Προς το περιεχόμενο

Τα χαλια μας τα μαυρα..

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

...το θεμα ειναι οτι καποιοι,καλως η κακως,υστεροβουλα η μη δεν μας νοιαζει προσπαθουν να ΞΕΚΟΛΗΣΟΥΝ τους κατοικους αυτης της πολης απο την ψυχοπαρανοϊκη σχεση που εχουν με το ΙΧ τους...

Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι οι "κάποιοι" (υπουργείο και μετρό) προσπαθούν να ξεκολλήσουν τους κατοίκους από τις ψυχοπαρανοικές τους συνήθειες αυτοκίνησης - απλώς θέλουν 300.000 € το μήνα παραπάνω (π.χ. νέοι σταθμοί, αυξήσεις, το νέο σύστημα αυτόματης πλοήγησης κτλ) και το τυλίγουν στο χαρτάκι της "οικολογίας" (που είναι ΠΟΛΥ στη μόδα) για να συναινέσουμε...

Οι προυπολογισμοί όλων των εταιριών βγαίνουν Οκτώβρη και ανακοινώνονται Ιανουάριο... ;) με την ανάλογη σάλτσα...πάντοτε.

Δεν ακουμπάω καν το ζήτημα ότι δεν τους ΣΥΜΦΕΡΕΙ να στραφούμε όλοι στα ΜΜΜ (ήδη απο τον Δεκέμβρη έχει γίνει ζήτημα για τα λιγότερα λεωφορεία που κυκλοφορούν) - δες και τι μανούρα γίνεται με το πετρέλαιο, σκέψου τι χασούρα θα έχουν αν δεν εισπράτουν τους φόρους που περιμένουν απο τα καύσιμα και τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων.

Συμφωνώ μαζί σου SFunk 1000%, στο ότι αυτά θα πρέπει να έχουν όλους αυτούς τους σωστούς σκοπούς που λές (γιατί αυτή είναι η μόνη διέξοδος), αλλά και εμείς δεν θα πρέπει να είμαστε τόσο "αγαθοί" απέναντί τους, καταπίνωντας ότι μας σερβίρουν, μόνο και μόνο επειδή πατάει μια ευαίσθητη χορδή μας...

μη τα βλεπουμε ολα μαυρα...

ακόμα και για να τα δούμε μαύρα, πρέπει πρώτα από όλα να βλέπουμε... ::)

σημ: οι συγκοινωνιολόγοι, που δουλεύω μαζί, είναι όλο χαμόγελα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 238
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πως λοιπόν θα είμαι σίγουρος χωρίς να έχω στοιχεία, ότι πρότειναν παραταση του ωραρίου και παράλληλα, είτε θα τους πλήρωναν καλύτερα, είτε θα είχαμε νέες προσλήψεις?

προφανως κανεις ΠΛΑΚΑ...

Δεν υπαρχει περιπτωση μια εταιρεια οπως το ΑΤΤΙΚΟ μετρο να υποχρεωσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ καποιον να εργαστει ΧΩΡΙΣ να του πληρωσει υπερωριες...μη τρελλαθουμε κι ολας...(γενικα καμμια μεγαλη επιχειρηση δεν μπορει να το κανει και ΔΕΝ το κανει αυτο μια και η επιθεωρηση εργασιας ειναι μονιμως απο πανω της...το ΚΑΝΟΥΝ ομως αυτο τα ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ που οντως δεν ελεγχονται...)

Oχι φίλε sf, δεν κάνω καθόλου πλάκα. Επειδη έχουν δει άπειρα τα ματάκια μου, πριν να ΔΩ με τα ίδια μου τα μάτια τους όρους της συμφωνίας, δεν μπορώ να πάρω το μέρος κανενός. Ποιός μου λέει ότι de facto θ ασυμβούν κάποια λογικά πράγματα? Δεν βλέπω καμία εγγύηση, οπότε δεν μπορώ να εκφράσω αποψη.

Το πως κάνουν απεργία στην Γερμανία είναι διαφορετικό πράγμα. Άλλες καταστάσεις υπάρχουν εδώ, άλλες καταστάσεις υπάρχουν εκεί. Κατά συνέπεια δεν μπορείς να συγκρίνεις μίλα με πορτοκάλια. Πως να συγκρίνω την ζιμπαμπουε μας, με την Γερμανία, όταν στην Γερμανία δεν τους απασχολούν πράγματα(γιατί είναι λυμένα εδώ και καιρό), τα οποία εδώ είναι άμμεσης προταιρεότητας?

Ο ταριφας δεν σου παίρνει 30 ευρώ. Εκτός αν πας απο την μια μερία την Αθήνας στην άλλη και έχεις περάσει από το κέντρο για ψώνια.

Τα 20 λεπτα αγαπητε sf, ειναι ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΞΗΣΗΣ για το μετρο. Προφανως δεν θα χρησιμοποιείς αυτά τα μέσα καθημερινά για να βλέπεις πόσο φαίνεται μια διαφορά της ταξης των 10 λεπτών στην τσέπη σου.

Επίσης, σε μια χώρα όπου οι μισθοί είναι τραγικά κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ, την οποία επικαλούμαστε για τα όποια επιχειρήματα(και η Γερμανία ΕΕ είναι), δεν μπορείς να συμπεριφερθείς το ίδιο. Εκτος αν ξαφνικά εγω κοιμήθηκα και όλη η ελλάδα παίρνει μισθους των 1200 ευρώ(τυχαίο νούμερο) και πάνω. Τότε να πω ντάξει.

Κill the wise one!

Τα 20 λεπτα αγαπητε sf, ειναι ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΞΗΣΗΣ για το μετρο. Προφανως δεν θα χρησιμοποιείς αυτά τα μέσα καθημερινά για να βλέπεις πόσο φαίνεται μια διαφορά της ταξης των 10 λεπτών στην τσέπη σου.

το χρησιμοποιω καθημερινα (διπλα σε σταση μενω αλλωστε..)

τα 20 λεπτα ειναι ΑΣΤΕΙΟ ποσο επιμενω (ειδικα οταν αυτοι που διαμαρτυρονται σκανε 3ευρα για ΤΣΙΓΑΡΑ και 4ευρα για φραπε...) μη τρελλαθουμε κι ολας..

εξαλλου ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΗ οποτε ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΛΕΜΕ και οι δυο μας ...

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ (και ναι ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ για αυτο) μια εταιρεια οπως το ΑΤΤΙΚΟ μετρο να απασχολει τους εργαζομενους της ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ...για σκεψου το λιγο ...λογικα...(μιλαμε για 4 ΩΡΕΣ δουλεια παραπανω την εβδομαδα αλλωστε δηλ. αστειο χρονο "υπερωριας") 

Ο ταριφας δεν σου παίρνει 30 ευρώ. Εκτός αν πας απο την μια μερία την Αθήνας στην άλλη και έχεις περάσει από το κέντρο για ψώνια.

τον προτιμας δηλ.απο το να εχεις το ωραιο σου μετρουδακι οπως σε ΟΛΕΣ τις πολεις του πλανητη? (και 30 να μη σου παρει θα σου παρει ΠΟΛΥ περισσοτερο απο το 80λεπτο του μετρο...)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ακριβως,και η ουσια ειναι μονο μια οτι οι διαφοροι "εκπροσωποι" των εργαζομενων στη χωρα μας το μονο που καταφερνουν ειναι να κανουν ΚΑΚΟ στους εργαζομενους που "εκπροσωπουν" αλλα και στη ιδια τη χωρα... :P

Αστείο ποσό για σένα λοιπόν, για μένα αρκετά σοβαρό και δεν το λέω για να πάω κόντρα, αλλά γιατί έχω διαπιστώσει πόσο πιο βαρύ μου κάθεται στην τσέπη. Οπως βλέπουμε λοιπόν δεν υπάρχει αντικειμενικότητα και στους 2 μας, γιατί έχουμε άλλα βιώματα και κυρίως άλλες τσέπες.

Για αύξηση κάτι είχε πάρει το αυτί μου, αλλά δεν το χρησιμοποίησα ως επιχείρημα επειδή δεν θυμάμαι που ποτε και πως.

Δεν μπορώ να έχω ως συμβόλαιο την άποψη του οποιουδήποτε(δεν το λέω για σενα προσωπικα, ουτε για να σε μειωσω), αν αυτός δεν μου χτυπήσει στην μούρι ένα χαρτί που να λέει αυτά τα πράγματα. Δεν είπα ότι δεν είναι καλή εταιρία το αττικο μετρο. Είπα οτι δεν μπορώ να πάρω θέση σε αυτό το θέμα γιατι δεν ξέρω όλες τις παραμέτρους.

Και γω πολλες φορές συχτιριζω τους συνδικαλιστές, αλλά προς το παρόν το κάνω ή δεν το κάνω μόνο όταν μπορώ να έχω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ άποψη για το θέμα, και όχι γιατι πιστεύω ότι μια εταιρία ειναι καλή και "αποκλύεται να το κανει αυτό στους εργαζομενούς της". όταν θα έχουμε αρκετά στοιχεία λοιπόν, εδώ θα είμαι και θα θρω να τους κράξω και γω.

Φυσικά και προτιμάω το μετρό και είμαι με τα 1001 μέσα σε αυτήν την κίνηση. Ομως.

1)Απορω πραγματικά και θα ήθελα να δω τους πραγματικούς λόγους που μετά την ολυμπιάδα σταμάτησαν το μετρο που ήταν τουλαχιστον μεχρι τις 1. (δεν θυμαμαι ακριβως ποσες παραπανω ωρες δουλευε)

2)Θέλω να δω τους όρους εργασίας.

Μέχρι τότε, μόνο με υποθέσεις μπορούμε να μιλάμε.

Jasemeister, δεν είναι καθόλου λεπτομέρειες.

Κill the wise one!

ρε αρχηγε μου δεν μπορεις να καταλαβεις οτι ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ & ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ αν απασχολησουν εργαζομενους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ?

30 χρονια δουλευω και ΠΟΤΕ μου δεν εχω δει ΜΕΓΑΛΗ εταιρεια να το κανει αυτο γιατι απλα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να το κανει...μη τρελλαθουμε..

δε μιλαμε για το μπακαλικο του Σακη στη γωνια αλλα για μια εταιρεια κολλοσσο με χιλιαδες υπαλληλους....σκεψου το λογικα ΕΝΑΣ δεν θα ΚΑΡΦΩΣΕΙ αν γινει κατι τετοιο.

Μπορουν να τους ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ να δουλεψουν αλλα 1000% θα τους ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ (και ΑΔΡΑ μαλιστα δηλ.75% παραπανω για νυχτερινη εργασια & 150% για εργασια  Σ/Κ...)

Αυτο αλλωστε ισχυει σε ΟΛΕΣ τις σοβαρες επιχειρησεις αν δεν θες να κανεις υπερωριες γινε δημοσιος υπαλληλος ....

εξαλλου και το καϊναρι ο εκπροσωπος τους αυτο που ειπε δεν ηταν οτι δεν θα τους πληρωσουνε αλλα οτι θα....κουραζονται τα καϋμενα....αλλα και οτι απεργουν για να....(ακουσον,ακουσον..) περιφρουρησουν τη...βιωσιμοτητα της εταιρειας :) :)

α,για το 20λεπτο υπολογισα οτι η..τρομακτικη σου επιβαρυνση θα ειναι ...88 ευρω το...ΧΡΟΝΟ... :) :)  (oσο δηλαδη ενας καφες στο βαπορι για την Αντιπαρο...:)  )

@forensick: +1, ούτε πρέπει να θεωρούμε απλά τα πάντα, ούτε και να κρίνουμε (προφανώς) βάσει απλώς των συμφερόντων μας ;)

ετσι κι αλλοιως το 1 ευρω ειναι αστειο εισητηριο (νομιζω ειναι το φθηνοτερο στην Ευρωπη...βεβαια και το μετρο μας ειναι το...μικροτερο στην Ευρωπη... :) :))

...ακριβώς όπως και τα μισθά μας (στον καφέ όμως σκίζουμε!)

Το σωστό να λέγεται ;)

μα το θεμα δεν ειναι αν βγαινουμε η οχι τα ΣΚ...το θεμα ειναι οτι καποιοι,καλως η κακως,υστεροβουλα η μη δεν μας νοιαζει προσπαθουν να ΞΕΚΟΛΗΣΟΥΝ τους κατοικους αυτης της πολης απο την ψυχοπαρανοϊκη σχεση που εχουν με το ΙΧ τους..

πολλά + και σε αυτό, και σε όλα τα υπόλοιπα που έχεις πει SF. Για άλλη μια φορά πιστεύω ότι έχεις την πιο προοδευτική και πλήρη άποψη εδώ μέσα (σε τέτοια θέματα). Εκτός από τη δικιά μου βέβαια ;D ;D (πλάκα κάνω, προφανώς).

Συμφωνώ επίσης και στο ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση μια τέτοια εταιρία να παρανομεί τόσο εμφανώς. Ή αν το κάνει θα διορθωθεί Α-Μ-Ε-Σ-Α. Και επαναλαμβάνω: αν συμβεί οτιδήποτε τέτοιο νομίζω πως ΟΛΟΙ μας θα υπστηρίξουμε τους εργαζομένους ;) Όχι όμως να αντιδρούμε στην όποια αλλαγή ;)

Μακάρι να είναι έτσι και άμα είναι έτσι και γω μαζί σας.

Μέχρι όμως να δώ στοιχεία για αυτό το πράγμα, δεν μπορώ να εκφράσω αποψη ξαναλέω.

Ναι, δεν είναι κανένα τεράστιο ποσό, αλλά δυστυχώς δεν είναι το μόνο που θα αυξηθει(ΑΝ αυξηθει) και οι μισθοι παραμένουν οι ίδιοι. Και τα μακαρόνια αν αυξηθούν κατά 10 λεπτά, που δεν τα χρησιμοποιείς...5 μέρες την βδομάδα:P δεν είναι κάτι το τρομακτικό, άλλα αν τα αθροίσεις όλα, είναι τρομακτικό.

Κill the wise one!

Τελος παντων μια και απο οτι βλεπω δεν μπορουμε να σε πεισουμε ,μπορεις ΑΝΕΤΑ να αναζητησεις τη συλλογικη συμβαση εργασιας των εργαζομενων στο μετρο (θα τη βρεις ευκολα ακομα και on line),εκει θα δεις ΞΕΚΑΘΑΡΑ τι προβλεπεται σε περιπτωση υπερωριων και υπερεργασιας...δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να λεει καπου οτι ο εργαζομενος ειναι υποχρεωμενος να δουλευει ΧΩΡΙΣ να πληρωνεται.... ;)

Eπισης για να μην τρελλαθουμε ΕΝΤΕΛΩΣ το ΜΕΤΡΟ ειναι ΔΗΜΟΣΙΑ επιχειρηση και ΟΧΙ ιδιωτικη οπως καποιοι λενε

"Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. (ΑΜ) ιδρύθηκε με τo Νόμo 1955/1991 ως voμικό πρόσωπo ιδιωτικoύ δικαίoυ με τη μoρφή αvώvυμης εταιρείας και με μοναδικό μέτοχο της εταιρείας το ελληνικό Δημόσιο."

http://www.ametro.gr/page/default.asp?la=1&id=21

ΕΙΔΙΚΑ στο δημοσιο "κλοπη υπερωριων" δεν γινεται ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ..ισα ισα τις περισσοτερες φορες οι εργαζομενοι αν ειναι..."καλοι" πληρωνονται για υπερωριες που ΔΕΝ εχουν κανει...(ρωτηστε τους σκουπιδιαρηδες της γειτονιας σας αν δεν με πιστευετε...)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου