Προς το περιεχόμενο

Τα χαλια μας τα μαυρα..

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

διακυβευεται η εργασια τους

Η λεξη διακυβευεται είναι ΧΑΛΑΡΑ και χωρίς ψηφοφορία η Νο1 στο τοπ τεν του λεξιλογίου σε όλη την ελλάδα απο τότε που γινόντουσαν οι καταλήψεις των φοιτητών.

Βέβαια τα επιχειρήματά σου, ξαναλέω, ότι είναι σωστότατα για τα ωράρια λειτουργίας...Απλά έκανα μια μικρή νύξη (παρατήρηση) - ίσως λίγο αρπαγμένη, αλλά ρε παιδιά έχουμε δίκιο και εμείς - σε μία τοποθέτησή σου...

Εξαρτάται από το πού είσαι στο εξωτερικό. Δεν είναι ίδια τα ωράρια  σ'όλες τις χώρες, ούτε σε όλες τις πόλεις. Συμφωνώ και εγώ με τη μεταμεσονύκτια λειτουργία με την προϋπόθεση των νέων θέσεων εργασίας, ανάλογης αμοιβής κλπ, πράγματα που θα πρεπε νά ναι αυτονόητα, αλλά δυστυχώς δεν είναι. >:(

Γι αυτο ανέφερα τον χαρακτήρα της εταιρίας Αττικό Μετρό. ΓΙα μια πραγματικά ευρωπαικών προδιαγραφών εταιρία είναι αυτονόητα. Αν ήταν κρατικο = δημόσιοι υπάλληλοι = πολιτικοι = μίζες, αδιαφορια κλπ κλπ τότε ναι, δεν θα ήταν αυτονόητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 238
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ιταλία αναφέρομαι Μιλάνο και Ρώμη συγκεκριμένα....εντάξει δεν έχει να λέει κάτι αυτό τώρα....Πιο σημαντικό είναι το θέμα παρά η παρέμβαση (παρατήρηση) που έκανα...

Επίσης συμφωνώ με τα τελευταία λεγόμενα περί δίκαιης τοποθέτησης  στην εργασία (μισθός, ωράριο κλπ) ανάλογα με τον μόχθο του καθενός (ΝΑΙ ρε παιδιά αυτοί που έχουν βγάλει ή βγαζουν πανεπιστημια και ΤΕΙ αξίζουν παραπάνω ''αγαθά'' από έναν που εχει βγαλει ΙΕΚ...πώς να γίνει δηλ;) ::) :-\

Διαφωνώ μόνο λίγο σε ένα σημείο σου....''Ποτέ δεν έγινε δουλειά με το διάλογο''...

Δεν το βρίσκεις λίγο ακραίο; (γνώμη μου) :)

...από την πολλή γκαργκανέλα.

Η εργασία είναι μια αναγκαία συνθήκη για τη διατήρηση και ευρωστία των κοινωνικών δομών.

Και για λίγο το έχεις αυτό; Έχεις δει ποτέ κοινωνίες στις οποίες έχουν διαλυθεί αυτές οι δομές;

Όχι ανθρώπινη αναγκαιότητα σε ατομικό επίπεδο, τουλάχιστον όχι όπως έχει καθιερωθεί.

Με πλήρη εκτίμηση προς το πρόσωπό σου, σε διαβεβαιώνω ότι είσαι 100% λάθος. Δεν έχεις ακούσει για ανθρώπους που παθαίνουν κατάθλιψη όταν για λόγους υγιείας δεν μπορούν πλέον να εργαστούν; Και τι εννοείς όταν λες "όπως έχει καθιερωθεί;", δες τι λέει πιο πάνω ο GG για το θεσσαλικό κάμπο (και λίγα λέει).

Όταν δουλεύω σαν σκύλος, και αισθάνομαι πως δεν πληρώνομαι αντίστοιχα θα διαμαρτυρηθώ.

Ναι βρε παιδί μου, να διαμαρτυρηθείς, αλλά να διαμαρτυρηθείς κάνοντας δύσκολη τη ζωή εκείνου που φταίει. Εγώ τι σχέση έχω και δε με αφήνεις να πάω στη δουλειά μου, κλείνοντας το δρόμο;

Αυτό μπορεί να χαλάσει την μέρα σου, αλλά μπορεί και να σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα.

Πόσο μακροπρόθεσμα πια; Είμαι 43 ετών και δεν βλέπω να έχει βοηθήσει σε τίποτε. Δε θα ζήσουμε για πάντα ρε Silot.

Να υποθέσω πως ούτε στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τις πυρκαγιές το καλοκαίρι πήγες ?

Όχι δεν πήγα. Δεν ήξερα εναντίον ποιου διαμαρτυρηθήκατε. Ούτως ή άλλως, λίγες μέρες μετά είχαμε εκλογές και (όπως είδες) ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε την ίδια κυβέρνηση. Άλλη μία απόδειξη για το ότι το "μακροπρόθεσμα" δεν παίζει.

Mea Culpa

Εγώ ξέρω ανθρώπους που παθαίνουν κατάθλιψη επειδή πρέπει να δουλεύουν. Μερικά τέτοια μεμονωμένα παραδείγματα απο την πεπερασμένη εμπειρία του καθενός, δεν αποτελούν απόδειξη.

one colour: black - and shades of grey

Τσάμπα θα δουλεύουν? Και αμα προστεθούν 6 ώρες λειτουργίας επιπλέον δεν είναι ένα μεροκάματο = μια θέση εργασίας σε κάθε πόστο?

Και μην μου πεις "τα ίδια λεφτά με τους μεσημεριανούς θα παίρνουν και θα δουλέυουν βάρδιες + εκμετάλευση για ψίχουλα κλπ κλπ κλπ". Όταν όλη η νεολέρα γυρίζει στα κλαμπάκια μέχρι τις 5-6 το πρωί, θα έχει πρόβλημα να εργάζεται βράδυ? Το ίδιο έγινε και με το συνεχόμενο ωράριο των καταστημάτων. Πάλι ψευτοαριστεροκόντρες για εκμετάλευση κλπ κλπ. Εγώ αυτά τα βλέπω σαν νέες θέσεις εργασίας = μείωση ανεργίας.

Στο πλαίσιο αλήθεια γιατί δουλεύουν 12ωρα και 14ωρα? Στην infoguest? Δεν είδα να παίρνουν άλλους ανθρώπους για να καλύψουν τις ώρες, παρά έβαζαν τους ίδιους που δούλευαν πιο πριν και χωρίς εξτρα χρήματα.

Ακόμα και στο internet cafe που δούλευα, 14ωρο είχα γιατί δεν μπορούσε και καλά να έχει 3 υπαλλήλους αντί για 2 που είχε. Και φυσικά δούλευα 28 ώρες την βδομάδα(7 ώρες πριν το κανονικό 7ωρο-δλδ αντίστοιχα μια μέρα λιγότερη την βδομάδα ) και έπαιρνα 320 το μήνα.

Μου φαίνεται δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω άλλα παραδείγματα.

Φυσικά βέβαια υπάρχουν εταιρίες οι οποίες είναι άψογες από αυτην την άποψη(και ισως και η αττικο μετρο), αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που δουλεύει έτσι όπως σου περιέγραψα.

Πως λοιπόν θα είμαι σίγουρος χωρίς να έχω στοιχεία, ότι πρότειναν παραταση του ωραρίου και παράλληλα, είτε θα τους πλήρωναν καλύτερα, είτε θα είχαμε νέες προσλήψεις?

Κill the wise one!

Εγώ ξέρω ανθρώπους που παθαίνουν κατάθλιψη επειδή πρέπει να δουλεύουν. Μερικά τέτοια μεμονωμένα παραδείγματα απο την πεπερασμένη εμπειρία του καθενός, δεν αποτελούν απόδειξη.

Είναι τεμπέληδες αυτοί που παθαίνουν κατάθλιψη επειδή πρέπει να δουλεύουν. Συμφωνώ μαζί σου πάντως ότι στην Ελλάδα, δεν είναι μεμονωμένα παραδείγματα, τείνουν να γίνουν το στάνταρντ.

Mea Culpa

Είναι τεμπέληδες αυτοί που παθαίνουν κατάθλιψη επειδή πρέπει να δουλεύουν. Συμφωνώ μαζί σου πάντως ότι στην Ελλάδα, δεν είναι μεμονωμένα παραδείγματα, τείνουν να γίνουν το στάνταρντ.

Δεν εξέφρασα άποψη για το τι είναι ή δεν είναι. Απλά διαφωνώ με την (100% σίγουρη κιόλας) άποψή σου, ότι η εργασία αποτελεί αναγκαιότητα του ανθρώπινου είδους.

Όχι ανθρώπινη αναγκαιότητα σε ατομικό επίπεδο, τουλάχιστον όχι όπως έχει καθιερωθεί.

Με πλήρη εκτίμηση προς το πρόσωπό σου, σε διαβεβαιώνω ότι είσαι 100% λάθος. Δεν έχεις ακούσει για ανθρώπους που παθαίνουν κατάθλιψη όταν για λόγους υγιείας δεν μπορούν πλέον να εργαστούν; Και τι εννοείς όταν λες "όπως έχει καθιερωθεί;", δες τι λέει πιο πάνω ο GG για το θεσσαλικό κάμπο (και λίγα λέει).

one colour: black - and shades of grey

Και επειδή έχουμε ξεφύγει λίγο, θα επαναφέρω το αρχικό θέμα με το εξής ποστ:

http://karotomastigio.wordpress.com/2008/02/02/metro_athinas/

Για μια πιο σφαιρική άποψη επειδή το in.gr παίζει λιγο... έδρα!

Φίλε Fatalk θα σου πώ μερικά παραδείγματα:

Πήγα σε γνωστό ΙΕΚ μαζί με έναν φίλο μου που ενδιαφερόταν για μαθήματα ηχοληψίας μουσικής παραγωγής και φωνητικής. Διδάσκουν ονόματα. (Τζούλι Μασσίνο, Εβελίνα Παπούλια) πήγα στις στούντιο εγκαταστάσεις και ΚΟΜΠΛΑΡΑ. Τελικά ο φίλος μου γράφτηκε, και παρακολουθεί σαν να πηγαίνει σχολείο. Κάθε μέρα μάθημα 8-2. Οι καθηγητές φυσικά είναι απο πάνω, αφού είναι ιδιωτικός τομέας. Και κάνουν ουσιαστικά μαθήματα.

Στην σχολή μου, (μουσικών σπουδών, φιλοσοφική σχολή Αθηνών) υπάρχει στούντιο, έχουν πάρει ΤΡΕΛΕΣ επιχορηγήσεις απο Ε.Ε. και δεν το χρησιμοποιεί ΚΑΝΕΝΑΣ. Τα όργανα που έχουν αγοραστεί είναι με τις ζελατίνες ακόμα. Η πλειοψηφία των καθηγητών αδιαφορεί, υπάρχουν άκυρα τελείως υποχρεωτικά μαθήματα (προφανώς για να βρούν δουλίτσα συγκεκριμένοι καθηγητές). Κάποιος μπορεί να τελειώσει τη σχολή απλώς αντιγράφοντας (αφού ειναι θεωρητική) και να μην έχει ιδέα, πέρα απο το ειδικό αρμονίας που ζητήθηκε στις πανελλήνιες.

Και έρχομαι να σε ρωτήσω: Εσύ, αν άνοιγες μαγαζί, ποιόν θα προτιμούσες? Εμένα απο το μουσικών σπουδών, ή κάποιον άλλο απο ΙΕΚ για τον οποίο ξέρεις ότι έχει εξασκηθεί πρακτικά, έχει παρακολουθήσει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μαθήματα και είχε ένα καθηγητη απο πάνω του? Εγώ θα προτιμούσα αυτόν απο το ιδιωτικό πάντως και όχι εμένα.

Ακόμη και στα ΤΕΙ γίνεται καλύτερη δουλειά απο τα ΑΕΙ. Τουλάχιστον εκεί κάνουνε σοβαρά τα πρακτικά εργαστήρια. Ξάδερφός μου (επι πτυχίω ναυπηγός στο πολυτεχνίο) πήγε να εργαστεί σε εταιρία και τους έκαναν ρεζίλι αυτοί απο τα ΤΕΙ επειδή ήξεραν τη δουλειά.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτός ο Ελιτισμός των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Η μόνη διαφορά που έχουν στους σπουδαστές είναι ο βαθμός στις πανελλήνιες. Και για μένα δεν είναι κριτήριο ο βαθμός των πανελληνίων. Για μένα κριτήριο είναι το μεράκι και οι γνώσεις σχετικα με το αντικείμενο που θές να ασχοληθείς ΠΡΙΝ μπεις στη σχολή. Δεν γίνεται να μπαίνεις σε σχολή που αφορά υπολογιστές για παράδειγμα και να μην σου ζητά κανείς να έχεις καν δεί απο μακριά υπολογιστή.

Οι εταιρίες τα βλέπουν αυτα και δείτε το εξής:

http://www.plaisio.gr/CorporateHumanResources.aspx?show=01.JobPositions.Technician

Το πιο απλό: Τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών:

Απαραίτητα προσόντα: Πτυχίο Τ.Ε.Ι. ή Ι.Ε.Κ.

Γιατί οι άνθρωποι ξέρουν ότι οι ΑΕΙτζής μπορεί να μην έχει δει ποτέ του υπολογιστή και να έχει πάρει πτυχίο.

Αυτά τα λεω ΜΕΣΑ απο το ΑΕΙ. Αν ήμουν ΤΕΙ ή ΙΕΚ θα με κράζατε...

Να υποθέσω πως ούτε στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τις πυρκαγιές το καλοκαίρι πήγες ?

Όχι δεν πήγα. Δεν ήξερα εναντίον ποιου διαμαρτυρηθήκατε. Ούτως ή άλλως, λίγες μέρες μετά είχαμε εκλογές και (όπως είδες) ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε την ίδια κυβέρνηση. Άλλη μία απόδειξη για το ότι το "μακροπρόθεσμα" δεν παίζει.

Τελικά Wow! είσαι ο άνθρωπός μου. Ακριβώς αυτα πιστεύω και εγώ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ όπως τα λες και να προσθέσω για τις πυρκαγιές:

Και που έγινε η διαδήλωση για τις φωτίες τι άλλαξε? Αποδόθηκαν ευθύνες? οχι. Τιμωρήθηκε κανείς? οχι. Ξαναφύτρωσαν τα δέντρα? οχι. Ξαναψηφιστήκανε? ναι. Είναι ξανα η ΝΔ πρώτη στ γκάλοπ? ναι. Τσάμπα κόπος δηλαδή.

Σε τί να απαντήσω ferensick?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου