2 μικροφωνα και 3-4 πεταλακια για να φτιάξεις ΤΟΝ γαμάτο ήχο, ΑΛΛΑ: -O άλλος που έχουμε απεναντί μας, δεν ξέρουμε αν μπορεί να διαθέσει τόσα χρήματα -ο άλλος που εχουμε απεναντι μας, δεν ξέρουμε αν είναι διατεθημένος να αποκτήσει γνώσεις ηχοληψιας. Γιατι για να μπορέσει να βγάλει τον ήχο που θέλει και θα πρέπει να ξέρει πως να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό.(αλλά και να φτιάξει το δωμάτιο σε περίπτωση που μιλάμε για κάποιον που θέλει να ηχογραφει στο δωματιο του) -ο αλλος που έχουμε απεναντι μας, δεν ξέρουμε αν μπορεί να παίξει σε εντάσεις λάμπας. Όποτε καλύτερα είναι να ρωτάμε ΠΟΥ,ΓΙΑΤΙ και ΠΟΣΟ και μετά να απαντάμε. Δηλαδή οκ, και μένα με ενδιαφέρει να βγάλω ένα σωστό ήχο στην κιθάρα, αλλα με ενισχυτή σε ανθρώπινες εντάσεις δεν μπορώ να παίξω στο σπίτι(και ηχογραφώ στο σπίτι). Άρα? Κill the wise one! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 -O άλλος που έχουμε απεναντί μας, δεν ξέρουμε αν μπορεί να διαθέσει τόσα χρήματα Τι σημασια εχει αυτο? απο τη στιγμη που ρωταει πρεπει να μαθει τη μαυρη αληθεια και να μην ονειρευεται οτι με 100Ε θα λυσει το Γορδιο Δεσμο (βρε πως την εχω δει σημερα?!!!) :) -ο άλλος που εχουμε απεναντι μας, δεν ξέρουμε αν είναι διατεθημένος να αποκτήσει γνώσεις ηχοληψιας. Γιατι για να μπορέσει να βγάλει τον ήχο που θέλει και θα πρέπει να ξέρει πως να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό. Ηρθες στα λογια μου. Αν δεν μαθει να χειριζεται τον εξοπλισμο του πως θελει να "φτιαξει ηχο". Απο τα "πρισετ"? ;D Με κλανιες δεν βαφονται αυγα (να το παλι, εχω ρεντα σημερα) :) (αλλά και να φτιάξει το δωμάτιο σε περίπτωση που μιλάμε για κάποιον που θέλει να ηχογραφει στο δωματιο του) -ο αλλος που έχουμε απεναντι μας, δεν ξέρουμε αν μπορεί να παίξει σε εντάσεις λάμπας. Ακομα και ετσι να'ναι, δηλαδη να θελει να ηχογραφησει στο δωματιο και οχι σε ειδικα διαμορφωμενο χωρο. Τα 5-10 W δεν ειναι ενταση λαμπας? πρεπει να παρει αναγκαστικα 100αρη για να εχει ογκο νομιζεις?? Δηλαδή οκ, και μένα με ενδιαφέρει να βγάλω ένα σωστό ήχο στην κιθάρα, αλλα με ενισχυτή σε ανθρώπινες εντάσεις δεν μπορώ να παίξω στο σπίτι(και ηχογραφώ στο σπίτι). Άρα? Αρα δεν εχεις παρει τα καταλληλα μηχανηματα ;D Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kwstas79 Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Αν γουστάρεις σουηδίλα, τότε μόνο ένα πράμα σε σώζει: Ουγκ. LEGO people live in houses made of their own flesh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
haryy Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Αυτά τα 2 νομίζω ότι φτάνουν για αρχή. Boss Metal Zone Marshall VS102R (μεταχειρισμένο) http://www.facebook.com/timelessrecordingstudio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
starscream Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2008 Παρμένο από τα σχόλια του Tomas Lindberg των (πρόσφατα επανενωμένων για συναυλίες) At The Gates \m/ για τα τραγούδια της δισκάρας Slaughter Of The Soul: I know that Anders has been hassled for seven long years about the "Slaughter Of The Soul" guitar sound... This is how you do it... Are you ready...? One Boss Heavy Metal distortion pedal, One Boss Metal Zone distortion pedal, One Peavey Supreme 160 amp... and here's the tricky part; Anders' home built cabinet with 2x10" speakers and 2x12" speakers... No more emails, phone calls or letters to Anders about this allright... Ha, ha... And yeah, you have to figure out the levels yourself. Όπως βλέπεις παραπάνω, το Metal Zone είναι μια καλή αρχή...Πάντως οι γενικές ερωτήσεις τύπου πως επιτυγχάνω σουηδικό ήχο θα λάβουν τις αναλόγως γενικές απαντήσεις τύπου έχοντας ένα καλό ενισχυτή. Ανέτρεξε λίγο στο studio και live gear των αγαπημένων σου μπαντών και θα πάρεις μια ιδέα. Θα επαναλάβω επίσης το συχνό σχόλιο του Superfunk ότι αυτό που εκλαμβάνουμε ως όγκος έχει άμεση σχέση με την καμπίνα. Μην περιμένεις βαρβατίλα από ένα και μόνο ηχείο 10". Η πρόταση του haryy με τα 2 celestion 12" θα είναι όντως μια καλή (και σχετικά φθηνή) πρώτη προσέγγιση. edit: http://www.atthegates.se/forum/viewtopic.php?id=32 ένα link που δίνει λίγες παραπάνω λεπτομέρειες για τον ήχο των ATG και των The Haunted Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση