Προς το περιεχόμενο

Τα χαλια μας τα μαυρα..


Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Forensick να το πάμε λίγο αλλιώς;

 

Έχουμε μπλέξει 2 ξεχωριστά ζητήματα.

 

Α. Επέκταση ωραρίου μετρό.

 

Β. Αύξηση εισητηρίου στα ΜΜΜ γενικώς.

 

Το ότι μια ενδεχόμενη επέκταση του ωραρίου μπορεί να επιφέρει επιπλέον επιβάρυνση αποτελεί υποπαράμετρο του Α και έχει την πολύ απλή λύση που είπαμε και εφαρμόζεται έξω: θες να ταξιδέψεις μετά τις 12; Αλλάζει το κόστος. Έτσι καλύπτεις τα όποια έξοδά σου και δεν επιβαρύνεται αυτός που δεν ταξιδεύει βράδυ συνέχεια. Αυτό δεν γίνεται στα ταξί;

 

Εγώ λοιπόν αυτό το εκλαμβάνω ως λεπτομέρεια και μάλιστα μακρινή και στην ουσία λυμένη λεπτομέρεια.

 

 

Για το κυρίως θέμα, αυτό της επέκτασης του ωραρίου, οι διάφοροι συνδικαλιστές είναι εμφανέστατα υποκριτές κατά την μεγάλη ελληνική παράδοση. Τώρα αν εσύ δεν εκφέρεις άποψη μέχρι να σου δώσουν να διαβάσεις τα αιτήματά τους, αυτό είναι προσωπικό σου καπέλο αλλά δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι το τόσο το κάνουμε

 

ΤΟΣΟ

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 238
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

.........Και το συγκεκριμενο θεμα (του μετρο) ειναι ενα κλασσικο παραδειγμα του Ελληνικου παραδοξου.....στη χωρα μας χρειαζεται να συζηταμε επι μηνες η και χρονια (συνηθως προσπαθωντας να διασφαλισουμε τα συντεχνιακα συμφεροντα μας εναντι υπολοιπων κοινωνικων ομαδων), να ανοιγουμε thread των 13 σελιδων, να κλεινουμε τους δρομους, να προβαλλουμε τα πλεον απιθανα επιχειρηματα (σαν μερικα απο αυτα που διαβασα σε αυτο το thread) για πραγματα τα οποια ειναι αυτονοητα και εχουν λυθει εδω και 50 η και 100 χρονια σε αλλες χωρες (μερικες εκ των οποιων δεν ανηκουν καν στον ανεπτυγμενο κοσμο).

 

         

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες τα ρε αρχηγε μου...

 

Λες και θα καταρευσει το μετρο επειδη οσοι εργαζονται θα δουλευουν παραπανω 4 ωρες την εβδομαδα... ::) ::) ::)

 

Η πλακα ειναι οτι αν ακουγες τι ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ και τι ΨΕΜΜΑΤΑ ελεγε ο εκπροσωπος τους θα τρελλαινοσουν..

 

Σαν το χελι ξεγλυστραγε τη μια ελεγε οτι δεν θα συντηρειται σωστα το...μετρο,μετα το αλλαζε και ελεγε οτι θα μπορουσε να συντηρηθει αλλα θα κουραζονταν οι εργαζομενοι (λες και εμεις οι υπολοιποι δεν κουραζομαστε στις δουλειες μας),μετα το ξανα-αλλαζε και ελεγε οτι δεν ειναι θεμα υπερωριων και κουρασης αλλα θεμα επιβιωσης της...εταιρειας.....μεχρι και οτι το Βερολινο εχει περισσοτερους κατοικους απο την ΑΘηνα ειπε ο αθλιος....(εχει ακριβως τους ΜΙΣΟΥΣ)

 

Ενα γερο χερι ξυλο ηθελε.Τιποτα παραπανω και τιποτα πρακατω.. 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είπα ότι είμαι με κάποια μεριά. Είπα ότι για να έχω άποψη θα πρέπει να έχω στα χέρια μου στοιχεία. Αν κάποιος θέλει να βγάζει συμπεράσματα στο φλου, δικό του πρόβλημα.

Και η siemens είναι παγκόσμιος κολοσσός, αλλά βλέπουμε που μπορεί να έχει μπλεχτεί.

Και δεν είναι "συντεχνιακό" θέμα ο μισθός και οι ώρες εργασίας.  

όποιος θέλει να συμβιβαστεί με τις υπάρχουσες καταστάσεις, ας το κάνει για αυτόν, αλλά να σκεφτεί ότι υπάρχουν και ανθρωποι οι οποίοι δεν συμβιβάζονται, όχι για να κάνουν αντίδραση, αλλά γιατί έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν. Αν καποιος είναι εντάξει με το να δουλεύει παραπάνω χωρίς να πληρώνεται, δικό του προβλημα, εγώ θα προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ (στο πλαίσιο του λογικού) για να έχω τα νομιμα δικαιωματα μου(και εννοειται οτι συγχρονως θα προσπαθώ να είμαι ενταξει στις υποχρεώσεις μου).

 

Στο θέμα των συνδικαλιστών, συμφωνούμε μέσες άκρες, αλλά εγώ προσωπικά τουλάχιστον δεν αναφέρθηκα στους συνδικαλιστές, αλλά στον τρόπο που κρίνουμε εκ προιμίου.

 

Πράγματα πιο απλά λοιπον, σε άλλες χώρες έχουν λυθεί. Δεν βλέπω τον λόγο που κατηγορούμε όμως τους συνδικαλιστές, για το ότι έχουμε τόσο χαμηλούς μισθούς, το οποίο θέμα δεν μου φαίνεται ότι φταίω εγω και συ ε?

 

 

edit: και εννοείται ότι άμα δεν είχαν επιχειρήματα οι εργαζόμενοι και έλεγαν τις μπαρουφες που αναφέρει ο sf παραπάνω, με τα 1000 μαζί σας.

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν καποιος είναι εντάξει με το να δουλεύει παραπάνω χωρίς να πληρώνεται, δικό του προβλημα, εγώ θα προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ (στο πλαίσιο του λογικού) για να έχω τα νομιμα δικαιωματα μου(και εννοειται οτι συγχρονως θα προσπαθώ να είμαι ενταξει στις υποχρεώσεις μου).

 

ναι αλλα σου εξηγησαμε πολλακις οτι κατι τετοιο ΔΕΝ συμβαινει στο μετρο το οποιο στην πραγματικοτητα ειναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ και αποκλειεται να μη πληρωνει τους υπαλληλους του (εξαλλου ο μονος λογος για τον οποιον ΔΕΝ διαμαρτυρηθηκαν :) ηταν οτι δεν θα τους πληρωνουν...μονο κατι μπαρουφες για τη...βιωσιμοτητα της...ΔΗΜΟΣΙΑΣ αυτης εταιρειας ελεγαν.. :) :) λες και υπαρχει περιπτωση να..κλεισει ποτε το μετρο.. ::)) 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά σε μια συζήτηση μπορούμε να ξεφεύγουμε απο το κύριο θέμα και να σχολιάζουμε και κάτι που έχει σχέση με αυτό.

Δεν υποννόησα ποτέ ότι αυτό θα γίνει(δεν θα παίρνουν λεφτά παραπάνω), αλλά ότι για να πάρω θέση πρέπει να ξέρω κάποια πράγματα. Επίσης αυτό που είπα και παραπάνω είναι ότι δεν μου αρέσει που κρίνουμε a priori κάποια πράγματα.

 

Τέλος, δεν μου φαίνεται ότι ξέρει πολυς κόσμος για το ότι ο προαστιακός πάει κατά διαόλου και έχει μπει για τα καλά μέσα...(παράδειγμα φέρνω, για το γεγονός που λες "σιγα μην κλεισει ποτέ το μετρό". Ναι μπορεί να μην κλείσει, αλλα μπορεί ανετά να πουληθεί σε ιδιώτη, το οποίο είναι απαράδεκτο.)

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Αντιεξουσιαστές"   …. Όνειρα τυφλών.  ;D

 

Γνωρίζουμε όλοι, πως τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας,

αντί να βοηθήσουν τους λαούς να ζουν αξιοπρεπώς στον τόπο τους,

να ζουν στην γη των προγόνων τους,

επιβάλουν την μετανάστευσή τους και "ανάμειξη" τους.  ;)

 

Αντί να σε βοηθήσω να έχεις δουλειά στον τόπο σου,

σε φέρνω εδώ να δουλεύεις για μένα,

και θα αμείβεσαι τόσο, όσο χρειάζεται για να ζεις

ώστε  να μπορείς να μου δουλεύεις.

 

Τα "κόκκινα παλικάρια" που είναι υπέρ της μετανάστευσης των λαών,

και της σωρηδόν συγκέντρωσής τους σε συγκεκριμένα σημεία του πλανήτη,

αυτά τα παλικάρια δηλαδή που προωθούν

την φτιαχτή "ιδεολογία" που έλαβαν από τα κέντρα εξουσίας,

ονομάζουν τους εαυτούς τους "Αντιεξουσιαστές".

 

Να κλαις και να γελάς μαζί. !!!!

 

Αυτά τα παλικάρια δεν είναι κοκκινα, είναι μαύρα!!! Εχει μεγάλη διαφορά...

Έσβησ' αέρας το κερί που κράτουνα στη χέρα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα μικρό παράπλευρο σχόλιο...

 

Αυτό που δεν σκέφτεται ποτέ κανείς - ούτε εγώ, συνήθως - είναι ο τρόπος που παρουσιάζονται τα πράγματα από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, βλ. κανάλια, εφημερίδες κλπ.

 

Είναι αξιοπερίεργο, αν μη τι άλλο, πόσο μασάμε κάθε είδηση, ακριβώς όπως παρουσιάζεται, χωρίς να σκεφτούμε τις μικρές ή μεγάλες σκοπιμότητες που έχει ο καθένας που μας προσφέρει την είδηση αυτή.

 

Προσοχή, δεν μιλάω για ειδήσεις καθαρά πολιτικού περιεχομένου όπου εκεί όλοι είμαστε υποψιασμένοι μέχρι εμετού, ανάλογα προς τα που κλίνουμε πολιτικά, αλλά ειδήσεις όπως αυτές που απασχολεί το θρεντ π.χ. επιπέδου ζωής.

 

Μακριά από εμένα η υπεράσπιση οποιασδήποτε από τις δύο πλευρές, αλλά σκεφτόμαστε ποτέ - όχι αν είναι αλήθεια αυτά που μας λένε, αλλά - τι ΔΕΝ μας λένε απλώς επειδή δεν έχουν χρόνο στο ρεπορτάζ, θεωρούν ότι δεν μας ενδιαφέρει ή για λόγους σοβαρότερης σκοπιμότητας;

 

Αν το σκεφτείτε λίγο αυτό, νομίζω ότι παύει η χρησιμότητα τέτοιων θρεντς όπως το παρόν...

 

Ευχαριστώ, συνεχίστε...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι μπορεί να μην κλείσει, αλλα μπορεί ανετά να πουληθεί σε ιδιώτη, το οποίο είναι απαράδεκτο.)

 

Γιατι ειναι απαραδεκτο?Δεν το καταλαβαινω αυτο...

 

Απο τοτε που τα ταχυδρομεια πουληθηκαν στην DHL (ναι αυτη που σου στελνει ΤΖΑΜΠΑ τα πακετακια απο τον Thomann :) στη Γερμανια) οι τιμες κοπηκαν τη μεση,η εξυπηρετηση εγινε 10 φορες καλυτερη και οι εργαζομενοι παιρνουν περισσοτερα λεφτα.

 

Στην Ιαπωνια ΤΑ ΠΑΝΤΑ ειναι ιδιωτικα και εχουν το ΚΑΛΥΤΕΡΟ μετρο του κοσμου (το οποιο ειναι ΠΑΜΦΘΗΝΟ για αυτο που προσφερει...) αλλα και τις καλυτερες γενικα υπηρεσιες που εχω δει στη ζωη μου....

 

Αν ειναι να πεσει εξω το μετρο ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα πεσει με 4 ωρες δουλειας παραπανω...

 

Ο Προαστιακος ηταν γνωστο οτι θα πεφτει εξω για καποια χρονια,γιατι προς το παρον ειναι ενα "μισο" εργο που ελαχιστους ανθρωπους εξυπηρετει πραγματικα,οταν ολοκληρωθει (και βεβαια ξεκολησουν και οι Ελληνες απο το...καρο τους) θα μπορεσουμε να τον κρινουμε...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου