Προς το περιεχόμενο

ProTools 28 χιλ. ευρώ vs. Reason 400e... blind test!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Chill out παιδιά!!!

Καλωσήρθες!

Πρώτο μήνυμα στο φόρουμ και παράκληση για chillout. Νομίζω κάτι θα πρέπει να μας λέει αυτό...

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 139
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Χαίρομαι που διαβάζω μερικές παραπάνω γνώμες (όχι, δεν κάνω πλάκα). Κι αν και το είπαμε αρκετές φορές από την αρχή για την ματαιότητα της σύγκρισης (κι εγώ στο πρώτο ποστ), είναι πιστεύω καλό να θίγεται αυτή η ματαιότητα από κάποιον εξπέρ, όπως ο GeoK. Ωραία μέχρι εδώ.

Όμως εγώ ρώτησα για το ΠΟΙΟ mix σας κάθεται πιο καλά, και το ΓΙΑΤΙ. Έστω, είπατε μονολεκτικά το Α. Γιατί;

bla bla bla..........χοιρινό..........bla bla bla.........με πατάτες !!!!

Kι εδώ σίγουρα αρχίζετε να μου τα χαλάτε... Έρχεστε με φόρα από τα προηγούμενα και τα συνεχίζετε;

Kαι ΒΕΒΑΙΑ θα δείτε μπλα - μπλα εδώ μέσα από σχετικούς και άσχετους, ΓΙΑ ΑΥΤΟ είμαστε εδώ σε φόρουμ και κουβεντιάζουμε ανοιχτά, και προσωπικά δεν με πειράζει ΚΑΘΟΛΟΥ το μπλα μπλα, αρκεί κάποιος να μου το αιτιολογήσει. Αν δε θέλετε μπλα μπλα ήρθατε σε ΛΑΘΟΣ μέρος, και καλύτερα να προτιμήσετε κάποιο κλειστό πριβέ newsgroup της AES. Οκ;

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Μα καλά είμαστε σοβαροί τώρα? Έχουν πέσει χωρίς κανένα λόγο τόσα άτομα στον geok και του λένε ότι η δουλειά του είναι ψιλοάχρηστη και ότι όποιος τον πληρώνει είναι κορόιδο, μετά του λένε πως του έκαναν πλάκα και απορούν γιατί αρπάζεται και τώρα θα τον βγάλουμε και κακό επειδή αποφεύγει να σχολιάσει το παραπάνω μπλα μπλα? Μα πώς να το σχολιάσει όταν το αμέσως προηγούμενο ποστ από το δικό του λέει λίγο πολύ πως το μόνο που χωρίζει τους "home-advanced-studio-musicians"(φανταστικός τίτλος!) από τους αμιγώς επαγγελματίες του χώρου, είναι μόνο λίγα τετραγωνικά μέτρα? Κι εγώ home studio έχω, αλλά μην τρελαθούμε κι όλας.

Ρε συ eye, ούτε εσένα ξέρω, ούτε τον geok, ούτε και κανέναν άλλο εδώ μέσα, απλά τόσα πόστ σε ρωτάνε γιατί αυτή η επίθεση προς το πρόσωπο του κι εσύ αντί ή να εξηγήσεις αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος ή να ζητήσεις μια απλή συγγνώμη που παραφέρθηκες και να τελειώσεις το θέμα, απλά παίζεις με τις λέξεις και προσπαθείς να βγάλεις τον άνθρωπο τρελό.

• Guru

προσωπικά, θεωρώντας το προφανές "κουκουρούκου" του test της συμφοράς, δεν συμετείχα εξ αρχής κυρίως βέβαια λόγο χρόνου που προτιμώ επί το πλείστον να τον διαθέσω σε συμμετοχές μου που ίσως κάτι έχουν να πουν...

έτσι όμως που εξελίχθηκε το θέμα -όπου σε κάποια post αναφέρθηκα- ας πω κι εγώ την γνώμη μου και στο "τεχνικό" και στο "φιλοσοφικό" μέρος...

ο Geok (ανώνυμα ή επώνυμα) θα μπορούσε απλά εξ αρχής να ανταποκριθεί στην πρόσκληση (με άρωμα πρόκλησης) του eye και απλά να είχε τελειώσει εκεί η "παρεξήγηση" πριν καν αρχίσει... κι αυτό γιατί πρώτος και αυτοβούλως συμμετείχε στη συζήτηση, που για μένα αυτόματα δηλώνει ότι πρέπει να περιμένει ένα οποιουδήποτε ύφους feed back στην τοποθέτηση του...

σέβομαι στον ίδιο βαθμό τους ερασιτέχνες και τους επαγγελματίες στον χώρο του ήχου γιατί έχω την πολυτέλεια πλέον να ανήκω επιλεκτικά και στις δυο κατηγορίες, βλέποντας και από τις δυο πλευρές τα πράγματα...

ο επαγγελματίας ηχολήπτης πέφτει συχνά στην παγίδα να νομίζει ότι υπηρετεί την ακουστική επιστήμη, παραγνωρίζοντας ότι το τελικό του προϊόν  θα αντιμετωπιστεί από τον ερασιτέχνη τελικό αποδέκτη με κανόνες της ψυχοακαουστικής...(σχηματική και όχι κυριολεκτική ρήση η ανωτέρω..)

όταν το αυτί ελέγχεται από τον υποκειμενικό τρόπο που θα χειριστεί ο εγκέφαλος το ερέθισμα, οι κανόνες πάνε (καλώς) περίπατο  στην λεωφόρο της τέρψης που είναι και ο αντικειμενικός στόχος...

από την άλλη ο ερασιτέχνης λειτουργώντας ενστικτωδώς συνήθως (το κακόβουλο ως αρχική πρόθεση κατ εμέ σπανίζει...), πέφτει συχνά στην παγίδα της ανάγκης για "αποκαθήλωση" της  όποιας "αυθεντίας" εκδηλώνεται απέναντί του...

η στάση και των δύο μπορεί το ίδιο εύκολα να είναι δημιουργική ή πηγή δεινών... εγώ προτιμώ την πρώτη αφορίζοντας τις αρκετές φορές που κατέληξα στην δεύτερη...(που όμως χωρίς δυσκολία κάποιες φορές μεταλλάχθηκε στην πρώτη ως αποτέλεσμα...)

Αν αφήσουμε τις συγκρίσεις (δύσκολες και μάλλον αδύνατες) στην άκρη, ποιο από τα δυο mix σας αρέσει περισσότερο;

πολύ σωστά το χειρίστηκε ο Bloody και αν από την αρχή ο Geok το χειριζόταν ανάλογα, φαντάζομαι (και γνωρίζοντας τον eye) δεν θα υπήρχε συνέχεια...anyway... οι γνωστές μου αμπελοφιλοσοφίες τελειώνουν εδώ... ;D

αν και το reference είναι τεχνικά απαράδεκτο ως φύση και εφαρμογή, ας πω και την γνώμη μου και από τις δύο πλευρές..

ως ερασιτέχνης μουσικόφιλος (και με περγαμηνές ψώνιου hiend..α ειδικά στο παρελθόν...) δεν μ' αρέσει κανένα από τα δύο...

(παραγνωρίζω το μουσικό θέμα και αναφέρομαι στον ήχο...)

ως επαγγελματίας (και χωρίς τον φόβο της "έκθεσης" γιατί απλώς "χέσ...κα") θεωρώ το Α μάλλον ένα digital export από ένα daw λόγω του αρώματος "πλαστικού" που μου αποπνέει και το B ένα κακό mix επεξεργασμένο σε PT, με απαράδεκτη για τα γούστα μου χρήση eq...

αυτά τα ολίγα χωρίς φόβο και πάθος και με ακρόαση στα ηχειάκια του υπολογιστή του γραφείου μου με ότι αυτό συνεπάγεται (χωρίς να θεωρώ απαραίτητη την ακρόαση σε αξιόπιστο monitoring... δεν νομίζω ότι θα άλλαζα την γνώμη μου...)

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Μπόρει κανένας εδω μεσα επιτέλους να τεκμηριώσει τις απόψεις του οσο αναφορα τα δυο μιξ?

Μου φαινεται οτι όλοι κρυβονται πίσω από το δαχτυλό τους χωρις να μπορώ να καταλάβω το λόγο. :-[ :-[

Αν αφήσουμε τις συγκρίσεις (δύσκολες και μάλλον αδύνατες) στην άκρη, ποιο από τα δυο mix σας αρέσει περισσότερο;

πολύ σωστά το χειρίστηκε ο Bloody και αν από την αρχή ο Geok το χειριζόταν ανάλογα, φαντάζομαι (και γνωρίζοντας τον eye) δεν θα υπήρχε συνέχεια

Συμφωνώ κι εγώ με τα περισσότερα από όσα λές npap, απλά θα πρέπει να παραδεχτείς ότι ούτε ο

Geok αλλά ούτε και κανένας άλλος, πέρα από την "ερασιτέχνη" εαυτό σου(εννοώ την ερασιτεχνική πλευρά του εαυτού σου, για να μην παρεξηγηθώ), δε χειρίστηκε σωστά το θέμα, μια και είναι ο μόνος που απάντησε στο αρχικό ερώτημα της αρέσκειας, χωρίς να μπεί σε συγκρίσεις. Ακόμα κι αυτή η απάντηση όμως, θα ήταν τελείως εντός θέματος μόνο άν η ερώτηση ήταν η εξής: "σας αρέσει κάποιο από τα δύο mix και αν ναι, ποιό?", μιά και όπως είπες, δε σου αρέσει κανένα από τα δύο. Μάλλον αυτός είναι κι ο λόγος που όλοι αποφεύγουν να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους αγαπητέ alterego.

Και έτσι απλά για να απαντήσω κι εγώ, θα πω ότι μου άρεσε περισσότερο, ή μάλλον μου φάνηκε λιγότερο κακό το πρώτο mix.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου