Προς το περιεχόμενο

Αγορά κλασσικής κιθάρας, μια μικρή βοήθεια....

trigga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=75&Product=4160

να αυτην εχω εγω. παρε καποιον που ξερει μαζι σου και πηγαινε αν θες να δοκιμασεις . μη πας μονος σου δε θα βγαλεις ακρη και θα σε μπερδεψουν. βεβαια παιζει πολυ ρολο και ποσο καιρο εχουν οι χορδες που θα ειναι περασμενες στις κιθ της δοκιμης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

odis13 Απ το ωδείο μου είπε να πάρω μια απο lidl :P :P :P.Είχε δεί την προσφορά και μου την πρότεινε γιατί μάλλον ξέρει ότι δεν θα ασχοληθω και πολύ και θα πετάξω λεφτά τσάμπα.Και είναι μια αλήθεια αυτό.Απλά που και πού με πιάνουν κατι μεράκια-κάψες για κλασίκη, αυτό είναι όλο.

Θα ψάξω να δώ τι μπορώ να καταλάβω και να πάρω κ γνώμη και απο καναν άλλο δάσκαλο στο ωδείο και βλέπουμε.....

Είναι αυτό το ότι δίνεις παίρνεις ρε γμτ και ισχύει παντού και πάντα ρε γμτ.Σίγουρα εκτος απο τον ήχο θα είναι κρεμάστρα σε κανα μηνά.

Δεν ξέρω θα δείξει ο χρόνος τι θα κάνω.....Όπως πάντα βιαστικός θα κάνω λαλακία πάλι......

http://www.noiz.gr/index.php?topic=152160.0

Περαν της πλάκας πήρε ένας στο ωδειο μου και οι καθηγητές την βρήκαν ιδανική λύση για αρχάριο.

odis13 Απ το ωδείο μου είπε να πάρω μια απο lidl :P :P :P.Είχε δεί την προσφορά και μου την πρότεινε γιατί μάλλον ξέρει ότι δεν θα ασχοληθω και πολύ και θα πετάξω λεφτά τσάμπα.Και είναι μια αλήθεια αυτό.Απλά που και πού με πιάνουν κατι μεράκια-κάψες για κλασίκη, αυτό είναι όλο.

Θα ψάξω να δώ τι μπορώ να καταλάβω και να πάρω κ γνώμη και απο καναν άλλο δάσκαλο στο ωδείο και βλέπουμε.....

Είναι αυτό το ότι δίνεις παίρνεις ρε γμτ και ισχύει παντού και πάντα ρε γμτ.Σίγουρα εκτος απο τον ήχο θα είναι κρεμάστρα σε κανα μηνά.

Δεν ξέρω θα δείξει ο χρόνος τι θα κάνω.....Όπως πάντα βιαστικός θα κάνω λαλακία πάλι......

Φιλε μου,αν και σου εχουν ηδη απαντησει,θα σου ελεγα κι εγω να μην βιαστεις...Αποφυγε τις πολυ φθηνες κιθαρες,κανουν μονο για καυσοξυλα(ειδικα στην κατηγορια των 50 ευρω,δεν κανουν ουτε γι'αυτο...τις ριχνεις στο τζακι και σβηνει! ;D)και θα σε ταλαιπωρησουν,οπως καθε κακοκατασκευασμενο οργανο...Δεν θα ξεχασω την πρωτη μου ηλεκτροακουστικη,που ηταν ενα μετριοτατο οργανο...περα απο τον ηχο,μου ειχε σπασει κυριολεκτικα τα χερια...επαιζα μια ωρα και ηταν σαν να εχω παιξει πεντε!!!

Αυτό με τη δυσκολία το άκουσα και απο ένα φίλο που έχει φτηνό όργανο.Θα κάνω την βόλτα μου σήμερις να δώ τι θα δώ και θα αρπάξω και οργανάκια να συγκρίνω το παίξιμο και άμα βρώ κάτι που δεν είναι κουραστικό και γενικά για τα λεφτά του αξιόλογο θα το τσουμπίσω κιόλας.

Τέκν γιου έβρη ουάν.Γκάντ μπλές γιού, νότ δε αμέρικα.Αμέρικα μάστ γκόου το μπέρν ναούμ.

http://musica.gr/pegasus/h002/showproduct.php?code=6768&pcode=H002_I006768

AG-25 CLASSICAL GUITAR

ALPHONSO MIGUEL

Αυτό το κιθαρόνι τσίμπησα και είναι κομπλέ.Έχετε υπόψην για τι καυσόξυλο μιλάμε?Δοκίμασα stagg,yamaha,ALHAMBRA και κατέληξα σε αυτή.Βασικά απο τις οικομικές ήταν η stagg αλλά εκεί άκουσα και είδα το απόλυτο κασόνι.Ταστιέρα σαπίλα και πολυ σκληρή και επίσης πολύ χαμηλός και μουντός ήχος και χωρίς μπάσα.Η καλύτερη που επιασα και άκουσα ήταν η yamaha αλλά πήγαινε στα 120 ευρω νομίζω και δεν την πάλεψα.Αυτή που πήρα έκανε 63 ευρώ και η stagg-κάψα 58.

Kάτι τελευταίο.Δεν άλλαξα χορδές πρεπει να αλλάξω λετε?Ο τύπος που την πήρα μου είπε οτι απλά τις φοράει καιρό αλλά δεν έχει παίξει κανείς με την κιθάρα.

Αυτό το ρωτάω γιατί ταστάρει στο 10ο και στο 11ο τάστο.Ειδικά στο 11ο ξεπατώνεται κανονικά.

Λέτε να φταίνε οι χορδές και να το γλιτώσω το κατσαβίδι, το σφυρί και το αμόνι?

Αν δεν φταίνε αυτές μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου?Δεν έχει βέργα να δώ την κλίση και να την φτιάξω, λαλακία αυτό σε σχέση με τη μια stagg που είχε.

Επίσης το τελευτάιο είναι ότι μου φαίνεται πως η σόλ θέλει intonation γιατί στο 12ο ακούγεται οτι χάνει αρκετά....οι υπόλοιπες δεν χάνουν ή τουλάχιστον όχι τόσο.

Kάτι τελευταίο.Δεν άλλαξα χορδές πρεπει να αλλάξω λετε?Ο τύπος που την πήρα μου είπε οτι απλά τις φοράει καιρό αλλά δεν έχει παίξει κανείς με την κιθάρα.

Αυτό το ρωτάω γιατί ταστάρει στο 10ο και στο 11ο τάστο.Ειδικά στο 11ο ξεπατώνεται κανονικά.

Λέτε να φταίνε οι χορδές και να το γλιτώσω το κατσαβίδι, το σφυρί και το αμόνι?

Αν δεν φταίνε αυτές μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου?Δεν έχει βέργα να δώ την κλίση και να την φτιάξω, λαλακία αυτό σε σχέση με τη μια stagg που είχε.

Επίσης το τελευτάιο είναι ότι μου φαίνεται πως η σόλ θέλει intonation γιατί στο 12ο ακούγεται οτι χάνει αρκετά....οι υπόλοιπες δεν χάνουν ή τουλάχιστον όχι τόσο.

Πήρες φθηνό όργανο  εξ ου και τα μικροπροβληματάκια.

Βέργα? No way φίλε μου...οι σωστες κλασσικές δεν έχουν βέργα.Τουλάχιστον απο όσες έχω πιασει στα χέρια μου μόνο κάποιες stagg έχουνε...και έχω πιασει απο stagg μέχρι hopf των 4000 (να ναι καλά ο χερ Σταυρος)

Πάντως εγώ τη δικια μου 7 χρόνια τώρα η μόνη αλλαγή που της έχω κάνει είναι ...αλλαγή χορδών.Ουτε intonation χρειαστηκε να ρυθμίσω ποτε, ούτε τασταρισματα.

Οι κλασσικές είναι απο ότι βλέπεις λίγο ιδιότροπες.Ουτε βίδες ούτε άλλεν αν ρυθμίζεις ύψος χορδών ,ουτε βέργα ουτε τίποτις...Οπότε προσεχε μη κάνεις καμια κουτσουκέλα και πάνε τα 60 ευρώ απο το παράθυρο.

Αν οι μπάσες οι χορδές εχουν γίνει καφε-πράσινες ε ναι θέλουν ένα άλλαγμα...

Δυστυχως,βιαστηκες...δεν πειραζει,ολοι κανουμε λαθη(πως θα μαθαιναμε,αλλωστε).Δεν υπαρχει ρυθμιση intonation στις κλασικες,η παιρνεις απο την αρχη κατι καλο και σωστα κατασκευασμενο,η οχι...καλη τυχη και με'γεια! :)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου