Προς το περιεχόμενο

Τα χαλια μας τα μαυρα..

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@Superfunk

Eγώ ήξερα εώς τώρα ότι το σταθερό ωράριο είναι κατάκτηση γιατί μπορείς να προγραμματίζεις τη ζωή σου. Τέλος πάντων.

Το θέμα πάντως δεν ήταν αυτό γιατί προφανώς εννοούσα απλώς την μετακίληση ωραρίου και όχι την αύξησή του.

Το ότι μου ανέφερες εργαζομένους που ήδη έχουν βραδινές βάρδιες είναι άκυρο γιατί αυτοί από την στιγμή που το κάνουν είτε συζήτησαν κάποιους όρους και τους δέχτηκαν είτε ήξεραν ότι θα έχουν τέτοιο ωράριο από την αρχή που προσλήφθηκαν και δέχτηκαν να πάνε να δουλέψουν. Οπότε δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Απλά έθεσα το ερώτημα αν έβαζε κάποιος τον εαυτό του στη θέση τους θα απαντούσε εύκολα ναι στην ερώτηση "θα ήθελες να σχολάς στις 2 αντί στις 12?"

Και δεν είπα ότι θα απαντούσα ναι ή όχι, είπα ότι θα έβλεπα όλα τα δεδομένα και θα το έκανα.

Όχι όμως ότι είναι υποχρέωσή μου να δεχτώ αλλαγή ωραρίου και αν δεν το δεχτώ, ειδικά όταν έχω λόγους να το κάνω, να μου την πέσουν όλοι ότι είμαι φασίστας.

Αυτά τα ολίγα με ελαφρά διάθεση πάνω απ' όλα για να μην παρεξηγιόμαστε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 238
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Προφανως εξακολουθεις να μην καταλαβαινεις ποιο ειναι το "προβλημα" μου με εσας που υποστηριζετε τους συνδικαλιστες του μετρο...

ειναι οτι το εχετε ΔΕΣΕΙ οτι θα δουλευουν ΣΩΝΕΙ & ΚΑΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (χωρις να πληρωνονται..)...ενω ΚΑΝΕΙΣ δεν το εχει πει αυτο...

Εξαλλου δεν νομιζω να ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ καν ΟΔΗΓΟΣ μεσου μαζικης μεταφορας να δουλεψει ¨υπερωριες¨...(ουτε και τωρα δουλευουν 8ωρο απο οτι με πληροφορησε γνωστος μου που ειναι ΟΔΗΓΟΣ στο μετρο......)

Το 8ωρο βεβαιως και ειναι κατακτηση για αυτο (και αυτο πρεπει να το γνωριζεις αν δουλευεις) οι ΣΟΒΑΡΕΣ επιχειρησης αναγκαζονται να ακολουθουν το ΝΟΜΟ ο οποιος ΒΑΖΕΙ ΟΡΙΟ στις ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ που ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να κανει καθε υπαλληλος το μηνα...

αρα λοιπον η λογικη λεει οτι αυτες οι...ρημαδες οι 4 ωρες θα ειναι απολυτα "ΝΟΜΙΜΕΣ" και ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ..

Eγώ ήξερα εώς τώρα ότι το σταθερό ωράριο είναι κατάκτηση γιατί μπορείς να προγραμματίζεις τη ζωή σου. Τέλος πάντων.

στη.....dreamland ισως ......

Το ότι μου ανέφερες εργαζομένους που ήδη έχουν βραδινές βάρδιες είναι άκυρο γιατί αυτοί από την στιγμή που το κάνουν είτε συζήτησαν κάποιους όρους και τους δέχτηκαν είτε ήξεραν ότι θα έχουν τέτοιο ωράριο από την αρχή που προσλήφθηκαν και δέχτηκαν να πάνε να δουλέψουν. Οπότε δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

ετσι κι αλλοιως απο τη ΦΥΣΗ της η δουλεια αυτη εχει να κανει με ΒΡΑΔΥΝΕΣ βαρδιες οπως και με εργασια Σαββατα & Κυριακες (η οποια πληρωνεται με 75%  επιπλεον του βασικου ωρομισθιου & για την οποια σε αλλες δημοσιες υπηρεσιες οι υπαλληλοι ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ για το ποιος θα την πρωτοκανει..)

αν δεν θες να δουλευεις βραδυ η Σ/Κ απλα δεν πας να κανεις..καριερα στο Μετρο....

Απλά έθεσα το ερώτημα αν έβαζε κάποιος τον εαυτό του στη θέση τους θα απαντούσε εύκολα ναι στην ερώτηση "θα ήθελες να σχολάς στις 2 αντί στις 12?"

Και δεν είπα ότι θα απαντούσα ναι ή όχι, είπα ότι θα έβλεπα όλα τα δεδομένα και θα το έκανα.

το προβλημα ειναι οτι αυτοι δεν ΘΕΛΟΥΝ καν να δουνε τα δεδομενα (τα οποια θα τα εβλεπαν ΜΟΝΟ αν δεχονταν ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ να κανουν αυτο που τους ζητηθηκε,δηλ. να δουλεψουν 4 ωρες παραπανω για 2 μηνες...)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Και στο κατω κατω της γραφης γιατι να ΜΗΝ δουλεψουν περισσοτερο απο τη στιγμη που θα πληρωνονται?Ετσι δεν κανουμε ΟΛΟΙ μας ,εκτος απο τους δημοσιους υπαλληλους?

Ωπααααααααααα.........δεν το σκεφτηκες αυτο.........υπαρχουν (πολλοι) δημοσιοι υπαλληλοι οι οποιοι αμοιβονται υπερωριακη εργασια χωρις να δουλευουν περαν του οκταωρου. Το φαινομενο ονομαζεται "εικονικες υπερωριες". Για περισσοτερες πληροφοριες ρωτηστε υπαλληλο οποιουδηποτε ασφαλιστικου οργανισμου. Ειναι προφανες οτι υπο αυτες τις συνθηκες οι υπαλληλοι του μετρο δικαιως αισθανονται αδικημενοι μια και αυτοι θα πρεπει οντως να εργαστουν κατα τις υπερωριες τους... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Σωστα λοιπον οι συνδικαλιστες τους διαμαρτυρονται για την καταφωρη αυτη αδικια........

Ρε παιδια αφηστε το καλυτερα....

2 things are infinite:the universe&human stupidity

ωωωωωωπ!

το βρηκα...

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2006:0371:FIN:EL:HTML

οποιος εχει ΠΟΛΥ υπομονη ας το διαβασει για να καταλαβει γιατι οι "συνδικαλιστες" μας δουλευουν ψιλο γαζι... ::)

το ΖΟΥΜΙ παντως ειναι αυτο

"2.10. Ελλάδα

Ο τομέας των αστικών μεταφορών καλύπτεται πλήρως από συλλογικές συμβάσεις ή εργασιακούς κανονισμούς. Οι εταιρείες καλύπτονται από εθνική συλλογική σύμβαση ή, κατά περίπτωση, από συλλογικές συμβάσεις σε εταιρικό επίπεδο."

"Σύμφωνα με την εθνική συλλογική σύμβαση, η μέγιστη κατ’ εβδομάδα διάρκεια εργασίας είναι 40 ώρες συν 3 ώρες υπερωριακής εργασίας,"

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Σόρι για το εκτός του θέματος...

Τα βιβλία ή θα τα διαβάζει κάποιος (αν διαβάζει) επιλεκτικά,

δηλαδή θα επιλέγει αυτός ο ίδιος το τι θα διαβάζει,

ή θα διαβάζει αυτό που του δίνουν οι άλλοι.

Αυτό δηλαδή που θέλουν οι άλλοι να διαβάζει.

Εδώ λοιπόν υπάρχει η αντίφαση.

Δεν είναι μαύρο ή άσπρο...

Ποιός θα σου επιβάλει τι να διαβάσεις σήμερα;

Υπάρχουν πολλά χρώματα, αρκεί να μην εθελοτυφλούμε.

Και ενώ ακούγεται ωραίο να επιλέγεις αυτό που θα διαβάσεις... αν δεν διαβάσεις και τι έχουν να πουν κι οι "άλλοι", (και αναφέρομαι στην ελληνική σου εμμονή) δεν θα μάθεις ποτέ γιατί τελικά έχεις δίκιο.

Θα είσαι κι εσύ πολύ κοντα σ' αυτο που απεχθάνεσαι.

Αυτά... κατα τ' άλλα δεν διαφωνώ.

Με παρεξήγησες. Ίσως δεν πρόσεξες την αμέσως παρακάτω παράγραφο

της ανάρτησής μου ου παρέθεσες.

Και ναι, νομίζω πως κάποιος που επιλέγει το τι θα διαβάζει

και δεν διαβάζει μόνον ότι του δίνουν,

ξυπνάει από τη λήθη,

και σιγά σιγά οικοδομεί αυτός ο ίδιος τον εαυτό του

Είπα να μην διαβάζουν (αν τελικά διαβάζουν και τίποτα)

ΜΟΝΟΝ ότι τους δίνουν

και τα προσκυνάνε ως μανιφέστο.

Τώρα όσον αφορά στην Ελληνική μου εμμονή την οποία πράγματι έχω …  ::)

θέλω να σου πω πως οι αρχαίοι Έλληνες είτε λόγω ηλικίας του πολιτισμού τους

είτε λόγω γεωγραφικής θέσης είτε … είτε …

έθεσαν την βάση στην δυτική, ίσως και στην παγκόσμια διανόηση.

Αυτό δεν το λέω εγώ …. και είναι ευρέως παραδεκτό.

Στην αναζήτησή του κάποιος δεν μπορεί να παρακάμψει τους Έλληνες

γιατί απλά θα πρέπει να κάτσει να ξαναανακαλύψει τον (φιλοσοφικό) τροχό.

Επίσης θέλω να σου πώ, πως αν οι νεοΈλληνες είχαν διαβάσει …

(έστω αναγνώσει για μια φορά) τα Πολιτικά του Αριστοτέλη,

οι 300 "τενεκέδες" που μας κάθονται στον σβέρκο και μας κοροϊδεύουν,

δε θα είχαν μέρος πουθενά να σταθούν.

Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους για ευδαιμονία της Πολιτείας,

αλλά δεν διαβάσαμε αυτούς που την δημιούργησαν ..

Ξέρεις κάποιον άλλο εκτός από τους Έλληνες που να αντιλήφθηκαν και "έθεσαν"

τα πρότυπα της Λογικής, της Ανδρείας, της Ψυχής, του Αγαθού, της Ηθικής …. ;

Ξέρεις κάποιον νεότερο φιλόσοφο ή στοχαστή

που να μην έχει αναφερθεί έστω και μια φορά,

στους Έλληνες φιλοσόφους;

Για αυτό έχω αυτή την εμμονή.

Δεν λέω να μην διαβάζουμε άλλους,

λέω πως πρέπει οπωσδήποτε να διαβάζουμε ΚΑΙ τους Έλληνες.

Αυτά ...  :)

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Φυσικά στο να γκρινιάζουμε είμαστε πρώτοι, αλλά στο να πούμε ένα μπράβο στους ανθρώπους του μετρό που το κράτησαν με δική τους πρωτοβουλία 24ωρο, κανείς από αυτούς που και καλά κόπτονται για το καλό αυτής της χώρας δεν είπε.

Κill the wise one!

• 1 μήνα αργότερα...

Αναμένω τη μέρα που θα γίνει το μετρό κι εδώ πάνω, και θα μπορέσουμε επιτέλους κι εμείς να βγάλουμε ένα χαρούμενο τραγουδάκι για το πόσο χάλια είναι...  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου