Jasemeister Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2008 Εδώ κάναμε κρα να δούμε Μετρό στην Ελλάδα και (ακόμα) μιλάτε για τα ποδήλατα...που'ναι ο ΜΠΑΟΚ όταν τον χρειάζεσαι. Λοιπόν, έχω ένα πρόβλημα να σας εκθέσω. Ιδού οι παράμετροι: -Μένω Καλλιθέα, κοντά στη Συγγρού -Δουλεύω στην Κηφισίας, απέναντι από το Άλσος Συγγρού (σύμπτωση...) -Κάθε μέρα κάνω περίπου μία ώρα με τον Ηλεκτρικό από Ταύρο μέχρι Μαρούσι, συνήθως όρθιος -Είμαι αναγκασμένος να πηγαίνω στη δουλειά καλά ντυμένος (γραβάτα, όχι αθλητικά κλπ.) Ποιός πιστεύει ότι το ποδήλατο είναι η λύση στο παραπάνω πρόβλημα; ??? Υ.Γ. Είμαι τρελός φαν του ποδηλάτου και μου τη σπάει που έχω να εξασκήσω το σπόρ εδώ και χρόνια. Το ποδήλατο είναι η λύση... ...αρκεί να κάνεις το αυτονόητο και να μετακομίσεις απ'την Καλλιθέα και να πας πιο κοντά στη δουλειά σου (π.χ. Μελίσσια) :P ;) 8) Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
konu57 Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2008 Τι ποδηλατα βρε παιδια. Οι μονοι που βλεπω να κυκλοφορουν με ποδηλατα ειναι συνηθως μεταναστες απο Ινδια-Μπαγκλαντες-Ιρακ-Πακισταν και αυτο μαλλον γιατι εχουν αγνοια κινδυνου! Ποσες φορες εχω δει να περναει ξυστα γκαζοφονιας οδηγαρα απο ποδηλατη και να σκεφτομαι παει τον εφαγε τον ανθρωπο... Ένα στουντιάκι στην Οίτη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-Smurflord Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2008 Οτιδήποτε έχει ρόδες πλέον είναι επικίνδυνο για τους ελληνικούς δρόμους. Απλά τα δίτροχα είναι αυτά που δεν τα προσέχουν καθόλου (όχι πως τα υπόλοιπα αμάξια τα προσέχουν, απλά το σκέφτονται διπλα αν κοντεύουν να τα χτυπήσουν!). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Alter Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2008 Guru Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2008 βασικα το ιδανικοτερο μεσο μεταφορας στην αθηνα, αν σκεφτουμε την συμπεριφορα των οδηγων, τον τροπο οδηγησης και την κατασταση των δρομων, θα ηταν το τανκς ... με κανονι.. ;D YouTube | Instagram Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2008 Kλασσικη Νεοελληνικη αρπακολλα που καποιος σκεφτηκε μια ωραια επικοινωνιακη, προοδευτικη και αγαπησιαρικη αρλουμπα (χρηση ποδηλατων, καντε ερωτα οχι πολεμο, κ.λ.π) και ακριβως επειδη ειναι επικοινωνιακη και αγαπησιαρικη πρεπει να την υιοθετησουμε (με πρωτα τα προοδευτικοτερα των free press) αδιαφορωντας για τις παραμετρους του προβληματος....... Πρωτα πρεπει να γινουμε προοδευτικοι (με την πραγματικη και οχι την μεταπολιτευτικη εννοια του ορου) οι ιδιοι και μετα να υιοθετουμε τις "προοδευτικες" ιδεες...........στην Ελλαδα συνηθως συμβαινει το αντιθετο......υιοθετουμε τις "προοδευτικες" ιδεες για να μας πουν προοδευτικους..αγνοωντας τον τομεα στον οποιον πασχουν ολα τα ελληνικα μετρα...αυτον της εφαρμογης. Πρωτα φροντιζουμε να αποτρεψουμε τη χρηση του αυτοκινητου (με διοδια στο κεντρο????, με απαγορευσεις???) φροντιζουμε να φυγουν απο την Αθηνα γυρω στα 3500000 κατοικοι (με οτι αυτο συνεπαγεται και ναι αναγνωριζω πως ειναι μεγαλη συζητηση το συγκεκριμενο με πολλα προβληματα...........οποιος ομως μου πει οτι ειναι φυσιολογικη κατασταση σε μερικα τετραγωνικα χιλιομετρα να ζει το 50% του πληθυσμου της χωρας.......) με πεζοδρομησεις (οταν εγινε η πεζοδρομηση της Βουκουρεστιου ειχε ξεσηκωθει ολη η Αθηνα......σημερα δεν υπαρχει ενας που να μην το θεωρει θετικο), με ποδηλατοδρομους αποκλειστικης χρησης κ.ο.κ και μετα ειναι η σειρα του ποδηλατου...... Αν προστεθει το ποδηλατο χωρις να αλλαξουν ολα τα παραπανω τοτε θα εχει την ιδια επιτυχια με το........τραμ...... ακριβως απο τη στιγμη που ζουνε σε μια πολυ σχεδιασμενη για το ΠΟΛΥ 500.000 κατοικους 5.000.000 οχι το ποδηλατο,ουτε το ...ελικοΦΤΕΡΟ δεν μας σωζει.. για να δουμε τι αλλο θα σκεφτουν να προτεινουν....καναλια στην Ομονοια και βαρκες στο Συνταγμα??? ::) αφου ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ ρε παιδι μου,πως να το κανουμε.... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2008 Και μένω και Ζωγράφου.. (Καλά, Γουδί...) Γείτονες βγήκαμε τελικά... κι εγώ εκεί έμενα μέχρι το 98-99... Είσαι πολύ γλυκούλης... Και εγώ ρε παπάκι οδηγούσα επί 12 χρόνια (Ζωγράφου και Γουδί επίσης.. κοίτα να δεις σύμπτωση), γι' αυτό και λέω αυτά που λέω. Για κοίτα που βγήκαμε (πρώην) γείτονες... συμπτώσεων συνέχεια: εκεί έμενα και πηγαινοερχόμουνα εκ γενετής και μέχρι το 98-99 (συν Ιλίσια). ο τόπος εργασίας μου είναι καμιά 500αριά μέτρα από το κτίριο της Microsoft, στην αρχή του Άλσους Πές μου ότι πουλάς μαλλί της γριάς, αυτό μόνο, τέλος. Πρόσεξε μην κάνεις σαρδάμ με το "μαλλί της γριας" και το "πουλάς". Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2008 Τεσπα παιδιά, καλό είναι οι αλλαγές να ξεκινούν από πιο ουσιώδη πράγματα αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί κλωτσάτε τόσο. Εγώ έχω καλομάθει εδώ που μένω γιατί κυκλοφορώ κάθε μέρα με ποδήλατο, όπως και το 80% των κατοίκων της πόλης... σκέτος παράδεισος. Από κάπου δεν πρέπει να ξεκινήσουν οι αλλαγές κάθε είδους; Επίσης, δεν είναι καταδικασμένες όλες ή να μην γίνουν ποτέ, ή να αποτύχουν με τέτοιες παρόμοιες αντιμετωπίσεις του στυλ "ωχ αδερφέ" ή "σοβαρευτείτε"; Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2008 Δεν ειναι θεμα ωχαδερφισμου,ειναι απλα θεμα ΛΟΓΙΚΗΣ. Καποια πραγματα γινονται και καποια οχι.. Αν καποια μερα καποιοι ...Βεδουϊνοι αρχισουν να διαδηλωνουν στη μεση της ερημου για ...πισινες,παγοβουνα και κωπηλατοδρομια (τα οποια ειναι μεν ωραια αλλα λιγο δυσκολο να "μπουν" στη Σαχαρα) δεν νομιζω να τους παρει κανεις στα σοβαρα... Το ιδιο κατα την ταπεινη μου γνωμη ισχυει και για τη, συμπαθεστατη κατα τα αλλα,ταξη των ποδηλατιστων της Αθηνας,απλα δεν ΚΑΝΕΙ αυτη η πολη για ποδηλατα πως να το κανουμε δηλαδη.... Εσυ ζεις σε μια ευρωπαϊκη πολη που αναπτυχθηκε σωστα και βασει σχεδιων ,η Αθηνα ειναι μια τυπικη μεσοανατολιτικη πολη τυπου Τελ Αβιβ & Καϊρου οπου απλα γινεται πατείς με πάτωσε... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-OurDarkness Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2008 Δεν ειναι θεμα ωχαδερφισμου,ειναι απλα θεμα ΛΟΓΙΚΗΣ. Καποια πραγματα γινονται και καποια οχι.. Αν καποια μερα καποιοι ...Βεδουϊνοι αρχισουν να διαδηλωνουν στη μεση της ερημου για ...πισινες,παγοβουνα και κωπηλατοδρομια (τα οποια ειναι μεν ωραια αλλα λιγο δυσκολο να "μπουν" στη Σαχαρα) δεν νομιζω να τους παρει κανεις στα σοβαρα... Το ιδιο κατα την ταπεινη μου γνωμη ισχυει και για τη, συμπαθεστατη κατα τα αλλα,ταξη των ποδηλατιστων της Αθηνας,απλα δεν ΚΑΝΕΙ αυτη η πολη για ποδηλατα πως να το κανουμε δηλαδη.... Εσυ ζεις σε μια ευρωπαϊκη πολη που αναπτυχθηκε σωστα και βασει σχεδιων ,η Αθηνα ειναι μια τυπικη μεσοανατολιτικη πολη τυπου Τελ Αβιβ & Καϊρου οπου απλα γινεται πατείς με πάτωσε... Έτσι ακριβώς. Κάποιοι έλληνες δεν μπορούν να φανταστούν πόσο "άπλα" έχει σε πόλεις όπως Βιέννη, Βερολίνο, κ.λ.π. Τώρα που το θυμήθηκα... Πριν από καιρό η δημοτική αρχή του Amsterdam είχε αγοράσει 1000 λευκά ποδήλατα και τα έδωσε στους πολίτες. Μπορεί ο καθένας να πάρει ένα ποδήλατο να πάει κάπου, να το αφήσει εκεί, να το πάρει κάποιος άλλος, να πάει κάπου αλλού κ.λ.π. Και υπάρχουν και κάποιοι τεχνίτες οι οποίοι επιδιορθώνουν τυχόν ζημιές και τα ξαναδίνουν στην κυκλοφορία. Βλέπω Βιεννέζους να θέλουν να διασχίσουν τον δρόμο, να μην υπάρχει κανένα αμάξι, και να περιμένουν στην διασταύρωση να ανάψει ο "Γρηγόρης" για να περάσουν. Και χιλιάδες άλλα παραδείγματα. ::) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2008 Τώρα που το θυμήθηκα... Πριν από καιρό η δημοτική αρχή του Amsterdam είχε αγοράσει 1000 λευκά ποδήλατα και τα έδωσε στους πολίτες. Μπορεί ο καθένας να πάρει ένα ποδήλατο να πάει κάπου, να το αφήσει εκεί, να το πάρει κάποιος άλλος, να πάει κάπου αλλού κ.λ.π. Και υπάρχουν και κάποιοι τεχνίτες οι οποίοι επιδιορθώνουν τυχόν ζημιές και τα ξαναδίνουν στην κυκλοφορία. Βλέπω Βιεννέζους να θέλουν να διασχίσουν τον δρόμο, να μην υπάρχει κανένα αμάξι, και να περιμένουν στην διασταύρωση να ανάψει ο "Γρηγόρης" για να περάσουν. Για το (α): κι άλλο παράδειγμα που έχω δει και χρησιμοποιήσει ο ίδιος: Koπεγχάγη. Για το (β), και το (κατά κάποιο τρόπο) αντίστροφο: εδώ που μένω, ακόμη και... μύγα να περάσει από διάβαση πεζών χωρίς φανάρι, σταματάει μέχρι και η ροή των... μορίων του αέρα. Α, και SF εγώ πιστεύω ότι δεν είναι τόσο ανέφικτο. Όποιος βρίσκει τις καβάντζες για να περνάει από στενάκια, πάρκα κλπ (εντάξει, δεν συζητιούνται καν απρόσιτες περιοχές όπως Κυψέλη, περιφερειακοί Γαλατσίου και άλλες παρόμοιες) φτάνει στον προορισμό του, με δυσκολία βέβαια, με μαύρο πνεύμονα βέβαια, σε άθλια κατάσταση ψυχολογικά και σωματικά βέβαια, αλλά φτάνει (τι να το κάνεις, θα μου πεις... και δίκιο θα'χεις). Ποτέ δεν είναι αργά για προσπάθειες όμως. Και όντως, με τη βοήθεια του Μετρό μπορούν να γίνουν θαύματα. Ας μην σηκώνουμε τα χέρια ψηλά πριν μπούμε καν στο ρινγκ! Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση