Προς το περιεχόμενο

Αγορά κλασσικής κιθάρας, μια μικρή βοήθεια....

trigga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, εδώ και αρκετό καιρό, πρίν ακόμα πάρω την hagstrom, ήθελα μια κλασσική.Όταν τύχαινε και έβρισκα κάπου πάντα την γρατσουνούσα.Αυτός ο γλυκός ήχος απο τις nylon δεν συγκρίνεται με τπτ με τον ήχο της σιδερίλας.

Ένας φίλος έχει κιθαρόνι κλασσικο ισπανικό μικρό, τώρα αυτό δεν ξέρω αν είναι έτσι επειδή υπάρχουν μεγέθη ανάλογα με την ηλικία ή απλά αν υπάρχουν τέτοιου τύπου κιθάρες για κάποιο λόγο.Μήπως ο λόγος είναι ότι διαφέρει ο ήχος τους?

Κοίταξα κάτι ξεφτιλοφτήνιες και στο ίντερνετ κ είδα χωρίς να ακουμπήσω μια stagg στον στόλλα.H συγκεκριμένη κόστιζε 58 ευρώ που είπε.Και ερωτώ.....Αν δοκιμάσω να την παίξω και με ευχαριστεί στον ήχο να την πάρω ή σε κανα μήνα εκεί που θα την παίζω θα την πάρω στα 2????Με ενδιαφέρει περισσότερο η ζωή μου απο τον ήχο σε αυτή την περίπτωση σίγουρα.

Ποση διαφορά να έχει στον ήχο μια ακριβή με μια φτηνη αραγε????Μήπως είναι μόνο θέμα κατασκευής, δηλαδή ανθεκτικότητα σε κακουχίες,σκεβρώματα,κουρδίσματα,intonation κτλ????

Βασικά το κεντρικο θέμα είναι αν εκεί που την παίζω 8α με καρφώσει στην καρδιά και θα πεθάνω σαν βρυκόλακας απο σκόρδο και ασημένιο σταυρό.Για την ποιότητα ήχου το βλέπω απο κοντά....Να το πάρω το ξεφτηλοφτηνιάρικο κορίτσι ή να κοιτάξω λίγο πιο ψηλά?Υπόψην, δεν θα είναι για πολλά πολλά η κιθάρα αυτή.Έτσι για την αλλαγή αφού η στάνταρ κιθάρα είναι η hagstrom.(το όνομα αυτό μου φέρνει και κάτι απο ανατομικό στρώμα ρε γμτ...αλλα ντάξ καμμία σχέση).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ποση διαφορά να έχει στον ήχο μια ακριβή με μια φτηνη αραγε????

Τεράστια, πίστεψέ με!

Μην πάρεις σε καμοία περίπτωση κλασσική κιθάρα κάτω των €200, είναι απλά καυσόξυλα... Όχι πως αυτές των 200ων είναι κάτι πολύ καλό αλλά οκ σίγουρα οι διαφορές είναι τεράστιες!

Προτείνω κάτι σαν αυτές:

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hbc_109_c.htm

http://www.thomann.de/gr/ibanez_g200ece_nt.htm

http://www.thomann.de/gr/takamine_eg124c.htm

ο tassos1978 έχει απόλυτο δίκιο

απλά ότι και να πάρεις στα λεφτά που ενδιαφέρεσαι θα είναι καυσόξυλο απο την άποψη του ήχου κάτι που όμως δεν θα σε ενδιαφέρει.Απο άποψη αντοχής δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ίσα ίσα οι πολύ πιο ακριβές είναι περισσότερες ευαισθητες σε προβλήματα σκευρώματος απο τα καυσόξυλα των 200 ευρώ.

Όσον αφορά τον ήχο ( και πολλά άλλα) μη την ψάχνεις οι διαφορές είναι ΧΑΟΤΙΚΕΣ

Ακριβώς. Μια μέση λύση δηλαδή είναι κιθάρες €200-400. Οτιδήποτε στην τιμή που αναφέρεις, δεν κάνει ούτε για παιχνίδι...

Eυχαριστώ παιδια.Θα πάω αύριο κιόλας να ακούσω απο κοντά διάφορες κιθάρες φτηνές στα μαγαζιά που έχουμε εδώ.Απο εξωτερικό δε νομίζω να συμφέρει η τιμή γιατί είναι και τα έξοδα μέσα.

Να σας πώ και εγώ ένα περιστατικό?

Πάει μια μέρα ένα παιδάκι στον καθηγητή της κλασσικής μου με καινουργια κιθάρα.Καλή φαινότανε ,καλά ακουγότανε..Τεσπα τελειώνει το μάθημα έρχεται ο πατέρας του παιδιου και λέει στον καθηγητή μου ''πόσα χρήματα την κόβεις την κιθάρα?''

Υπόψην οτι ο καθηγητής μου το κατέχει πραγματικά το άθλημα, δε ΄πετάει αερολογιες..

Οπότε παιρνει την κιθάρα να τη δει καλύτερα, ωραιότατη κατασκευη,παίζει και ο ήχος ήταν πολύ καλός...οπότε γυρναει στον πατέρα και του λέει ''500-600 ευρώ''

''110 με τα μεταφορικά μέσα...''

And he stayed makakas...απο thomann δε ξέρω αν υπάρχουν ακόμα αλλά κάποια φάση βγήκαν μερικές μάρκας thomann (oxi harley benton) κοντά στα 100 ευρώ που...2 κομμάτια πλάτη, ράβδο στήριξης στο μπράτσο,καπάκι έλατο!

Αν πετύχαινες καλό κομμάτι, είσαι άρχοντας....

Αλλά το θέμα είναι να πετυχεις κάποια καλή...στα λεφτά κάτω από 200 ευρώ υπάρχουν διαμάντια, αλλά ολίγον δύσκολο να τα βρεις.

Το βασικότερο: αν δε πάρεις απο έξω (εγώ κλασσικήχωρίς να την ακουσω δε θα αγόραζα ποτέ) πάρε μαζί σου κάποιον που ξέρει για να σε βοηθήσει στην επιλογή...δύσκολα καταλαβαινει κάποιος ηξλεκτρικος μαι καλή κλασσική απο μαι μπουρουχα...ειδικά όταν είναι να συγκρινεις 3-4 παραπλήσιες για να βγαλεις την καλύτερη θέλει αυτί.

Οσο για τις διαφορες ποιοτητας -ήχου ανάμεσα στα επίπεδα τιμών ...πώς είναι τα πράματα στην ηλεκτρική? ε, λίγο πιο τεράστιες διαφορες !

Δεν έχω κανένα γνωστό για να με βοηθήσει σ'αυτο ρε συ.Επίσης ντάξ σιγα για ενα 50 ευρω μην τρέχω τον άνθρωπο σε όλη την αγορα.Το μόνο που με ενδιαφέρει αρκετα είναι να μην με σουβλίσει σαν τον Διάκο το μπράτσο της καθώς την παίζω..........

Αυτό το λέω γιατί ένας γνωστός μου είχε αναφέρει ένα περιστατικό.Λέει, καθώς ένα κοριτσάκι έπαιζε με την κιθάρα του εκεί που τελείωσε του σπασε στα δυο και έμεινε να κλαίει για την κιθάρα του.Για κάτι τέτοιο έχω μια αμφιβολία.Και όχι τόσο το να σπάσει όσο το να με πάρουν σβάρνα τα θρύψαλα και να κόψω αναπηρική σύνταξη λόγω κλασσικής καυσόξυλου....

Δεν έχω κανένα γνωστό για να με βοηθήσει σ'αυτο ρε συ.Επίσης ντάξ σιγα για ενα 50 ευρω μην τρέχω τον άνθρωπο σε όλη την αγορα.Το μόνο που με ενδιαφέρει αρκετα είναι να μην με σουβλίσει σαν τον Διάκο το μπράτσο της καθώς την παίζω..........

Αυτό το λέω γιατί ένας γνωστός μου είχε αναφέρει ένα περιστατικό.Λέει, καθώς ένα κοριτσάκι έπαιζε με την κιθάρα του εκεί που τελείωσε του σπασε στα δυο και έμεινε να κλαίει για την κιθάρα του.Για κάτι τέτοιο έχω μια αμφιβολία.Και όχι τόσο το να σπάσει όσο το να με πάρουν σβάρνα τα θρύψαλα και να κόψω αναπηρική σύνταξη λόγω κλασσικής καυσόξυλου....

όπως είπαμε και πριν δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις τέτοιο πρόβλημα . Πάρε όποια κιθάρα έχει την πιο βολική ταστιέρα για σένα, οι διαφορές ανάμεσα σε τέτοιες κιθάρες είναι πολύ μικρες και ανάξιες λόγου σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.

Υ.Γ. μάλλον ο γνωστός σου έχει μεγάλη φαντασία :) :) ή φίλη με κιθάρα απο το 1800. ;D 

oι καθηγητές στο ωδείο σου δε μπορουν να σε προτίνουν κάποια?

Κοιτα μαι των 50 ευρώ δε θα τη χαρεις...μια των 150-200 όμως...εγώ έχω μια εδώ και 7 χρόνια,σκυλί, με καταπληκτικό για τα λεφτά της ήχο, και την είχα πάρει 60 χιλιαρικα.

Τελοσπάντων ,όσα μπορεις να δώσεις δώσε.

Ριξε μαι ματια στο Σταυρο www.guitars.gr κάνε κανα τηλέφωνο ,φέρνει κάποια καλά και φθηνα κομμάτια

juan martinez. εφερνε ο νακας παλια δε ξερω αν φερνει ακομη .

στα  200-300 ευρω νομιζω πολυ καλη επιλογη(μου το εχει πει και ...βιρτουοζος που επαιξε με την κιθαρα μου)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου