Προς το περιεχόμενο

θορυβος μονου μαγνητη... ΤΕΛΟΣ!

whiteNoise

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Aμέσως εσύ μπανανόβιε...  ;D

Τεσπα, ο whitenoise μπορεί να μην το έκανε για να ακούσει τα μπράβο αλλά εγώ θα του το πω. Πολύ ωραία επισήμανση. Απλά σε μερικούς μπορεί να πέσει στο κενό, πχ σε μένα, γιατί (α) είναι πολύ μικρής έκτασης και δεν με ενοχλεί καθόλου, (β) το λατρεύω γιατί το παραλληλίζω με το ελαφρό χρατς - χρατς ενός βινυλίου, δλδ με έναν χαρακτηριστικό αυθεντικό back-to-the-roots ήχο.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 79
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πολυ καλή πατέντα Whitenoise! Το είχα σκεφτει κι εγώ αυτο πριν καιρό αλλά δεν το υλοποίησα γιατί δεν χωρούσε ο μαγνήτης στην κιθάρα. Απλά εγώ είχα σκεφτεί να βάλω κι ενα διακοπτάκι για να αποσυνδέω τον dummy οταν παίζω με καθαρό ήχο και να τον ενεργοποιώ όταν ανεβάζω το gain. Έτσι έχεις μεν hum canceling όταν θες, έχεις δε και 100% του αυθεντικού ήχου όταν θες.

Ad astra per alia fideles...

Λοιπον, ας το παρουμε λιγο στο χιουμορ, γιατι σαν να παραβαρυνε το κλιμα στο forum.

Ειναι σαν να μου λες, "φιλε εχω μια φοβερη και τρομερη γκομενα, αλλα εχει μικρο στηθος ρε *****το, και σκεφτομαι να την ψησω να τα κανει σιλικονατα", εγω σου λεω "καλα τα σιλικονατα αλλα δεν ειναι ωραια στο χερι ρε συ, παυουν να ειναι τα ιδια..." και συ μου απαντας "πώς δεν ειναι τα ιδια ρε συ, τα ιδια ειναι απλα μεγαλυτερα!!!"

Αν λοιπον για σενα ειναι ιδια, τοτε εισαι ΟΚ, για μενα ομως που δεν ειναι ιδια (δεν χρειαζεται να τα πιασω για να το ξερω, ξενερωνω μονο και μονο που εχουν σιλικονη) ειτε θα μεινω με τα μικρα ειτε θα αλλαξω γκομενα και θα βρω μια με μεγαλυτερο στηθος ;)

;D ;D ;D

θα είχες απόλυτο δίκιο αν είχες δοκιμάσει και δεν σου άρεσε στήθος συλικονατο που εχει τοποθετηθεί απο συγκεκριμένο γιατρό που προτείνω εγω και με συγκεκριμένη τεχνική.

αν δεν είχες αυτή την συγκεκριμένη εμπειρία, τότε όχι θα ήταν λάθος να επιμένεις πως εχει διαφορα εφόσον έχεις δοκιμάσει κάτι σχετικό (που έχει διαφορές)και οχι ακριβώς αυτό.

Η φάση μου θυμίζει όλους αυτούς που δηλώνουν πως δεν τους αρέσει ο πατσάς αλλα δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ,ολες οι ξανθές είναι χαζές.,ολοι οι πολιτικοί είναι κλεφτες και ούτω καθεξής…

;D ;D ;D ;D

χιούμορ κάνω φιλε stravrilian και φυσικά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να υιοθετήσει της απόψεις η τις τεχνικές που χρησιμοποιώ εγώ.

φαντάζομαι όμως πως αρκετά παιδιά θα έχουν παρόμοιο πρόβλημα με το hum και μπορεί να τους φανεί χρήσιμο

γιαυτο και το μοιράστηκα στο νοιζ. ;)

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Πολυ καλή πατέντα Whitenoise! Το είχα σκεφτει κι εγώ αυτο πριν καιρό αλλά δεν το υλοποίησα γιατί δεν χωρούσε ο μαγνήτης στην κιθάρα. Απλά εγώ είχα σκεφτεί να βάλω κι ενα διακοπτάκι για να αποσυνδέω τον dummy οταν παίζω με καθαρό ήχο και να τον ενεργοποιώ όταν ανεβάζω το gain. Έτσι έχεις μεν hum canceling όταν θες, έχεις δε και 100% του αυθεντικού ήχου όταν θες.

αυτη ειναι και η καλυτερη λυση για τα τα συνδιασεις ολα. ;)(και αυτο θα κανω και εγω)

τελεια καθαρα (εφοσον υπαρχει διαφορα στα καθαρα) και humless high gain ;)

σε ευχαριστω φιλε St4rg4z3r

WIKIPEDIA

The Ritchie Blackmore Limited Edition Stratocaster (note the absence of the "Signature") was made in Japan and first produced in 1997. It features a 21-fret scalloped bolt-on neck and two Seymour Duncan Quarter-Pounder pickups. The guitar also has a "dummy coil," in the middle position, giving the appearance of a normal triple-pickup Stratocaster. The dummy coil serves to cancel the power line hum endemic to most single-coil pickups. (Blackmore does not use the middle pickup on the Stratocaster.) This guitar was produced before Blackmore became a fan of AGI Lace Sensor single-coil pickups. In all other respects it is the same as the other editions, although on some models the body is made of basswood.

Αυτήν την πατέντα την κάνουν συνήθως οι ευτυχείς κάτοχοι των Gibson G3, δηλαδή κατεβάζουν τον μεσαίο μαγνήτη σε σημείο αηδίας, έτσι ώστε στις θέσεις 2 & 4 ( ;D) να μην έχουν hum αλλά και λόγω της απόστασης του μεσαίου μαγνήτη να έχουν απειροελάχιστη συνεισφορά από αυτόν στον ήχο.

Λογικά το κόλπο πιάνει και με τις στραβοκάστερ.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Αυτήν την πατέντα την κάνουν συνήθως οι ευτυχείς κάτοχοι των Gibson G3, δηλαδή κατεβάζουν τον μεσαίο μαγνήτη σε σημείο αηδίας, έτσι ώστε στις θέσεις 2 & 4 ( ;D) να μην έχουν hum αλλά και λόγω της απόστασης του μεσαίου μαγνήτη να έχουν απειροελάχιστη συνεισφορά από αυτόν στον ήχο.

Λογικά το κόλπο πιάνει και με τις στραβοκάστερ.

οσο να ναι ομως δεν ειναι το ιδιο

οσο και να κατεβασεις τον μεσαιο παλι θα παιρνει και θα στελνει σημα.

μονο αν βγαλεις εντελως τα μαγνητακια και μεινει μονο του το πηνιο(οτι ακριβως εκανε και ο blackmore δηλαδη οσο ειχε τα μυαλα του στην θεση τους...μετα χαζεψε και εβαλε roland midi) ;D ;D

ακομη και αν ειχε ιδιο αποτελεσμα(καμια σχεση) χανεις την 2 και 4 θεση.

και ο dummy coil είναι πλήρως αναστρέψιμη λυση(ξεκολλάς τα καλώδια και τον βγάζεις),

άσε που δεν υπάρχει κανένας λόγος να το ανατρέψεις εφόσον βάλεις push-pull και έχεις και τον κανονικότατο ήχο τον μαγνητών παράλληλα όποτε των χρειαζεσαι.

(έτσι όπως το λέμε δίνετε η εντύπωση πως η διαφορά στον ήχο είναι τεράστια…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΗΤΕΑ!!!)

• 4 εβδομάδες αργότερα...

στο κλιπακι,παιζει p90 μαγνητης με dummy coil ;)

http://www.blueguitar.org/new/mp3/samples/p90_w_dc.mp3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου