trickius Δημοσιευμένο 1 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 1 Φεβρουαρίου 2008 Επειδή έχω και γω μια δουλίτσα για βάψιμο προ των πυλών δεν γράφει κάποιος με ελληνικούς όρους ένα how to για βάψιμο και που πουλάνε υλικά και μπογιές. Θα ήμουν υπόχρεος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hantzeneker Δημοσιευμένο 1 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 1 Φεβρουαρίου 2008 Ένα how to για βάψιμο είναι δύσκολο. Εξαρτάται από το τι θες να βάψεις και πώς θες να φαίνεται, αλλά θα πω λίγα πράγματα που ξέρω και έχω δοκιμάσει. Μετά εφαρμόζουμε ένα ή και δύο χέρι αστάρι για ξύλο ή μέταλλο. Το Αστάρι γίνεται υπόστρωμα του χρώματος, ώστε το ξύλο να μην ρουφήσει ( να μην τραβήξει μέσα του) την μπογιά. Μετά το πέρασμα με αστάρι, τρίβουμε το ξύλο με λεπτό γυαλόχαρτο ώστε να γίνει τελείως λείο, και μετά εφαρμόζουμε την βαφή. Συμφωνώ αλλά και πάλι αυτό δεν είναι απόλυτο. Αν θες να βάψεις μια κιθάρα (και όχι μόνο) με κάποιο χρώμα και να φαίνονται τα "νερά" του ξύλου, δεν βάζεις αστάρι γιατί το ξύλο πρέπει να ρουφήξει την μπογιά. Αν πάλι δεν θέλεις να φαίνονται τα νερά βάζεις αστάρι και ¨χαρτάρεις" (χρειάζεται πολύ λεπτό γυαόχαρτο, 300σάρι και πάνω) και δέν τρίβεις πολύ. Τα χρώματα τα βρίσκεις σε όλα τα χρωματοπωλεία ακόμα και στο praktiker. Κατά προτίμηση σπρέι γιατί απλώνεται πιο εύκολα και ομοιόμορφα. Τέλος, παραθέτω ένα post που βοήθησα στο βάψιμο και είδα τα αποτελέσματα με τα μάτια μου. http://www.noiz.gr/index.php?topic=151866.msg159003#msg159003 Επίσης να πω ότι θα βοηθήσει πολύ το www.stewmac.com (δεν στέλνει σπρέι στην Ελλάδα) ΠΡΟΣΟΧΉ!! ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΎΝ ΚΑΤΆΣΚΟΠΟΙ...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση